Dacă regulile au fost inventate de cineva, ăla precis era britanic!

Weekend-ul ăsta am fost la o nuntă de greci în Marea Britanie. Toate bune şi frumoase, undeva la graniţa dintre tradiţii, foarte puţini invitaţi, aleşi foarte pe sprânceană. Eu am fost rugată să fac pe fotografa, probabil like-urile pozelor de pe pinterest m-au recomandat.

Ideea e că, la starea civilă, m-a luat tanti ofiţera deoparte la-nceput, să-mi explice care-s regulile fotografiatului. Nu ştiu dacă aşa o fi şi la noi, dar la englezi nu e voie să-i fotografiezi pe tinerii fericiţi în momentul în care semnează acordul de-a se lua reciproc în registru. Şi în viaţă, dar în registru semnează şi atunci vrei să le faci poza. Ei bine, nu e bine, fiindcă nu e voie.

Normal, blonda a întrebat de ce! Păi din 2 motive: number one- fiindcă registrul în care semnează e un act care nu aparţine mirilor, ci stării civile, deci n-ai dreptul să faci poză şi number two – fiindcă pe pagina aia poate mai apar numele celor care s-au semnat înainte şi cum confidenţialitatea aici e chiar o valoare, nu doar o vorbă, n-ai voie să faci poză.

organizare-cununie-civila-146-500x306

După ce actele au fost semnate, mirii au primit o pană ruptă parcă din cei trei muşchetari şi o foaie pe care-au semnat-o în alb… de dragul pozei sau de dragul simbolului, habar n-am, dar oricum simbolic semnatul ăsta al cecului în alb la începutul unei căsnicii. În final şi la urma urmei, habar n-ai ce semnezi decât până la final. Care sperăm să vină cât mai târziu, oricât de fericit ar fi acesta. Cea cu adevărat importantă e desfăşurarea acţiunii, nu-i aşa? Exact cum păţesc eu la film: dacă nu-mi place în primele 20 de minute, sfârşitul vine întotdeauna mai devreme decât prevedea regizorul. Deşi unii rabdă şi 20 de ani sperând la un “end” care să aducă măcar un “happy” de moment.

Până una-alta, doar frumoase continuări împreună le doresc şi vă doresc tuturor celor pe care postul ăsta îi găseşte-ndrăgostiţi.

p.s. Pe de altă parte, nici filmele în care ştiu sigur ce se întâmplă nu sunt întotdeauna bune. Diferenţa stă, de obicei, în felul cum se întâmplă 😉

foto

Articolul anterior

Cei mai buni fotografi de nunţi -concluzii

Articolul următor

Aveţi grijă de vacanţa dumneavoastră!

8 Comentarii

 1. Mihaela

  Noua ni s-a facut poze in timp ce semnam in registru, in Londra. Nu li s-a interzis nimic fotografilor.

 2. mi se pare destul de pertinenta explicatia, nu ca la noi unde orice este posibil
  pentru noi nu existta nicio regula, fiecare face ce-i trece prin cap

 3. Mihaela, acum cât timp? Că ăstora le vine câte o idee nouă pe lună 😛

 4. Mihaela

  Acum 2 ani. Oricum, cred ca ideile sunt diferite de la un consiliu la altul. Ii stiu bine, traiesc aici de 6 ani

 5. Sincer? Habar nu am ce am semnat și în poze nu se vede nimic, și nici pe filmare :))

 6. Cum poti sa nu ne arati si pozele, daca tot ne-ai zis ca le-ai facut? 🙂

 7. Vrem neaparat si pozele.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 146 queries in 0.235 s