Schimbarea e un continuu la prezent

E prima călătorie cu avionul înaintea căreia dorm mai mult de 2 ceasuri. Ba mi-s şi cu părul spălat, bagajele făcute şi biletele printate. Nici mie nu-mi vine să cred că mâine dimineaţă mă trezesc în tihnă, fac o cafea lungă şi una cu lapte, îmi pun cremă şi pudră şi ruj …pe rând şi nu toate deodată.

Tocmai mi-a scris un bun prieten din liceu. Băiatul ăla care se jura fără să bea prea multă bere că el niciodată n-o să se îndrăgostească de nimeni şi că fetele nu-s pentru el. Şi-mi scria acum ceva legat de iubita lui, care este o fată şi este oficială. Că ştie şi facebook!

De aproape o săptămână mă “floss” de două ori pe zi, ar fi mândră Monica să ştie! (Monica e prietena mea dentist, singurul om pe care-l ştiu că-şi curăţă dinţii şi între ei. Ne-am văzut de curând şi m-a ameninţat la propriu, cică-i musai să şi folosesc aţa dentară, nu numai s-o recomand altora.) Şi mi-am amintit de o pacientă, care şi-a salvat gingiile prin nişte tehnici simple, timp şi perseverenţă. Să acorzi unui lucru puţin timp, dar în fiecare zi mi se pare una dintre cele mai admirabile chestii. De o săptămână mă admir pe mine însămi dimineaţa şi seara negreşit.

Şi v-aş mai spune ceva, dar nu pot încă decât să vă asigur că nici o clipă nu trece degeaba şi că tot timpul schimbări se întâmplă. Doar că nu întotdeauna ne dăm seama pe loc, ci doar mai târziu, când vine momentul să tragem concluzia. Sau doar atât: când vine momentul.

Cât despre mine, mâine plec acasă. Deşi e primul Crăciun când nu m-am mai simţit că n-aş fi acasă.

Articolul anterior

Prima scrisoare de la Moş Crăciun

Articolul următor

După ce-ai fost medic, nu mai poţi fi jurnalist

6 Comentarii

 1. Off ce mi-as dori sa plec si eu acasa macar anul acesta! Mi se frange inima cand imi sun familia si imi spun “La toti au venit acasa numai la noi nu vine nimeni…”.
  Iti urez un concediu minunat si sa vii inapoi cu forte proaspete! Te pup.

 2. La multi ani si in 2013 toate dorintele tale sa se implineasca!

  love,

  Ana Q.

  * _██_*。*./ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
  ˛.(´• ̮•)*˛°*/.♫.♫*˛.** ˛_Π_____. * ˛* * * *
  .°( . • . ) ˛°./• ‘♫ ‘ •.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *
  *(…’•’.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ . * *

 3. n.

  la multi ani sanatosi, impodobiti cu pace, iubire si aventura! 🙂 multumim pentru tot ce faci!

 4. Un an nou fericit!

 5. C.

  Hey! daca tot ai adus vorba despre ingrijirea dintilor, am o problema destul de ingrijoratoare: mi se retrag gingiile de pe dinti si masele :(( Si pe cuvant ca ma spal ca la carte, folosesc chiar si ata dentara, ocazional, ce-i drept, nu zilnic. Cei 2 stomatologi pe care i-am consultat au spus ca nu exista nicio solutie reparatoare. Care ar fi cauza si care ar fi rezolvarea? Merci anticipat!

  • Nu există nici o soluţie reparatoare, într-adevăr. Fiindcă nu ştim cauza acestei boli parodontale, după cum se numeşte, ci doar factorii de risc: fumatul, tartrul, periajul incorect, igiena proastă.
   Ce îţi pot însă recomanda e să consulţi un specialist pe problema asta, există specialişti în parodontologie, care te pot evalua şi “trata”. Tratamentul se poate face pe cale orală cu un antibiotic specific problemelor gingivale şi cu o curăţare profundă, chiar şi sub gingii.
   Însă, repet, ăsta e un tratament simptomatic, fiindcă nu cunoaştem cauza.

   Pe mine însă mă îngrijorează acest exces al tău de a te spăla pe dinţi. Ai grijă ce presiune foloseşti, fiindcă îţi poţi stima singur retracţia de care vorbeşti. Îţi mai pot recomanda apa de gură cu clorhexidină, e specială pentru gingii. Foloseşte-o câte 2 săpt la fiecare 3 luni, nu constant, fiindcă pătează dinţii.

   Succes şi ţine-mă la curent cu evoluţia.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.489 s