Mai încape încă un cinematograf în Bucureşti?

În insistenţele mele de a găsi rochia perfectă pentru banchet (care va fi un eveniment numai despre cum sunt îmbrăcată nu, dar să zicem că nici de râs nu mă pot face) şi în plimbările pe care le-am executat zilele astea cu nişte prieteni din Cluj, mă trezesc din nou în Băneasa Shopping City. Nu că la Cluj n-ar fi vreun Shopping City (până şi piţipoance a importat Ardealul), dar nu e Băneasa!

Şi plimbându-mă cu ochii dezlipiţi de data asta de vitrinele magazinelor, ce să văd: Băneasa se pregăteşte să deschidă un cinematograf. Era şi timpul aş fi zis în prima fază, după care-i dau să caute pe google şi uite ce găsesc: Grand Cinema Digiplex, o investiţie de 19 milioane de euro(!!!!) şi că se va deschide vineri, 23 septembrie pentru public (sursa).

Wow. Deci lumea chiar merge la cinematograf. La fel cum mă minunam de fiecare încă un mall deschis pe piaţa insaturabilă a Bucureştilor, acum mă bucur să aud de încă un cinematograf. Bine, de fapt sunt încă 13 ecrane, dar adunate într-un singur loc. Vă daţi seama că oamenii au făcut nişte studii de piaţă înainte şi au ajuns la concluzia că nu suntem chiar aşa speriaţi de bombe şi gropile din oraş, încât să nu savurăm un film bun văzut la calitate maximă. Şi ca să fac un rezumat:

 • 14000 de metri pătraţi
 • 13 săli cu peste 2.600 de locuri de vizionare
 • 2 săli VIP cu 40 de locuri fiecare
 • 2 ecrane gigantice cu sisteme audio surround
 • Peste 1400 de metri pătraţi de ecran – woooooooow !
 • Cea mai mare sală cu 500 de locuri
 • Cel mai mare snackbar din România cu 25 de case de marcat (sper că şi dotate cu personal încasator de bani, că altfel n-am făcut nimic.)
 • Peste 375 de locuri premium
 • 3 zone cu lounge
 • 2 zone de fumători
 • Wi fi inclus.

–        Asta am citat din comunicatul de presă. Mi-ar plăcea să mă duc să văd cum e. Mâine se deschide oficial, deci săptămâna viitoare musai să-mi fac timp, înainte să plec. Îmi recomandaţi vreun film anume de văzut aşa, high class?

–        Şi încă ceva: mă bucur când studiile pe consumatorul român îi descoperă acestuia şi o latură culturalo-artistico-recreaţională, care îl flatează şi îmbogăţeşte. Fiindcă, de obicei, consumul e despre altceva. Iar de manele şi de mici ne-am săturat cu toţii.

foto

Articolul anterior

Argumente ştiinţifice împotriva cafelei

Articolul următor

Tu să Bucureşti, eu să bucuresc, noi să bucurim

9 Comentarii

 1. Da, e bine cu toate detaliile acelea dar totusi pentu ce wi fi?
  Ziceam ca daca tot merg la film, merg sa-l si vad ca de povestit o fac dupa, pe blog sau twit.

 2. Ca sa poti da check in, Doamne! :p

 3. Du-te bree ca nu te cred. >:P

 4. a-z

  taken2 si noua serie din national treasure!

 5. Valeriu

  Păcat că bibliotecile nu aduc atât profit încât să se poată investi în ele câte 19 milioane de euro. 🙁

 6. om

  din pacate/fericire cinema-ul ala nu are de-a face cu “daca mai incape” ci cu “experienta consumatorului”, dupa cum si tu ai constatat – baneasa nu avea cinema, si, ca orice mall care se doreste oras in oras, si destinatie finala pentru shopping/leisure/entertainement, baneasa trebuia sa-si faca cinema.
  cit despre manele si mici endulge me cu o scurta lectura:
  http://nostressmedia.wordpress.com/2011/09/

 7. Cristian

  Wi-Fi-ul e ca să tragi torrente cu filmele respective 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 147 queries in 0.421 s