De vorbă cu un om fericit

Aveam poză pentru acest articol, apoi m-am gândit să nu vă arăt raze de soare, verde presărat cu flori şi nici ceşti pline de cafea. Că le puteţi vedea şi singuri. Ceea ce precis e mai frumos.
Vin pe jos, in plimbare, că e superb. Sper doar să nu mă rătăcesc.” – Sms primit de la o prietenă, care mă aştepta pe-o bancă-n Cişmigiu, în timp ce eu audiam ultimul curs al acestei săptămâni. “Sună-mă când ajungi.”

Era de parcă eu aş fi fost cea venită de departe, de parcă eu aş fi fost musafirul şi ea gazda. Atât de bine se potrivea în peisajul verde al parcului şi printre razele blânde ale soarelui. Atât de mult iubea locul şi vremurile, încât aproape aş fi rugat-o să mi le descrie, că poate ajung şi eu să le revăd aşa. Mi-a amintit, într-un fel de mine, cea îndrăgostită de Bucureşti şi de oamenii lui…

Îi crescuse părul. Am întrebat-o dacă şi-a pus extensii. De cât timp nu te-ai mai întâlnit cu un om se măsoară uneori după lungimea părului său. Crescut direct proporţional cu distanţa pe care n-aţi mai tăiat-o între voi. Ştiu că există oameni cu care nu e necesar să arzi minute la telefon sau ţigări pe terase, ca să ţi-i ştii prieteni, dar, adesea, e păcat să nu o faci. Măcar când ai ocazia.

Şi îi răsărise o lumină în privire: “În concluzie, sunt fericită.” De această precizare nu mai era nevoie. Am ştiut, de când mi-a povestit cum se simte frumoasă dimineaţa, înainte de a se spăla pe ochi sau de a se uita în oglindă. Fiindcă se vede prin ochii celui care e lângă ea. Şi culmea, în timp ce îmi spunea treaba asta şi mie mi se făcea pielea de găină, în surdină cânta Bitman. Că n-a iubit pe nimeni aşa cum… Aşa cumva.

HOLOGRAF-N-AM IUBIT PE NIMENI

Cine merge la psihologi să facă terapie ar putea considera să meargă cu prietenii la o cafea, pe malul unui lac dintr-un parc în centrul Bucureştiului. Probabil e mai ieftin. Şi mai adevărat. Să stai de vorbă cu un om fericit.

Articolul anterior

Gesturi nemuritoare

Articolul următor

Programul FITS 2011

30 Comentarii

 1. Valeriu

  Orice om e fericit, după cum orice om respiră. Trebuie doar să devii conștient.
  E un mic efort dar cu rezultate pe măsură, după cum se vede. 🙂

 2. Ce zici tu…aşa “ar trebui” să fie. Dar, de respirat, respir chiar şi atunci când plâng. Doar atenţia îmi e redirecţionată. Şi fericirea amânată.

 3. Valeriu

  Eu sunt fericit si când plâng, de bucurie… :))

 4. cum le dai, cum le suceşti, tot de partea ta iese dreptatea. 😛

 5. Valeriu

  N-am sucit nimic, nu poti suci ceva sucit, că se cheamă răsucit. Eu doar am insistat asupra faptului că fericirea e “enabled by default” pentru oricine are ochi să o vadă și suflet să o simtă. 🙂

 6. DeA

  Esti fenomenale… Multumesc pentru “cafea”…

 7. Caracteristica cea mai cea la prieteni este ca te asculta. Uneori ai nevoie numai de cineva acre sa fie acolo si acre sa fie gata sa asculte ce debitezi tu. Oameni fericiti, zici? Se plateste abonament la accesul al ei? :))

 8. Mă pot interesa. Prima şedinţă a fost gratis 😛

 9. aproape perfect, de la soare și cafea la îndrăgosteala de rigoare. doar că există oameni (deloc puțini și nu prea fericiți) pe care discuția cu un om fericit îi deprimă și mai tare, contrastul devenind mult prea…evident și intens 🙂

