Mi-e frică să îmbătrânesc

Iar asta n-are nici o legătură cu pielea care se duce la vale, nici cu pungile care apar sub ochi, fiindcă ştiu femei mai în vârstă care arată mai senzaţional decât mine (nu că aş fi eu vreun pic din aşa ceva) şi ştiu pe altele, mai tinere, care au feţe mult mai obosite decât ale mele. Toate feţele mele la un loc.

Deşi să îmbătrâneşti e frumos, e un noroc de care nu toată lumea se bucură de când există dureri lombare, Alzheimer şi reumatism, însă unii ar aprecia să mai simtă ceva la 80 de ani, fie ea şi vreo durere. Alţii, mai nefericiţi, chiar şi mai devreme. Nu condamn bătrâneţile, fiindcă mi le doresc. Evident, fără copii nerecunoscători, foşti soţi şi prietene pasionate de tricotat. Dar asta nu înseamnă că nu mi-e frică de bătrâneţi ca atunci când ieşi din casă fără să te fi uitat cum e vremea. Dacă plouă şi tu nu ţi-ai luat umbrelă. Dacă sunt 30 de grade şi tu porţi cojoc. Sau dacă bate vântul şi tu ţi-ai dat cu lipgloss-ul ăla lipicios pe buze (părul se lipeşte îngrozitor de ăla; să potrivesc lipgloss-ul la intensitatea vântului de afară e o chestie pe care am învăţat-o de când sunt aici. Vânatul e aşa puternic, că uneori ai senzaţia că bate şi în casă.)

Mi-e frică, fiindcă se va fi dus nebunia, curajul de a sfida imposibilul, senzaţia de “am timp”… în combinaţie cu absenţa frustrărilor… bazate tocmai pe asta. Când vezi că ăla e milionar la 30 de ani, parcă aproape te bucuri pentru el, fiindcă tu mai ai încă 5 până la 30 şi, deşi e o stupiditate groaznică şi o scuză penibilă, te oarecum sincer consolează. Dar dacă bătrâneţile îţi omoară potenţialul de a fabrica scuze pentru tine?! Dacă, de la atâta scleroză, ajungi să uiţi şi să visezi. Dacă, de fapt, nu te omoară bolile, ci regretele …

Vedeţi, v-am zis că uni iar aprecia şi-un Alzheimer la 90 de ani!

———————————————-

Să nu ne trăim viaţa fabricând regrete şi să nu irosim materialul genetic al părinţilor noştri. Le datorăm asta lor şi mai ales nouă.

Articolul anterior

Obiectul care mi-a schimbat viaţa

Articolul următor

Hong Kong sau New York?

9 Comentarii

  1. Miruna, Alzheimer e de doua tipuri… genetic si-l poti face pana la 40-50 de ani si cel… ca sa zic asa de batranete pe care-l faci daca apuci 🙂 80 sa zic. In linii mari cam asta e.

  2. Pana in urma cu vreo 3-4 ani, nu ma gandeam deloc la batranete si chestii adiacente ei. Imi era indiferent si traiam.
    Acum, deodata, am devenit preocupat de varsta-mi si socotesc cei 27 de ani care-i voi implini peste ceva vreme, un prag psihologic dificil.
    Sunt ciudatel de fel. 🙂

  3. Mihai, păi…ţi se pare că 40-50 e tocmai o vârstă fragedă? 😀

    Ernest, moşule, ce tânăr eşti! Haide, se putea şi mai rău. Alţii fac 28 anul ăsta! (Noroc că eu mi i-am împlinit pe cei 25 ai mei deja. P.s. Să nu fii invidios!)

    :)) Nu vreau să pară că râd. Tocmai fiindcă nici tu nu m-ai luat pe mine în râs.

  4. Fac 28 de ani peste exact 4 luni si in noaptea asta am facut cea mai nebuneasca chestie din viata mea, ceva ce n-as fi facut in urma cu 5 ani. Am stat vreo doua ore jumate afara in frig la minus 2-3 grade. Pentru autografe de la Amon Amarth. A meritat 😉

    PS – Una din piesele pe care le-au cantat la concert se numeste Live Without Regrets 😉

  5. Adicatelea ti-e frica de batranetea fizica, ca pe aia din cap abia o astepti. 🙂 Lasa ca astia mai dastepti deja se joaca cu genomul mai ceva decat o faci mataluta cu scriitura. Asa ca s-ar putea sa te trezesti pe la 50 de ani ca arati la fel ca acum. Mintea in schimb va imbatrani doar cat o lasi tu.

  6. Nobody grows old merely by living a number of years. We grow old by deserting our ideals. Years may wrinkle the skin, but to give up enthusiasm wrinkles the soul.
    ~Samuel Ullman

  7. Valeriu

    Nu mi-e frică de bătrânețea trupului ci de bătrânețea minții că asta e cea mai rea și nu are nici o legătura cu vârsta.

  8. Traitul pana la adanci batraneti se face cu un compromis: boala incurabila. E mai probabil, insa, sa te procopsesti cu cancer decat cu Alzheimer:
    http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/11/22/cancerul-la-romani/

  9. Batranetea este inevitabila.Odata cu trecerea timpului legea gravitatiei se face simtita si vedem pe corpul nostru-toata pielea se duce in jos :)) mintea trebuie sa o pastram in stare cat mai buna.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.164 s