În căutarea sănătăţii pierdute

Şi nu, de data asta nu e vorba de ce mintală. Ultimele evenimente din viaţa mea au lăsat nişte urme biochimice detectate de laboratorul de analize, al cărui medic i-a mărturisit mamei că mi-a repetat de 2 ori colesterolul, fiindcă nu se potrivea cu profilul pacientei. Plus, alte cele. Nu e grav, nu e cazul să ne îngrijorăm, dar nici să stăm cu fundul pe scaun şi mâinile în tastatură. Cele mai noi studii au concluzionat că alimentaţia e un factor minor care influenţează nivelul colesterolului, că mai degrabă stresul şi sedentarismul ar avea importanţă majoră. Deci da, aici mă înscriu.

Mi s-au recomandat vizite la medici specialişti. Şi am hotărât să comit o aroganţă, pe care nu vă sfătuiesc să o încercaţi şi dumneavoastră acasă: nu mă duc. Ştiu deja ce îmi vor spune: tratament medicamentos şi mişcare. Iar ca să-mi spună ce deja ştiu şi eu, n-are rost să mai dau şi nişte bani. Tratament oricum nu iau (nu e ca şi cum aş fi pe moarte, pentru mine e ultima soluţie pastila), iar mişcare… 🙁 M-am mai tratat eu singură prin puterea credinţei în inteligenţa celulelor mele, care mă tolerează de atâţia ani. Avem o colaborare excelentă. Ele sunt angajatul ideal, vă spun. Uneori simt că nici nu le merit. Ştiu că sună cam a Libertatea, dar teambuildingurile se pot face şi intern, nu numai la munte.

A mai fost un moment în care am simţit că exagerez, că trag de mine în toate direcţiile şi nu ajung nicăieri, decât, eventual la nebuni. Imediat apoi am început să iau decizii: Prima a fost să-mi dau demisia. A doua a fost să-mi termin şcoala (au fost momente când aveam dubii serioase în ceea ce priveşte asta, fiindcă psihic eram foarte aglomerată).  Între ele, undeva, am hotărât să merg mai des acasă. Apoi, am primit un bilet către fericire şi mă pregătesc de plecare. Aranjând dezordinea din exteriorul meu, interiorul îşi găseşte singur echilibrul. Celulele mele ştiu singure ce au de făcut. Datoria noastră de autoritate supremă asupra lor este doar să le furnizăm condiţiile optime de funcţionare. Că nici unui angajat nu îi poţi pretinde performanţe, dacă tu nu-ţi plăteşti factura la lumină. Sau dacă îi dai un scaun cu două picioare.

Hotărârile bune privind sănătatea mea fizică şi psihică sunt în plină desfăşurare. Vreau să apuc şi eu ziua în care să nu-mi mai cadă părul şi să-mi strălucească pielea. De curând, mă tot joc cu o aplicaţie de la Nestle, un program de sănătate pe telefonul mobil. L-am descărcat din Ovi Store pe un Nokia E6 şi învăţ să butonez. (Intenţionez să mă reformatez într-o Miruna, căreia să i se repete analizele pentru că sunt “prea perfecte”.) Aplicaţia nu medic, dar e gratuită. Şi e cu mine tot timpul 🙂

p.s. Vă ţine o întrecere “sănătoasă”? 🙂 Startul se dă aici, ia să vă văd!

Viaţa frumoasă se premiază” e mai mult decât un slogan de campanie.

Articolul anterior

Repede, ce rochie de banchet!

Articolul următor

Argumente ştiinţifice împotriva cafelei

22 Comentarii

 1. Eu pun pariu cu tine ca biletul tau spre fericire va fi solutia pentru analizele perfecte 😉
  Iar atunci cand ajungi seara acasa cu placere si adormi in bratele iubirii, pielea va straluci de la sine si parul va cauta sa aiba parte de cat mai mult alint al respiratiilor iubirii. Poate ca aberez, dar cred ca intelegi la ce ma refer.

  ps: cand ai timp, te rog schimba-mi linkul in blogroll. Saru’mana!

