Se întâmplă şi pe la case mai mari

Nu critic, doar observ. Ceea ce trâmbiţam de acasă, de sub căldura plapumei pufoase din camera mea, se arată valabil peste mări şi ţări. La propriu, de data asta. Nicăieri nu circulă câinii cu covrigi în coadă. “Dacă tu crezi că aici toate se întâmplă după reguli şi după cum ar trebui să se întâmple, te înşeli de numa’!” mi-a zis cineva de curând. “Peste tot lumea fentează sistemul unde se poate. Nici măcar chitanţă nu primeşti tot timpul, ai să vezi.”

Aşa şi e. Chiar şi la marile lanţuri de alimentare, te întreabă la casă dacă vrei bon sau ba.

Ieri, eram într-unul din sus-numitele. Întâmplător, un Tesco, unde o doamnă îi arată unui angajat de acolo o gafă strategică de produs etichetat bine cu “price drop” (scădere de preţ), care era colosală: de la £2,05 la £2,18 . Am început să râdem amândouă, iar ea îi mai şi zice ăluia să nu creadă că i-a arătat cu rea intenţie. Britanicii ăştia! În loc să facă scandal (bine, zic şi eu), tot ea se scuză că magazinul încerca să-şi păcălească de fapt clienţii. Adică pe noi, că nu ne-am golit nici una coşurile, ci tot spre casă ne-am dus. Deci, da. Şi pe la case mai mari.

La nici două minute de la incidentul de mai sus, primesc sms pe numărul de UK: “Nu aţi mai fost despăgubit pentru accidentul în care aţi fost implicat. Pentru mai multe detalii privind suma care vă este datorată, trimiteţi detalii, dacă nu trimiteţi stop.” Oricum, trimiteţi înapoi un sms, idiot şi fraier ce sunteţi. Gizăz craist, nu-mi venea să cred! Deja mă simţeam ca acasă. Doar că una mai mare.

Apoi, m-am aşezat liniştită la coadă, care se formează şi la ei, deşi era oră de vârf, aglomeraţie mare şi probabil nu pentru prima dată în combinaţia respectivă. A, şi mai erau şi vreo 3 case fără casier. Iar asta n-am observat din răutate, ci din plictiseală, stând …la coadă.

Articolul anterior

Viaţa e mai frumoasă decât ştiam

Articolul următor

Să trăieşti fără să-ţi fie frică

8 Comentarii

  1. Ma bucur ca esti relaxata, destinsa si ai timp sa observi toate detaliile :*
    O sa te obisnuiesti cu toate si, daca e sa-i cred pe unii, in timp tot ti se va parea mai corect / bine decat la noi. Din pacate pentru noi…

  2. pe langa asta mai sunt si autobuzele pline cu kfc, mc donalds, cutii de suc si ziare aruncate pe sub scaune.

  3. Intotdeauna am zis ca noi nu am inventat (aproape) nimic. Toate obiceiurile economiei pe sub tejghea si ale sparlelor de butic sunt copiate cu maiestrie.

  4. Haha, eu cunosc doua tipe romance care lucreaza la Tesco…s-ar putea sa nu fie o simpla coincidenta :))

  5. Infuzie de… realitate :))) Mersi de informatii.

  6. Cat de corecta este afirmatia “Peste tot lumea fentează sistemul unde se poate”. Diferenta e ca in UK exista notiunea de demisie de onoare iar autoritatile isi cam fac treaba

  7. Ai sa vezi ca britanicii sunt foarte comozi – ca sa nu zic “lenesi”. Pe de alta parte sunt relaxati si de cele mai multe ori bine intentionati. Ma refer aici la cei pur-sange, nu la infuziile de sange arab sau hindi care mai strica trasaturile “de masa”.

  8. Ohooo, Miruna, daca ai stii cate se intampla si la case mai mari, adica marele tinut regal:P Eu am ramas surpinsa sa vad cum asteptarile mi-au fost prea mari fata de ceea ce se crede ca inseamna UK. Si e ciudat cand unele lucruri par a functiona acasa mai bine ca acolo. Dar sunt doar fatete ale unei perfectiuni inchipuite doar:)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.347 s