Pe modul “medical”

În vacanţa dinaintea Paştilor din anul 5, când aşteptam răspuns de la revista ELLE în legătură cu cea de-a doua fază a interviului la care fusesem, ţin minte că un prieten bun mă rugase să-i pun şi lui câteva plombe, dacă tot eram acasă.

În săptămâna aia, ţin minte că aproape închideam ochii şi-mi opream gândurile, atunci când treceam prin faţa cabinetului dentar, nu cumva să i se pară Universului că am vreo îndoială sau că trădez în vreun fel dorinţa unui răspuns pozitiv. Mi-am refuzat prietenul cu o nesimţire elegantă, dar totuşi nesimţire, bazându-mă pe faptul că el mă iubeşte chiar şi atunci când nu mă înţelege.

Acum sunt pe modul “medical” şi mi-e frică de taste. Nici nu ştiu dacă dorm vreun pic la noapte, dar o să vă rog să-mi rămâneţi alături, chiar şi atunci când nu înţelegeţi ce vorbesc.

Atunci, de la ELLE, am primit o veste bună, apoi mi-am lovit maşina (singura şi ultima dată) când am scos-o din garaj. Probabil, de emoţii. Abia aşteptam să ajung la Bucureşti, pe strada Buzeşti, în clădirea cu Volksbank. M-am dus la discuţii hotărâtă să nu stau de vorbă sub o mie de euro, însă am cedat la oferta lor fără cuvinte, cu zâmbetul pe buze. Eram mică şi proastă, dar e nevoie să fii aşa uneori, ca să ai de unde te face mare şi deşteaptă.

Ca-ntr-o paralelă incomparabilă, acum mă simt mai mică şi mai proastă decât niciodată. Ceea ce mă face nerăbdătoare pentru cea care voi creşte să fiu.

În mine, convieţuiesc de mult două Mirune, deci nu vă faceţi griji pentru niciuna. Gândirea se-nmulţeşte, nu se împarte. Cuvântul îl voi iubi pe-ascuns până la moarte, e singura iubire fără ADN-uri comune, pe care aş putea-o jura fără-ndoială. Prietenul cu plombele îmi este încă prieten, deşi unul fără cu mai puţine carii acum. Iar experienţa la ELLE a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri care i se putea întâmpla unei fete simple ca mine. Zic “simple”, fiindcă pe vremea aia credeam că ştiu cum vreau să fie viaţa mea. Şi era chiar mai simplu aşa. Şi mai aproape de mama.

foto

Articolul anterior

Aventurile dinaintea contractelor noastre

Articolul următor

3 acte, dar o singură blondă!

25 Comentarii

 1. Costin

  Geniala poza. Ar trebui sa folosesti ceva asemanator pentru cartea de vizita.

  Goosfraba !

 2. Depinde ce aspecte ale pozei atrag privirea 😛

 3. Diana

  Buna
  Daca nu sunt prea indiscreta, ce job ai avut la ELLE? Suna foarte interesant, indiferent de ce post ai avut.

 4. Costin

  Atata vreme cat schimbi personajul feminin, totul e bine.

 5. Diana, am fost beauty editor vreun an şi jumătate. A fost mai minunat decât sună!

  Costin, păi personajul feminin făcea tot spielul, măi băiete! Poate unul mai tânăr? 🙂

 6. Costin

  Da, la asta ma refeream. Cu un personaj mai tanar ce mi`ar provoca un pic imaginatia as merge la stomatolog in fiecare zi desi am fobie de ei.

 7. Nu e adevărat. Crede-mă, că nu se poate agăţa în cabinetul stomatologic, mai ales când unul dintre cei implicaţi e cel cu gura deschisă… Fiindcă oamenii sunt atât de îngroziţi, că uită de latura lor sexuală. Acolo îşi iau strict latura fricoasă cu ei. Nici un decolteu nu salvează asta, căci, altfel, multe dentiste “s-ar sacrifica”, zău.

