Ajutând pe-ai altora părinţi

Cum se schimbă perspectivele. Zilele astea, cu weekend inclus, am mers ca bezmetica zilnic la muncă, unde am desfăşurat acţiunea reorganizarea cabinetului, căci mâine e control din ăla, de te caută şi-n c*r. Şi cum tot mi-au umflat ăştia capul cu reglementări şi legislaţii şi infection control şi risk assessment, am zis că e destul de simplu să punem totul în ordine. Că informaţia o aveam la botul calului, tot ce mai trebuia executat era implementarea.

Zis şi făcut! Am muncit acolo până serile târzii, am stat în genunchi şi-am frecat diverse, cu dezinfectant şi raporturi oficiale, că, în ţara asta, şi când strănuţi, trebuie consemnat. “Evidence based” e o expresie pe care o visez şi noaptea. Dar despre sistemele altora de dureri de dinţi, altădată.

Ştiţi, dentistul meu are suflet mare, dar puţini oameni lângă el. În seara asta, am plecat pe la vreo 8 şi am lăsat totul lună şi bec. Până şi dosarele le-am aranjat, în ordinea cerută, în sertare. Iar în maşină, când omul îmi mulţumea a nu-ştiu-câta oară pentru implicare şi extraore, în care iubitul mă aştepta acasă, i-am spus aşa… Că-mi amintesc când şi părinţii mei aveau controale şi se ducea toată strada să-i ajute, care cum putea. Eu n-am fost niciodată. Şi, brusc, am realizat cum fiecare ajunge să ajute părinţii altcuiva. Şi ce păcat că e aşa.

Iar el a râs oftat, gândindu-se, probabil, cât de singuri oameni sunt dentiştii şi cât de puţine încă ştiu eu despre asta.

Cel puţin gâştele erau cu puii lor astăzi. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.

—–

Ăla e blocul din care vă scriu. Şi asta e privelştea frumoasă.

 

Articolul anterior

După-i târziu

Articolul următor

Lumea parfumurilor, mai frumoasă decât gura oamenilor

13 Comentarii

 1. Cristiana

  Adevar graiesti Maria Ta!

  Vai vai vai ce-mi mai place in Liverpool….si m-am plimbat pe acolo pe vremea cand Albert Dock nu era locuit de cea mai cea blonda!

  :*

 2. Offf, cata dreptate ai. Si ce pacat ca ne dam seama de asta cand suntem departe de casa si momentul a trecut de mult!

 3. Stii momentele alea cand vezi/citesti/asculti ceva in care ti se pare ca ai ub deja-vu? Stii ca nu tu esti personajul central si totusi nu te poti abtine sa dai din cap, aproband tot de la cap la coada?

  Eu cam asa am citit articolul tau. Si-mi recunosc vinovata si invidia pentru privelistea asta…

 4. Cristiana, e Princes Dock, că pe Alber cred că doar pescăruşii stau 🙂 AI vreun loc secret deosebit de împărtăşit cu mine?

  Klara, of, aşa e. Ce-ţi face burtica?

  Georgiana, de ce vinovăţia? Eu mă bucur că rezonăm aşa.

 5. dorina

  aceeasi stare o au si parintii care ii ajuta pe copiii altora…..

 6. Ştiu, mami, că la tine mă tot gândeam. Când făceai actele tale de caritate şi-mi spuneai că mereu te gândeşti, că ameţiţii ăia sunt copiii cuiva.
  Majoritatea lecţiilor de iubire de la tine am învăţat-o.

 7. Vinovatia pentru invidia pe care ti-o port ca te bucuri de asa frumoasa panorama 😀

 8. A; ok, blonda din mine a înţeles acum. :))

 9. Burtica e la locul ei, inca sunt 2 in 1. 🙂 Cel mai probabil se va intampla saptamana viitoare, termenul e luni dar depinde de Praslea +/- cate zile. Multumesc de intrebare! 🙂

 10. Cristiana

  Offf m-am incurcat in denumiri :))

  ce loc secret sa-ti impartasesc….am fost doar turist de-o zi…dar mi-a placut cel mai mult din tot Regatul 🙂 si m-as intoarce oricand la un concert in The Cavern!

 11. the most famous club in the world! 😀

 12. Of ce priveliste! Ai mai castigat o invidie :)))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 158 queries in 0.250 s