Gândurile păcătoase împotriva unui bărbat nevinovat!

De fiecare dată când stau de vorbă cu un psiholog, mă simt oarecum stânjenită, răs-citită şi parcă departe de orice intimitate de-a mea. De curând, am cunoscut-o pe tipa care predă cursul de comunicare la Facultatea de Stoma din Liverpool. Nu am fost în largul meu, deşi ştiu că e chiar mai cretin decât să fi fost.

În funcţie de ocupaţia omului cu care te întâlneşti, parcă eşti tot mai atent la anumite detalii. Altă dată, am stat de vorbă cu un superantrenor sportiv, de rămăsesem miiiiică dincolo de masa aia oricum miniaturală din cafenea. Nici măcar postură nu mai aveam, lucru la care nu nici trebuie să munceşti ani de zile ca la muschii abdominali. O poţi afişa oricând, ba e chiar şi indicat!

Probabil la fel de nesigură aş fi şi în prezenţa unui tip care face stand up comedy şi are voie să râdă public de mine. Cine ştie de unde îşi ia el inspiraţia, iar, în momente din astea, buna dispoziţie a celor din jur e ultima mea grijă! Dacă tot e să râdem de cineva, ce-ar fi să râdem de tine! Asta e o vorbă ce tare-mi place să o spun. M-a scos din multe încurcături, fiindcă am acest talent de-ai face pe oameni să râdă de mine… Şi nici nu trebuie să plătească pentru asta.

Una dintre ultimele mele gafe pe teritoriu străin, că aici voiam să ajung: Eu, într-un cerc de oameni recent cunoscuţi (cum e majoritatea din viaţa mea, mai nou). Unul dintre tipi vorbeşte despre nuntă. Urmează să se căsătorească. Altă tipă îl întreabă dacă e pregătit. Aflu că merge la Barcelona pentru nuntă şi că luna de miere o plănuieşte pentru martie. Probleme legate de job. Că toţi sunt stresaţi pentru el şi-l întreabă dacă face faţă. Buuuun. Iar eu ca să fiu drăguţă şi , de fapt, ca să-mi exersez limba engleză cu alte clase sociale decât vânzătorii de la Tesco, îl întreb dacă soţiă-sa e în Spania sau locuieşte cu el aici. Fiindcă relaţiile la distanţă nu-s un lucru bun în viaţa omului şi fiindcă mă dădeam deşteaptă. La care el zice foarte calm, de după gelul lui din freză: Yeah, it’s here, with me. La care eu, cu păcat în gând şi atenţie la detalii: Nenorocitul, cum să-i zică la biata femeie „it”? (În engleză, „it” e strict pentru obiecte. Fiinţele care se pot încadra la masculin sau feminin beneficiază de pronume personale mai de soi). Discuţia se termină fără să (mi) se aprindă lumina…până când una dintre fete mă lămureşte. „Tu nu ştii că tipul e gay? Are S-O-Ţ, cu el urmează să facă nunta…” Am râs amândouă, deşi al meu nu era chiar râsul cel de toate zilele. Dar nimeni nu ş-ai dat seama de asta, căci, desigur, ne-am cunoscut recent.

Gândurile păcătoase împotriva unui bărbat nevinovat! Iată un subiect de râsul lumii, al cărui personaj principal nu credeam că aş putea fi vreodată. Fiindcă, în lumea mea, nu exista „bărbat nevinovat”…

Deci, ca norocul că nu pot fi în seara asta prezentă la spectacolul de stand up comedy de la Grand Cinema Digiplex din Băneasa. Deşi, dumneavoastră mă cunoaşteţi demult şi nu chiar puteţi crede aşa ceva… Dar poate aveţi mai mult curaj şi mai puţin drum decât mine, plus chef de o porţie de râs. Grand Cinema Digiplex a pornit o serie de spectacole de acest gen, al cărui fan mărturisesc că sunt. În seara asta şi-n fiecare luni până pe 19 decembrie prestează copiii ăştia. Cred că v-ar plăcea de ei. Dar v-ar trebui nişte curaj înainte…

Articolul anterior

Dependenţa de nefericire

Articolul următor

Trebuie să vedeţi filmul ăsta

13 Comentarii

 1. Dan

  hahaha, da imi “amintesc” rasul asta al tau :))

 2. Dane, Dane… :))

  wilhema, gata, cu această ocazie ţi-ai luat ban. Măcar puţină coerenţă când sunt înjurată merit.