 2. fain era si “Viata frumoasa te premiaza” – apropos de teambuilding intern:))

 3. Multumesc!

  ps: ce bine arata 😡

 4. Bre, eu o ard pe pastile de colesterol si nu stiu daca increderea asta in zenul universului si al eului pentru rezolvarea valorilor de analize e calea cea dreapta. Uneori te mai faci frate cu necuratul sa treci autodictarea de la medic.

 5. morbo

  mai, mai, vezi sa nu fie totusi de la toate saormele alea ! 😀
  sanatate!

 6. Valeriu

  Combinația dintre alimentație necorespunzătoare, stres și o viață sedentară favorizează declanșarea oricăror boli serioase. Uitați-vă numai câți pensionari bolnavi avem și din ce cauze. Viață sedentară, junk food și stresul acumulat într-o viață de muncă. Săraci, proști și bolnavi. Iaca minunatele rezultate ale unei vieți sedentare, mâncarea multă și proastă, asortate cu prostie și ignoranță.
  Să nu faceți ca ei. Nu vă bateți joc o viață întreagă de propriul organism ca apoi să ajungeți să vă milogiți pe la doctori și să investiți jumătate din pensie în medicamentele ce mențin sistemul medical până la moartea pacientului. :))

  Acuma parte de stress am avut și eu, dar am descoperit că stresul vine numai dacă îl chemi și rămâne atâta timp cât crezi în el. Se știe că mai mult de jumătate din factorii provocatori de stress sunt cauzați chiar de propria persoană, vin din înteriorul nostrul. Dacă îți spui că ești stresat în timp ajungi să crezi chestia asta. Când ești stresat faci mai multe greșeli ce se transformă în mai mult stress. 😀

  Nu vreau să mă întind aici cu sistemul meu antistress dar totuși voi menționa principiile de bază și faptul că oricât de bun ar fi un sistem nimeni nu poate garanta nimic.

  1. Nu mă uit la TV nu citesc ziare, nu ascult radio.
  2. Nu mă interesează ce fac alții.
  3. Nu am sef.
  4. Refuz orice informație/obiect/etc pe care nu îl caut sau pe principiul “lasă că nu se știe când îmi trebuie”.
  5. Încerc din răsuputeri să clarific și să simplific tot ce am de făcut. Le pun într-o listă pe hartie. Locul lui “To Do” este pe hartie nu în gând, acolo trebuie să fie liniște și pace.
  6. Nu cred în “deadlines” ăsta e doar un sistem de forțat angajatul să muncească mai mult pentru aceeași sumă.
  7. Mănânc cât mai puțin și fac mișcare zilnic.
  De la anul mi-am propus să dețin cât mai puține lucruri materiale. Pe principiul: de ce să am zece pixuri (din care doar două au pastă) în loc să am doar un stilou de calitate.

  Legat de aplicația de la Nestle, după două săptămâni garantat uiți de ea. Cât timp folosești(pierzi cu) aplicația mai bine faci câteva minute de exerciții fizice. Ai un avantaj clar și nu te simți folosit de o aplicație de marketing ce scrie acasă cât de sănatos trăiești tu, iar Nestle nu mai apucă să facă un sondaj cu ce mai face majoritatea.

  Într-un regim alimentar sănatos cu greu(imposibil) pot include un produs al Nestle. Cu greu pot avea incredere intr-o companie cu reputația lor http://en.wikipedia.org/wiki/Nestl%C3%A9#Controversy_and_criticism

  Este culmea fățărniciei și prostelii pe față ca o companie ce produce numai prafuri dubioase cu minim 6 E-uri și lapte cu melamină să îmi spună cum să traiesc sănatos, ce să mănânc și cum să gândesc. =))

  Nestle – Junk food fucked life. :))

  E ca și cum ar vorbi Iliescu&Co. despre libertate, cinste și adevăr.