 10. yneedtrust

  Blonda..pe tema asta eu as putea sa sa comentez postul tau zile intregi..atit fericirea cit si tristetea vine din actiunile noastre..de modul in care privim sau percepem o situatie..
  daca discuti cu un om fericit,acela,iti induce o stare de bine temporara..daca discuti cu un om trist incerci sa ii arati partea pozitiva..iar daca mai tirziu,ai puterea sa stai de vorba cu tine,ai sa intelegi la un moment dat,ca esti undeva la mijloc..nu esti complet nefericit sau pe deplin implinit..
  Psiholog?te ajuta sa privesti situatiile din viata ta rational.
  ps: care a fost lucrul pe care l-ai facut ieri doar pentru tine?

 11. Ernest

  Nici Dumnezeu nu a fost fericit dupa facerea lumii. Abia dupa crearea omului s-a bucurat deplin de toate.
  Vezi, interesanta e concluzia trasa inca de demult: fericirea e conditionata de cineva, sau ceva, o persoana sau o credinta.
  http://www.youtube.com/watch?v=iMt2VYWy4RU

 12. camil, într-adevăr, mi s-a întâmplat şi mie. Doar că atunci când e vorba de prieteni, parcă n-ai cum să nu te bucuri şi tu…

  yneedtrust, am fost la coafor 😀 trebuia DE MULT să mă tund.

 13. Ernest, fericirea e condiţionată… sună într-un fel periculos, dar optimist în acelaşi timp…

 14. Ernest

  Am putea vorbi despre asta multa vreme fara sa ajungem la o formula acceptata de toti.
  Consider mai periculoasa neintelegerea noastra. Fericirea este strict legata de acceptare si educatie, de intelegerea rostului nostru printre cei vii.
  Cel mai greu e sa vorbesti despre cele ce simti, despre cele imateriale, despre cele ale sufletului si de aceea mi-e teama de derizoriu discutiei.
  Discutiile cu subiect fin necesita intimitate. Nici chirurgul nu opereaza pe cord in piata.
  Ce mi se pare extraordinar, este necesitatea fireasca a fiecaruia de a cauta raspunsuri la intrebari inchise.

 15. E frumos ce zici, si e grozav sa ai prietenii aproape…sper sa am curand o ocazie d-asta, ca sunt departe toti 🙂

 16. doresti un schimb de bannere lasa un mail la id : seotrafic

 17. Ernest, tu trebuia să te faci poet. Şi ai dreptate, e periculos să operăm în pieţe. Eu ştiu că ne putem vindeca şi singuri.

  Maybegirl, unde eşti?

  seo, ţi-am editat comentariul. Nu că te-ai întoarce vreodată să vezi ce am scris aici.

 18. da, când e vorba de prieteni totul se schimbă 🙂
  poate de aceea avem atâtea cunoștințe și atât de puțini prieteni.

 19. pffff, nu-mi place când ai dreptăţi din astea…

 20. morbo

  il vrei la steaua? 😀

 21. wilhema

  :))))

 22. Ernest

  Pai ce, stii tu cu ce ma ocup? Eu sunt poetul garii de nord draga! Daca recunosti replica, ai un bonus de 100 de puncte.

 23. wilhema

  Filantropica?

 24. Ernest

  Wilhema: 🙂 da. Ai castigat 100 de puncte bonus, pe care le poti imparti cu cine vrei! :))

 25. wilhema

  aleg sa le impart cu tine.:)

 26. Ernest

  Multumesc si apreciez gestul 🙂

 27. morbo, pe cine?

  Ernest, Filantropica. Următoarea întrebare

 28. heh, eu eram cu laptopul în braţe, povestind cu cineva şi răspunzând la întrebare. Am ratat bonusul la mustaţă.

 29. Oare fericirea se masoara in zambete? Stiu ca fericirea mamei se masoara in zambetele copilului , ca un om fericit poate transmite starea la cei din jur .Doar ca uneori e atat de greu sa te simti fericit cand ceilalti nu sunt ….uneori totul e greu….dar nu imposibil…

 30. holograf una din formatiile cele mai frumoase care au existat vrodata in romania. apreciem munca lor oricand

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 184 queries in 0.423 s