 3. Dan

  … ca te plangeai ca n-ai hateri :))

 4. Păi nici nu mai am… că iar am scăpat de ei. Dacă tot sunt hateri, măcar să fie la înălţime :))

 5. Liora

  :))
  Uite, de aceia eu inca nu ma arunc la vorba in limbi straine pana nu mi-e clar contextul! Tac, zambesc , si-s numai ochi si urechi :))

 6. Dan

  Lioara,nu faci bine, dar daca, in locul copilei ai fi fost si, sa zicem, ca te-ar fi invitat si la nunta, si tu politicoasa ai fi acceptat zambind si te-ai fi dus cu vreun cadou ptr ‘ea” care ar fi putut sa ofenseze pe careva, nu te-ai fi simtit si mai prost cu inca vreo 100 de oerechi de ochi pe tine? :))

 7. Liora, să înţeleg că erai şi tu la un pas de o sitaţie ca a mea? (nu ştiu ce am în seara asta, citesc printre rânduri!) Nu puteai şi tu să spui mai repede?! :))

  Dan, să sperăm că măcar pe unul din miri îi cunoşti când te invită la nunta lui, măcar cât să-i ştii orientarea sexuală. Sau, cel puţin, aşa ar trebui, nu?

 8. Dan

  cu siguranta, si nu du cauza ca ai putea face vreo gafa. Dar mie nu-mi place ca nunta sa fie doar un nou motiv de socializare si barfa a tinutelor celorlati meseni, in consecinta trebuie sa fie un eveniment cu un anumit grad de intimitate care presupune sa cunosti bine toti participantii 😛

 9. Păi vezi că ştii! 😉

 10. Am fost noi aseara la StandUp la Baneasa. A fost dragut! Mai putin acid decat ne-am fi asteptat, dar a mers la fix pentru o seara banala de luni.
  Mai ales ca la final am avut chiar o surpriza placuta: in locul lui Bordea a aparut Costel, un pusti foarte talentat care ne-a amuzat teribil cu povestile lui despre profa de istorie. Nu zic mai mult, spectacolul trebuie vazut.

  Apropo, pentru doritori, biletul costa 35 de lei.

 11. Liora

  @Copila, pai sigur ca am fost. Mici gafe plus glume sau ironii romanesti spuse-n nemteste, care evident ca nu au avut efectul scontat :)) Atata paguba!
  Uite un sfat: nu raspunde niciodata cand ti se adreseaza o intrebare pe care nu ai inteles-o EXACT. Mai bine ceri politicos sa repete intrebarea (chiar daca va crede ca esti cam inceata :)) ) decat sa raspunzi aiurea si sa vezi cum se bulbuca ochii de mirare a celui din fatza ta.

  @Dane, nu, mai, n-as fi putut face greseala asta pentru ca inainte de a fi mers la nunta as fi sunat un prieten ( :)) ) invitat si el , sa-l intreb cum se procedeaza. Mai bine intreb si ma informez decat sa fac gafe monumentale.
  Oricum, cand esti la discutii in grup, daca iti tii gura la inceput, dupa un timp afli amanuntele din ce discuta ceilalti, si se face lumina si-n creierul tau.

 12. Ciupercutzo, ce mi-ar mai fi plăcut şi mie să fiu acolo…

  Liora, ohooo, să vezi cum comunică ăştia pe cia…fiecare în felul lui, nici întrebările nu se pun foarte logic… ori nu pricep eu încă ce se vorbeşte 😛

 13. bib

  buna asta chiar am ras cu gura pana la urechi:)))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 152 queries in 0.439 s