Ţara cu 3 luni vacanţă de vară!

Un pacient i-a zis maică-sii că eu vin din ţara cu 3 luni vacanţă de vară. Asta era, normal, după ce i-am spus eu,  doar nu vă imaginaţi că ar deţine cineva atâta informaţie detaliată despre mândra noastră patrie.

Nici nu mai ştiu cum e aia. 3 luni de vacanţă. Şi nici, care a fost ultima mea vacanţă de 3 luni, curată. Zilele astea, uitându-ne din depărtare la dumneavoastră pe facebook, cum vă postaţi şlapii şi cireşele cu neruşinare şi cum vă plângeţi de căldură (noi încă avem programată centrala să pornească dimineaţa, că altfel facem ţurţuri), ne-am povestit unul altuia vacanţele de vară, de ziceai că noi avem 50 de ani de la terminarea facultăţii şi că ar fi prima dată când le spunem.

Ultima mea vacanţă reuşită de vară a fost în anul 2 spre 3 de facultate. O reuşită neruşinată, fiindcă vacanţa a început cu concediul alor mei în Barcelona, unde soarele m-a făcut blondă, iar Mango şi Zara mi-au făcut plinul. La setea de cumpărături şi locul din valize. Eram proaspăt despărţită de o iubire frumoasă, văd şi acum factura de roaming care s-a dilatat sub soarele spaniol peste limitele fizicii de clasa a 6a. Întreaga vară mi-a folosit drept scuză şi consolare, dar atât de bine mi-a ieşit, încât nici mie nu-mi venea să cred. M-am angajat part-time la un call center în Sibiu, iar după-masa mergeam la cabinet să casc…ochii iniţial, apoi să casc şi-atât. Fiindcă rapid m-am integrat în gaşca de la pseudoserviciul meu, m-am îndrăgostit ca o puştoaică şi m-am plimbat cu-o Lada ceea din ’76, dacă nu mă-nşel, cu mai mare plăcere decât în oricare merţan de-naltă clasă. Şi la ore peste limita de oboseală chiar şi a puştilor de 20 de ani… Şi-acum ştiu cum mirosea-năuntru şi cum îi stătea pe strada mea. Merţane-or mai fi fost pe-acolo, dar Lade verzi nu mai erau. Câte sucuri şi câte terase, câte cluburi pline de fum, câţi prieteni noi şi ce de drame. A fost vara-n care-mi mirosea perna a ţigări şi hainele a scrum, deşi eu n-am fumat niciodată. A fost ultima mea vacanţă neruşinată, cu iubiri şi maşini ca în filme. Şi ştiu, am folosit cuvântul ăsta obsesiv: vacanţă. Şi neruşinare.

Următoarea vară mi-am petrecut-o pe blog (nu mă plâng, tot dimineaţa mă culcam, doar că nu mai mirosea a fum şi a distracţie), iar următoarele m-au prins deja în Bucureşti, în clasa muncitoare. O aud şi acum pe bunica: o să-ţi pară ţie rău, cu vacanţele astea nu te mai întâlneşti. Fiindcă eu mergeam cu metroul zilnic la birou, lucram la o revistă de renume, uneori luam maşina, întotdeauna muream de cald, dar înviam de-ndată ce intram în redacţie. Şi da, bunica avea dreptate. Normal c-acum îmi pare rău, dar nu c-am muncit vara, ci că s-au dus vacanţele.

beach-holiday1

Dacă ştiţi unde-au pus ţara cu 3 luni de vacanţă (şi vară), arătaţi-mi şi mie pe hartă. Las totul şi vin. Şi nu vin cu mâna goală. Mai aduc pe cineva 😉

foto

Articolul anterior

Nevasta (ne)lăsată de bărbat…

Articolul următor

Colegi, colegi, da’ facebooku-i cu prieteni

14 Comentarii

 1. I

  Daca o gasesti, sa imi spui si mie! 🙂
  Iar in lipsa ei, sa visam cu ochii deschisi aici pe blog(uri)..

 2. Iulia

  Hihi, Miruna , asta-i vara in care am fost colege de plantatie 🙂

 3. nu cred ca mai avem parte de acele vremuri
  din pacate tara se duce din ce in ce mai in jos, in loc sa se dezvolte din pacate

 4. Cristiana

  daaaa ia-ma si pe mine…nu numai pe cretul brunet 😀

 5. domnule electrician, vă rog data viitoare să semnaţi cu un substantiv propriu, adică numele dumneavoastră, nu al meseriei. În câmpul cu site, puteţi trece linkul, dar altfel pe mine google mă penalizează. Mulţumesc, vă mai aştept pe-aici.

  Cristiana, normal că te iau! Şi pe oricine mai vrea să vină.

 6. Chiar imi este dor sa am o vacanta, asa cum am avut in 1997, care cred ca a fost cea mai buna vacanta de 3 Luni 😉
  Eram mai tot timpul la plaja, la soare, ascultam muzica toata ziua…offf ce vremuri. Ba la mare, ba la strandul din oras..
  Acum nici cand am umpic de timp liber, nu mai simt acel sentiment de libertate, de bine, etc.
  Nultumesc ca m-ai facut sa visez la ceea ce a fost frumos si tot odata sa sper, la o viitoare vacanta de 3 Luni 😉

 7. Eu pot sa zic acum ca sunt intr-un fel de vacanta, (job hunting) dar ca nu mai e deloc ca odinioara. Nu mai sunt colegii de joaca, desenele preferate, visurile de eroina salvatoare, idealurile mai inalte decat voi fi eu vreodata pe tocuri… sunt doar zile in care melancolia unor vremuri apuse imi rasare mai frumos si mai incert decat orice rasarit vazut pe plajele din Vama.

 8. nicaieri nu-i mai bine ca in romanica

 9. Peste toate mirosurile astea n-ai mirosit unul: parfum de nostalgie.

 10. suntem in cautarea ei cu totii.. si nu o mai gasim

 11. Vacantele s-au cam dus, asta e adevarat. Acum trag de un concediu de o saptamana de parca nu ma mai intalnesc cu el prea curand.

 12. Vacantele copilariei aveau farmecul lor nu numai prin faptul ca tineau 3 luni de zile. Acum, daca le-ai avea, nu te-ai mai putea bucura la fel de ele. Ar fi binevenit, nu zic nu, dar n-ar mai fi la fel… Fiecare varsta cu bucuriile ei. 🙂

  • Sorin, ştiu asta… socializarea de pe vremea aia era cu totul alta, mult mai intensă, acum m-aş plictisi de numa’, deşi, dacă banii ar veni ca atunci când lucrez, aş găsi soluţii, crede-mă… 😉

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 147 queries in 0.191 s