  P.S.
  Iarăși m-am lungit la comentat sorry about that.

 7. subscriu inițiativei, lucru pe care îl tot amân de ceva vreme. asta până când descoperirile în urma unor analize forțate (de împrejurări) m-au îngrijorat suficient încât să încep să pun deoparte pentru investigațiile necesare. cu siguranță au să fie mai bune decât nimic, și cu cât mai repede, cu atât mai bine. ce am aflat până acum nu a fost niciodată îmbucurător, și mereu mi s-a spus, ”dacă veneai mai devreme…”

 8. BabyRacy, coreeeeeeeect! A vorbit o blondă.

  zoologika, ce iei? Am început şi eu cu o combinaţie de omega 3 şi omega 6, care mi-a salvat bunicul de la operaţie. Treaba e că o zi iau şi două uit, deci…nu ştiu cât e de eficient. Oricum, să ai grijă la hepatotoxicitate. Trebuie protejat şi ficatul ăla cumva.

  morbo, şaorma cred că am mâncat de 2 ori în viaţa mea 😀

  Valeriu, genial sistemul tău antistres, şi mai genial faptul că-l aplici.
  Cât despre aplicaţia Nestle, nu discutăm calitatea produselor, ci apreciem strădania companiei.
  Mie personal îmi plac produsele lor, de la îngheţată până la biscuiţi. Cât sunt de sănătoase sau nu e altă poveste. Oricum, nu cred că există ceva 100% sănătos în comerţ. Şi nu ştiam că Nestle face lapte.

  Jules, Dacă şi cu parcă nu cred că sunt filozofii bune, nu ajută pe nimeni la nimic. Faptu-i consumat. Investeşte energie în alte investigaţii, învaţă lecţia şi găseşte soluţia. Apoi, bucură-te de ea. Sper că situaţia e sub control, atât psihic, cât şi fizic.
  Să ne însănătoşim cu bine! 🙂

 9. Omega3 la mine a fost ca berea pentru alcoolici. Trag in trigliceride cu Crestor, dar timid cu 5mg. De ficat zici? S-a gandit saraca mama la tot si ma indoapa cu Liv 52. Oricum am ajuns sa iau o luna cu una pauza. Dar valorile s-au normalizat.

  Acum am facut analize dupa aproape 2 luni de pauza. Sunt taaaare curios pentru ca dulciurile e fara numar uneori. Si mai pune o cauza pe lista. La mine medicul zice ca afectiunea cronica de rinichi e cauza dislipedemiei. Toate bubele rele …

 10. Depinde ce fel de omega 3, adică de la ce companie. Eu merg tare mult pe exemplele altora, dacă ceva a funcţionat.
  De Crestor am auzit lucruri bune de la mama. Deci , oricum se pare că eşti pe drumul cel bun. Mai puţin cu dulciurile.

 11. Valeriu

  După ce otrăvești milioane de oameni și vii cu vrajeala “stil de viață sanatos” e suprema dovada de cinism corporate. E ca și cum un dealer de heroină și-ar face griji pentru sănătatea clienților și le-ar da o aplicație moka pentru telefon. Strădaniile lor sunt doar încă o campanie de marketing pentru “brand awareness” și pentru a mai strânge niște informații despre clienți. Classic corporate shit.

  Eu ași vrea să dea faliment și să se ducă dracului cu tot cu prafurile și aplicațiile lor pentru telefon.

  Nu îmi plac produsele lor și nici nu le recomand cuiva.

  În comerț sunt produse 100% naturale și sănătoase. Chiar mai multe decât te-ai aștepta. Dar pentru ele nu sunt aplicații bling-bling și nu plătește nimeni pentru promovarea lor.