 8. Costin

  Crede`ma ultimul loc in care as vrea sa agat ar fi cabinetul stomatologic. Pe langa starea de soc, ma si imaginez cu freza in gura sau tubul ala care aspira saliva soptindu`i la ureche celebra replica de agatat:”Vi des pe aici?”
  Ideea e ca ambianta si tinuta vestimentara, sumara preferabil, sa ma relaxeze si sa`mi schimbe starea psihica 🙂

 9. poate un lap dance ar ajuta?

  🙂

  Eu cercetez piaţa, a nu se interpreta greşit.

 10. Costin

  Evident, discutia poarta un ton academic in vederea imbunatatirii serviciului oferit de cabinete.

  Ar ajuta. Sper doar sa fie priceputa in multitasking gagica, avand in vedere ca trebuie sa`mi scobeasca in gura si in acelasi timp sa cream scantei prin frecare.

 11. Valeriu

  Două Mirune trag una de maseluța de minte a celeilalte într-un perfect echilibru. Conform principiului Mirunelor comunicante. 😛

 12. Pace si intelegere celor doua Mirune indiferent de cat de divergente sunt iubirile lor fata de de lucruri si cuvinte!

 13. Ce frumooos!

  Mai Miruna, nu stiu cum reusesti, dar, ma regasesc si eu in emotiile ascunse printre randurile tale. Esenta lui”eram mică şi proastă, dar e nevoie să fii aşa uneori, ca să ai de unde te face mare şi deşteaptă” o traiesc chiar acum.

  Incerc sa ma incurajez ca lucrurile mici si frumoase ma vor face sa cresc mare si desteapta (da Doamne!).

  Bafta multa, pumni stransi pana raman urmele de la unghii, ganduri de bine de la mine!

 14. Cris

  Gata, ai primit vestile cele bune?

 15. Costin, deja mergem prea departe. Să nu cumva să vină pompierii.

  Valeriule, noroc că are de ce trage.

  Iulia, să fie, mulţumim! N-or fi aşa divergente, că ceva în comun se tot întâlneşte repetat… 😛

  Georgiana, dar aşa e, să ştii. Câţi bani am câştigat atunci nu pot cumpăra în nici un sistem valoric experienţa minunată, oamenii pe care i-am întâlnit şi lucrurile pe care le-am învăţat. Deci eşti pe drumul cel bun, am eu aşa un feeling 🙂
  Şi-ţi mai spun ceva: cine zice că la început de drum e mare şi tare ăla niciodată nu va fi aşa. Fiindcă nu-şi lasă singur loc să crească.

  Cris, nu încă. Aştept doar pe începutul săptămânii viitoare. Dar merci pentru grijă!

 16. Costin

  Ce`i ala lap dance fara scantei ?

 17. Deci tu nu vrei fără pompieri. Am înţeles.

 18. Costin

  Pompierii sunt o variabila discutabila, importante sunt scanteile.

 19. daaa imi imaginez cat de tare e sa muncesti la Elle..doar mediul de acolo are prestanta , asa ca orice slujba ar fi de vis 😡

 20. Aşa e. Însă oricât de grozav ar fi un job, până la urmă tot un job va fi.
  Însă a fost cu adevărat ceva special pentru mine.

 21. boby

  Existind doua Mirune, intotdeauna va fi o concurenta intre ele,- care sa fie prima.Nu stiu de ce, dar medicii sunt foarte buni scriitori, epigramisti, artisti.Bani se scot mai putini, este adevarat, din talentul literar , dar sper sa-l combini cit se poate de bine cu cel de medic stomatolog.
  ” Meserii la antipod
  Se aseamana-n esente:
  Carii vindeca dentistul,
  Un epigramist carente.” (G. Zarafu”

 22. Costin

  @boby: de obicei medicii au scrisul urat 🙂

 23. nu stiu cum plombezi masele, dar cand scrii se vede o scanteie… si crede-ma scanteia e tot ce conteaza cand te faci mare, batrana si desteapta.

 24. boby, uaaaaaau, nu ştiam asta! :)) Mersi de epigramă. Şi de încurajări!!!

  Costin, eu sunt excepţia, na! în ambele sensuri.

  Daniela, dar scânteia nu plăteşte facturi şi nici nu te scoate din casă. Dar ştiu că e importantă. De asta încă mă ţine în viaţă.

 25. Costin

  🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 180 queries in 0.281 s