Discuţiile nasc posturi

Şi îmi amintesc de ce îmi plac oamenii. Şi interacţiunea. Blogurile. Şi IQ-urile supraunitare. Discuţiile nasc întrebări, tocmai fiindcă dau prea multe răspunsuri. De se ajunge în momentul ăla, când nici de vin nu mai e nevoie ca să ţi se dezlege limbile. Ci de o prietenie veche, pusă sub semnul unui vid temporal. Căci aşa am senzaţia că se simte. Ca şi când ieri ne-am fi văzut.

Ascultând discuţiile altora, parcă începe să mi se facă frică pentru tinereţea mea din vremurile astea. Imaginându-mi amintirile evocate “de pe vremea lor”, mă încearcă un regret că n-am trăit mai periculos, că n-am băut mai grav şi n-am primit mai multe invitaţii “la cafea”. Azi am povestit cu nişte oameni din India, Spania şi Irlanda despre perioada mea din cămin. “Cum, 3 fete în aceeaşi camera?” zice una. “Şi zici că ţi-a plăcut???” zice alta. Un singur tip şi-a putut imagina cât a fost de fain. Şi-a pus un zâmbet larg de irlandez încântat.

Ce bine că oamenii sunt diferiţi. Tocmai asta îi face frumoşi. Copiii ăştia nu ştiau ce au pierdut. Să fi terminat medicina fără noapte petrecută în cămin! Dar oare câte “secrete” de viaţă ca acesta cunosc ei şi… mă minunez eu?

Da, discuţiile nasc posturi. Prieteniile intră în altă categorie. Aceasta e o discuţie despre care nu o să scriu. Tocmai fiindcă ar fi mult prea previzibil.

foto

Articolul anterior

Menirea bărbatului la cumpărături

Articolul următor

Trilulilu nu bate pân-aici

6 Comentarii

 1. Pai nu cred ca pot intelege ei asa ceva. E alta lume cu alti oameni si obiceiuri. Asa suntem noi romani, ne place sa traim in comuniune iar prezenta celor de langa noi ne bucura chiar daca asta inseamna patrunderea in intimitatea obiceiurilor si gesturilor noastre. App. multi ani de 1 Dec. 😛

 2. Liora

  Nu vad ce era atat de nou si neobisnuit pentru fetele alea doua. Parca ai fi zis ca dormeati cu capu-n jos, ca liliecii, asa s-au mirat( omulet care scoate limba)
  Parca studentii din lumea asta mare stau la hotel de 5 stele, fiecare cu suit-a lui.
  Nu le baga in seama, Copilo. Au jucat teatru , rolul ´´domnisoarele de vitza nobila´´.

  Daca e sincera indianca si iti povesteste una alta din India, te vei mira tu. Tare. Si legitim, ca e deosebita India. Dar finuta cum esti nu vei bulbuca ochii, da? :))

 3. Ernest, Chiar m-am mirat si eu. Macar de prin Beverly hills sa fi priceput ceva… 🙂

  Liora, ba nu, ca nu au zis-o cu rautate. Nu erau nici fitoase, doar ca aici camerele de studenti sunt cu unul singur in camera! Iar spanioloaicele ziceau ca ele au stat in chirie in timpul facultatii…

 4. Liora

  Ah, ma scuzati atunci, retrag tot. 😀
  Eu asa intelesesem ca s-au mirat nepoliticos.
  Si aici stau singuri in camera, la camin. In mici ´´apartamente´´ cu cate doua camere, deci 2 fete in apartament.
  Sau stau in chirie, uneori si cate 4 intr-un apartament ca sa economiseasca.

 5. Liora, acum că am citit şi eu, cred că într-adevăr aşa se înţelege… mea culpa.

 6. O jumatate din mine e fan 100% al divesritetii, poate si pentru faptul ca sunt in zodia Gemeni. Si cred in zodii intr-o masura.

  Discutiile frumoase pot ascunde plase/tepe (pe romaneste) la fel ca florile alea din alte tati pe care nu le cumoastem, ne plac, dar pot provoca alergii, unele mortale.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 140 queries in 0.381 s