 12. Valeriu

  P.S. prin vară am discutat despre cafea naturală și ți-am spus că nu beau decât cafea expresso făcută din boabe proaspăt măcinate.
  Uite și cum arată, 100% sănătoasă și naturală. 🙂
  https://picasaweb.google.com/lh/photo/l4KIZC3dNNreNq4wK9pWvQ?feat=directlink

 13. Miruna

  Ai grija de tine ! >:D<

 14. a-z

  (h)optimisto! lasa doctorii cu sfaturile lor de contrabandisti de medicatii scumpe, ca in alte conjuncturi, date fiind realitatile ce ne inconjoara, chiar nu pot fi asociati, multi dintre ei. nu generalizam, dar descurcaretii asta fac, ei nu-s oameni ce simt si ajuta un alt om, pacientul cand i-e rau cumva acestuia din urma. ci doar, hai la consultatie, da-mi si mie ceva, ia reteta asta cu emdicatia asta ca stiu eu de ce ti-o prescriu si tot asa, is destule argumente in peisajul descris de mine…
  stiu, tu nu esti ca ei, tocmai de-aia te felicit pt aroganta cu care le-ai tratat sfatul! si altceva: “eat, pray, love”! atat. si feel, live, be happy ca compleCtare! cum “zice” astia mai vechi!

 15. Valeriule, nunu,eu am o relaţie specială cu cafeaua…

  Miruna, mulţumesc din suflet!

  a-z, love în primul rând! Că atunci nici nu-ţi trebuie să mănânci mai mult decât ca să trăieşti şi chestia cu “pray” e cam inclusă atunci când practici iubirea. 😉

 16. a-z

  of course! ca sa atingi sublimul in cel mai puternic bun sentiment al omenescului firesc din om.
  chose right cu ce e legat de tine si sfatul meu e sa lasi o perioada testarile medicale! sa le reiei doar atunci cand e cu maternitatea, venitul berzei, stii tu!
  altfel, legat de rochii si vestimentatii de bal, o fi el unul, dar nu e el mai presus de tine si ce reprezinti tu pt tine, colegii de bal si balul pp-zis!
  adica orice alegi, special te vei simti oricum, indiferent de ce alegi si cum sa imbraci. nu haina face omul!
  nu e rost de cheltuieli si cautari, si stres indus de asa ceva!
  bine si mai departe!

 17. Ultima data mi-am facut analize prin 2008. Doctora mi-a zis s-o las mai usor cu prajelile si tigarile. Intre timp am slabit 20 de kile, mananc mai mult pe stilul fiert sau inabusit la cuptor, iar cola si tigarile le-am rarit considerabil.
  Sanatatea poate fi si regasita 😛

 18. a-z, nunu, ăsta e un stres plăcut 😛 iar de părerea lui ţin cont, e probabil singura care mă interesează…

  Ovidiu, buuuuuuun aşa! Eşti un exemplu pentru toţi. Sunt însă curioasă: care ţi-a fost motivaţia? Analizele te-au speriat sau ce?

 19. Analizele? Nuuuuuuuuu ma sperie pe mine pardalnicele de analize. Si oricum nu iesisera proaste. Raportate la cele 95 de kile de pe vremea aia si la saormele zilnice, analizele erau mirobolante chiar. Dar prea aveam burta de gravida-n luna 6-a. Am zis s-o dau jos. Atata tot.

 20. morbo

  doar de doua ori ai mancat saorma? atunci aici o fi problema. trebuie sa renunti la chestiile alea din postul tau urmator si sa treci pe saorme.

 21. natty

  Nu stiu, poate sunt mai ciudata dar mie mi se pare ca ce zice valeriu are sens, iar legat de nestle are dreptate 100% si defapt cred ca o stim cu totii si doar ne invartim in jurul cozii…
  si mai sunt “n” exemple de corporatii din astea care s-au gandit sa-si indulceasca imaginea promovand diverse chestii “sanatoase” cand de fapt ele produc doar e-uri si zahar…
  solutia nu stiu care este pentru ca la scara lor de productie chiar nu vad cum ar putea produce ceva sanatos (nici daca ar vrea) si nu cred ca vor disparea peste noapte…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 175 queries in 0.479 s