Lucruri gratis pe bune

Ştiţi câte lucruri poate aduna un om în doar trei ani şi câţiva metri pătraţi? Când m-am mutat din Bucureşti şi mi-am golit apartamentul, nu am înţeles DE CE uitasem de-a lungul vremii, lecţia pe care am învăţat-o când am plecat din cămin: că degeaba ai MUUULTE chestii, dacă-s dosite prin diverse locuri şi, atunci când îţi trebuie, uiţi că le ai. Dumneavoastră ce faceţi cu lucrurile care vă prisosesc , dar care sunt în stare funcţională încă?

Cum (m-)am folosit eu (de) Lucruri Gratis.ro

(Cunoaşteţi conceptul freecycle.org? E vorba de oameni care îşi donează practic lucrurile celor care ar putea avea mai mare nevoie de ele. Conceptul e foarte util, uneori presupune chiar schimburi. E celebru cazul lui Kyle MacDonald, care atâtea schimburi a făcut, încât a pornit de la o agrafă de birou şi a ajuns să primească o casă. Conceptul e acela de bartering, e puţin diferit, dar tot putem profita de el.) Eu chiar am şi făcut asta, într-o încercare de a începe o afacere cu investiţie minimă. Să zicem c-am profitat, deşi afacerea s-a înecat înainte de-a se chiar naşte.

Iată-mă de data asta, folosind site-ul în scopul de a da, nu de a lua. Şi pentru a răspunde la această leapşă. Vă invit şi pe dumneavoastră să daţi ( mai ales, că nu sunt “ajutoare” care pleacă spre cine-ştie-cine, ci lucrurile ajung precis la cine are nevoie de ele) sau, mai ales, să luaţi. Poate scutiţi bugetul de cadouri de Crăciun, cine ştie! Şi după ce prinzi gustul, începi şi să oferi. Fiindcă şi în asta ai un avantaj, doar nimănui nu-i plac cămările ticsite.

Să vedeţi ce am eu de dat (şi, după ce ajung acasă, la Sibiu, în ianuarie, precis se vor aduna mai multe):

 • Acest joc “Antimonopoly”. E mic, numai bun de luat la o cabană. Păcat că pe aici nu prea mergem la cabane. Că am venit să muncim, nu să ne jucăm. Are bani de hârtie, zaruri şi instrucţiuni. Oferta e aici.

 • Acest lac de unghii, care tocmai lac nu e, ci mai degrabă un “anti-lac”. Orice ojă ţi-ai pune pe unghii, dacă dai pe deasupra cu ăsta, se face mată. E foarte drăguţ pentru fanele culorilor mate. L-am folosit o singură dată. Mă despart de el, fiindcă aici în UK legea zice că dentiştii n-au voie nici măcar cu lac incolor pe unghii, d-apăi cu matifieri, nematifieri sau alte colorăciuni… Oferta e aici.

Vă invit să vă cadorisiţi cu ceva frumos de 1. Decembrie! Şi să preluaţi leapşa, bineînţeles 😉 (Lăsaţi un comentariu şi pun link.)

LATER EDIT: Cristi Manafu zice că îşi doreşte o asemenea leapşă. Deci, Cristi, te aşteptăm înapoi acasă. De fapt, leapşa te aşteapă! 😉

Şi leapşa mai merge la… Ana! Să vedem cum se potrivesc questioarele cu lucrurile gratis 😉

Articolul anterior

Trebuie să vedeţi filmul ăsta

Articolul următor

Menirea bărbatului la cumpărături

14 Comentarii

 1. Baby, are u kidding me?! legea interzice sa fii data cu la pe unghii? omfg..ca sa-l citez pe guess who “dar stim cu toii ca asta nu e libertate..” …

 2. exact 😀 Nici măcar lac din ăla invizibil. Cică stratul de lac e mediu propice pentru dezvoltarea bacteriană…
  Dar asistentele au voie. Care ele umblă la sterilizat şi etc…
  nasol, ce să zic..

 3. E misto ideea cu Antimonopoly 😀

 4. Valeriu

  Ideea din spatele ”Lucruri Gratis”, este bună dar având în vedere ce lucruri donează românii mai bine i-ar zice ciurucuri gratis. 🙂

  Originalul Antimonopy, îl joacă țiganii ce își pierd la barbut casele și mașinile. :))

 5. Valeriu, ce mai astepti? Ridica stacheta! 🙂
  Dupa ce a oferit cineva un Ford Scorpio vechi, la scurt timp au aparut oferte cu biciclete, aparate foto digitale, telefoane mobile, etc. Oamenii se inspira unii de la altii, au nevoie de modele 🙂

 6. Valeriu

  @Cristi Mosora, știi tu precis că nu am ridicat-o deja?

 7. Habar nu aveam ca exista un astfel de lac de unghii matifiant. 😀

  Foarte dragut site-ul, cred ca am sa inscriu si eu cateva questii, nu de alta dar eu mereu imi fac curat prin sifonier si e pacat sa arunc lucruri pe care nici macar nu le-am purtat dar care poate altora le-ar fi de folos.

 8. Bogdan, Sunt două grupuri de jucători: monopoliştii (nu ştiu sigur că aşa se traduce) şi cei împotriva lor. Fiecare cu avantaje şi dezavantaje. Sincer, nu m-am jucat niciodată. Jocul e nou-nouţ.

  Valeriu, tocmai mi-ai făcut jocul şi oja “ciurucuri”.

  Ana Q, nu am îndrăznit să-ţi dau leapşa, deşi cred că ţi se potriveşte de minune cu questioarele!

 9. Valeriu

  Și dacă stai și te gândești bine chiar nu sunt ciurucuri? 😛
  http://dexonline.ro/definitie/ciuruc

 10. dar lucrurile încă sunt bune. Când sunt stricate, se specifică asta.
  Adică, să vezi numa’ ce de matifiază lacul ăla!

 11. Valeriu

  Ciuruc – obiect ce rămâne în sită (ciur) după ce ai cernut lucrurile bune. Hey, orice lucru ce nu îți trebuie se poate numi ciuruc. 🙂

  P.S. Aurul e și el ciuruc, că rămâne în sită. ;))

 12. Larisa

  Hello,

  tare m-ar interesa lacul de unghii… Mai ales ca a m o multime de oje primite care sunt asa perlate si nu le folosesc tocami pentru ca nu imi place sa straluceasca… Nici nu am stiut ca exista asa ceva. E foarte tare… Poti trimite prin posta?
  Multumesc!!!

 13. Larisa, pentru a intra în posesia ojei, va trebui să îţi faci cont pe lucrurigratis.ro şi să aplici acolo la oferta respectivă. Şi vezi, poate mai găseşti lucruri de care te-ai putea folosi 🙂
  te mai aştept pe la mine.

 14. catinca

  eu am gasit si mobile pe site-ul ala, imi pare rau ca nu am stiut de el mai devreme, fotoliile alea mi-ar fi prins bine..oricum, ideea e buna pentru chestiile pe care nu le pot suferi( incepand cu cadourile soacrei..apropo, se vopseste blonda, un pacat.. de neiertat)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.270 s