Din Barcelona, cu drag

Întotdeauna când mă întorc într-un loc, fac inventarul celei care-a plecat atunci demult. Şi fără să vreau, compar cu stocul din prezent. Ca să număr profitul şi să analizez ce am pierdut. Fiindcă să tot acumulezi nu există, întrebaţi-i chiar şi pe cei mai bogaţi.

Barcelona mi-a făcut dor de ai mei.

Imediat apoi, mi-a făcut bine la moral. Şi nu mă refer doar la cafeaua băută într-o piaţă gotică, scăldată în soare şi muzică. Nu mă refer nici la cumpărăturile făcute. Mă refer la însăşi faptul de a fi acolo, cu nişte oameni care mi-au amintit, fără să ştie, nişte lucruri despre mine.

Postul ăsta trebuia să fie despre Barcelona.

 • Deşi e un oraş, care-ţi face poftă de plajă şi de mare, e superb şi primăvara. Când nu te coci şi nici nu te blonzeşti de la soare. Dacă veniţi în vizită, luaţi-vă abonament pe autobuzul turistic. Noi ne-am luat Barcelona card-ul, care a fost mai scump, dar ne oferea transport gratuit timp de 2 zile, plus alte mici reduceri. Nu rentează, decât dacă eşti Speedy Gonzales în sistem GPS. E mult mai frumos să te plimbe busul turistic pe la suprafaţă şi să-ţi şi explice ce vezi.
 • Nu vă pierdeţi timpul cu muzeul de ciocolată şi nici cu cel erotic. Mai bine mergeţi la figurile de ceară. Măcar e distractiv. (Eu nu am văzut decât Madame Tussauds din New York, dar e de mers o dată în viaţă)
 • Merită văzut Acvariul  (între timp m-am răzgândit, după ce am revenit a 3a oară şi am dat 20 de euro pe intrare. Iubitului meu i-a plăcut.) şi, probabil, grădina zoologică. Pe cea din urmă îmi pare rău că nu am apucat s-o văd acum. Poate data viitoare! Iar Acvariul l-am sărit, fiindcă îl mai văzusem de 2 ori! Şi, în afară de ăsta, am văzut un număr considerabil de acvarii la viaţa mea. Mie mi-a ajuns, dar trebuie să mergeţi şi dumneavoastră. E cu tunel, care trece prin acvariu.
 • Sagrada Familia. Biserica, la care încă se lucrează. Construcţia va fi gata prin 2020? Să vedem… Ideea e că nu sunt ei leneşi sau incapabili să o execute mai repede, însă Sagrada Familia se ridică strict din bani donaţi şi autofinanţare. De asta durează atât. În fine, eu am mai văzut-o de două ori şi am înţeles acum de ce nu ne băgase ghidul înăuntru niciodată. Fiindcă nu are nici o legătură tanda cu manda. “Bigudelele”, cum zice Cristina, care stau agăţate romantic pe-afară sunt traduse înăuntru prin unghiuri drepte şi muchii ascuţite. Eu am găsit-o rece şi prea fotografiată.
 • Fântâna Magică. E ca o rugăciune spusă fără minte, doar cu suflet. E muzică, mişcare, culoare şi apă. E promisiunea pe care trebuie să mi-o faceţi, pentru ziua când veţi fi în Barcelona. E bucuria pe care v-o datoraţi.

*Şi lăsaţi pozele pentru alţii. Dumneavoastră aveţi mijloace mai performante de imortalizare a momentelor. Sau, cel puţin, nu le daţi prioritate. Noi am stat la 3 sau 4 spectacole la Fântână; ca să avem timp şi de piele de găină şi de poze frumoase, apoi. Le găsiţi pe toate pe pagina blondelor de facebook. Ele au fost realizate cu Nokia N9 şi postate cu sprijinul Vodafone.

Articolul anterior

Nokia mă trimite să plimb un telefon la Barcelona!

Articolul următor

Ca-n tabără de fete

8 Comentarii

 1. Costin

  Este superb orasul dar asa cum ai zis, nu se merita sa`l faci in regim de Speedy Gonzales. Personal, intr`o asemenea “cultura” trebuie sa petreci vreo 2-3 saptamani sa te poti delecta cu tot ce au spaniolii de oferit. Acum te “mini urasc” pentru ca ai mai mult timp la dispozitie decat am avut eu.

 2. Nici nu am fost Speedy. De asta am zis că nici nu a rentat card-ul ăla.
  2-3 săptămâni, cu plajă cu tot! Dada, sounds like a plan! 😛

 3. n-aş recomanda acvariul. e scump şi nu e cu mult mai special decât al nostru din constanţa sau altele. aş păstra banii ăia ca să mai testez nişte mâncăruri. sau ca să-i pun deoparte pentru prima chirie. asta pentru că m-aş muta în barcelona mâine! 😀

 4. Hm, mie mi-a placut acvariul si mi se pare incomparabil cu cel din Constanta. Si cred ca merita, doar ca eu l-am vazut deja de 2!!! ori.
  Cat despre mancaruri, am auzit de la un bucatar, ca n-ar sta asa grozav la acest capitol. Desi eu aici am mancat cea mai buna ciorba de peste.
  Si de chirie… Da, imi place mult cum gandesti!

 5. Pacat ca e scump drumul pana acolo, practic ai nevoie cam de 1000 euro pe drum, cazare,mancare,etc.

 6. Hm, depinde cât stai şi cu cât timp înainte cumperi biletul.
  Cred sunt zboruri low cost din România. Sau poţi încerca pe lastminute.com pentru pachete transport şi cazare.
  Nu ştiu dacă ai nevoie de atâţia bani chiar.
  Dar oricum, nu merită să mergi şi să-ţi numeri câte sucuri ai voie să bei pe zi, din buget.

 7. Laura

  Foarte frumos, Miruna. Pacat ca a mers cu voi si Denisuca asta, care mi-a lasat un gust atat de amar, dupa ce si-a dat cu parerea despre scaderea indemnizatiei mamelor. Numa’ vaci nu le-a facut pe sarmanele femei, care, chipurile, traiesc pe spinarea poporului muncitor.
  Pacat! Nu merita o companie asa de selecta.

 8. Of, îmi pare tare rău că spui asta. Noi ne-am simţit bine toate patru şi am strâns amintiri frumoase.
  Nu-ţi schimba părerea după un singur articol, cu care nu eşti de acord. Dacă ai şti câte prostii scriu şi eu pe-aici…
  iar discuţiile în contradictoriu de pe blog sunt cele mai distractive.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.227 s