Spirit bătrân şi suflet de copilă

Uneori am senzaţia că văd peste timp, la fel cum vântul trece prin frunze. Cumva cuprinzător. Uneori am încredere în ceea ce-mi amintesc să fi visat, ca un copil care nu ştie să-noate în bazinul din spatele casei. În unele vise n-ai cum să te-neci, fiindcă te trezeşti înainte de-a muri. Cu realitatea-i mai greu.

Adesea mă detaşez de mine într-o formă periculos de pasivă şi-atunci mintea-mi pare să iese din închisoare. Şi, de frică, întotdeauna mă întorc. Fiindcă închisoarea o cunosc, iar ce e în afara ei mă sperie.

Apoi, sunt unele călătorii pe care le-aş porni împreună. O singură dată în viaţa mea, am fost tentată a crede că mama ar putea să nu fie sufletul meu pereche. Şi mi-a trecut imediat după. Acea singură dată.

 

Articolul anterior

Unde ai vrea să te trezeşti mâine dimineaţă?

Articolul următor

Trăim doar în capul nostru

13 Comentarii

 1. Andrei

  Depinde si de cate incursiuni esti nevoit sa faci in afara, si oricum cand stii sigur ca ce iti trebuie nu e inauntru, se merita sa cauti ceea ce iti doresti neincetat chiar daca nu in linie dreapta, nu prea are legatura cu subiectul, dar se aseamana 🙂

 2. Ernest

  Da, e o un mare dar sa stii. Chestia asta cu vazutul peste vremuri e foarte tare si ma fascineaza. Cand zic a vedea in viitor nu ma refer deloc la clarvazaori sau oameni inbunatatiti spiritual ce au darul vederii, insa, la noi, astia mai muritori, e mare smecherie. Uite, aflam despre asta, prin liceu, prima oara. Un profesor imi vorbea despre daruri ale duhului, in care a enumerat, printre cele mai mari, si acesta al intuitiei, fler, feeling, cum vrei tu sa-i spui.
  Atunci, a fost ca o revelatie pentru mine, am gasit un raspuns gratuit la o framantare veche. Discutia a nascut multe intrebari si-am aflat lucruri deosebite, intre care, cel mai interesant a fost acesta. Nu toti au darul intuitiei, iar care il poseda sunt persoane cu inclinatii spre cele imateriale. App. de ce te-ai apucat de medicina?
  P.S. 1. Ai atatea teme de discutie intr-un post ca mi-e greu sa aleg un comment.
  P.S. 2. Est un termen ce exprima fidel ce am vrut sa scriu in atatea randuri. E un sinonim departat al intuitiei, dar am un lapsus grosolan. Daca il aminteste cineva are un bonus, evident, de 100 de puncte.

 3. Andrei, ai vorbit în doi peri. Ca mine în articolul ăsta. Să cauţi merită întotdeauna. DOar că trebuie să fii atent cum reacţionezi atunci când găseşti.

  Ernest, pui atâtea întrebări într-un singur comentariu, că nu ştiu de unde începe să-ţi răspund :))
  da, în viaţa mea intuiţia joacă un mare rol. Ânsă şi eu ca tine am cunoscut-o de la alţii pentru a putea-o înţelege la mine. Oricum, am mare încredere în ea.
  Am dat la medicină fiincă toţi colegii mei dădeau la SELS. Fiindcă tata e stomatolog şi fiindcă mi-a plăcut viaţa pe care o vedeam atunci pentru mine. Între timp, văd mai multe. Dar tot medicina aş face-o, dacă aş mai fi o dată.

 4. Punctele nu se reporteaza. Grabiti-va si dati raspunsul corect in sectiunea “Your Comment” de pe acest blog!!! :))

 5. Eu chiar nu stiu la ce te referi… presimtire? habar nu am..

 6. Nu mai, nu. E un termen foarte finut.
  Vai ce ciuda imi e. Daca-l aflu il desfiintez!

 7. EMPATIE! Asta era!

 8. Runa

  Serendipitate.

 9. yneedtrust

  deja vu..

 10. Ernest, ce are empatia cu intuiţia? E departe rău…

  Runa, da.

  yneedtrust, serios? 🙂

 11. yneedtrust

  deja vu..
  premonitii..
  dap blonda
  ai simtit vreodata cind ai vazut un anume loc,ca parca acolo ai mai fost cindva?
  sau te afli intr-o discutie cu cineva,si la un moment dat ai sentimentul ca ai stiut ca asta se va intimpla?

 12. mai mult când eram mică. Ştiinţific se explică prin descărcări de lob temporal, parcă. Dar nu vreau să vorbesc prostii.
  Neştiinţific e mai interesant însă…;)

 13. un Dan...

  Mama este primul si cel mai fara de moarte suflet pereche; totusi de la un punct in viata iti va fi mai bine daca iti vei gasi inca un suflet pereche…acest al doilea suflet nu va fi niciodata ca primul, dar IMPREUNA cu el, vei trai si imbatrani…fericita, daca va fi intr-adevar cine trebuie.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.436 s