1 an de la primul pacient englez

S-a împlinit anul. De când am intrat prima dată, în gura primului pacient, în calitate de medic dentist gata calificat și atotștiutor. Asta credea pacientul, cel puțin. Asta trebuie să creadă fiecare dintre noi când se duce la medic în calitate de pacient, deși noi, medicii, suntem într-o continuă dezvoltare, pe toate nu le vom ști niciodată, iar cei mai deștepți vom fi în ultima zi dinainte de pensie. Fiindcă, în medicină, experiența e mama învățăturii.

Într-o lume în care adevărul e de partea cui a sponsorizat studiul, doar practica și rezultatele pacienților noștri ne dau o idee despre realitate. Oricum ar suna și asta.

Da, a trecut un an. Pe primul pacient n-o să-l uit niciodată, îi văd dinții și acum, numele meu cu „dr” alături , știu precis ce i-am făcut, ce i-am spus și cât de frică-mi era să-l ating.

 

Astăzi, sunt alt om. Fiindcă am supraviețuit acelei prime zile. Să fii singur cu pacientul și gândurile tale încurcate de atâția ani de școală nu e deloc distractiv în prima zi. Nici în următoarele.

Încă învăț, deși nu mai mi-e frică să pun mâna pe oameni. Teama se duce când cunoașterea îi ia locul. Nu numai în cabinet, ci și în viață e foarte important să știi când să te oprești. Vă recomand și dumneavoastră.

—————-

A fost poate cea mai puternică dezvoltare personală care mi s-ar fi putut întâmpla. N-are legătură cu școala. Are legătură cu mine.

—————-

Dintr-un hotel din inima Dublin-ului, vă salut cu drag și vă doresc un weekend cel puțin la fel de frumos ca al nostru. Vorba iubitului meu, în Irlanda nu sărbătorim cu șampanie 😉

Articolul anterior

A fost cea mai cea întrebare!

Articolul următor

Scuze pentru absenţă, încă nu m-am trezit

15 Comentarii

 1. Felicitari si la mai multi ani. First ones are never forgotten 😛

 2. indeed 😀 merci, Manuel.

 3. Felicitari, e o mare realizare! La cat mai multi pacienti fericiti!

 4. Felicitări! Și succes în continuare!

 5. dr.Socrates

  De acord cu tine doar că nu e bine să confunzi medicina cu stomatologia.

 6. era si un film prin ’97 cu titlul asta

 7. Primul an e mai greu, asa se spune! La cât mai mulți ani și la cât mai mulți dinți reparați!
  Te saluăm cu drag din Cluj.

 8. Ei, da, și medicii sunt oameni! Fie ei și stomatologi!

 9. La multi ani, la cat mai multi si la cat mai multi pacienti. Sarbatoriti cu ce o fi, important este sa marcati momentul 🙂

 10. Un moment marcant in viata, dar care a ajutat la dezvoltarea ta.
  Mult succes in continuare.

 11. alunelu

  Recomanda-mi, te rog, un stomatolog sibian competent in parodontologie. Te intreb pe tine pentru ca ai plecat de aici si poti fi obiectiva…

 12. Doamne-ajută. 🙂

 13. Succes in continuare si putere de munca!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 161 queries in 0.378 s