Teambuilding-urile, aceste pseudoacorduri adulterine

Pentru a clarifica din start orice nelămuriri, vă rog, consultaţi pagina Academiei Caţavencu. Citez de la punctul 6: “Ceea ce nu îndrăznești să faci la birou, treaz, faci în team building, beat.”

Nu vreau să vă bag prostii în cap, mai ales că eu sunt acea încă naivă, care chiar crede că fidelitatea nu s-a inventat degeaba pe lumea asta şi că autorii ei nu erau beţi la momentul ăla. Naiva de mine încă mai crede într-o inteligenţă superioară a bărbatului, superioară de mijloc, brâu sau chiloţi, cum vreţi să-i spunem. La fel cum crede într-un control al minţii asupra trupului indiferent de ce avem în acei chiloţi. Singura problemă e să nu se facă aglomeraţie, că apoi faci faţă cu greu.

De asta zic, de unele situaţii e mai bine să te fereşti. Să vedeţi acuma. Weekend-ul ăsta mă nimeresc într-un hotel, printre nunţi, botezuri şi teambuilding-uri. Pe la 1 noaptea, când m-am retras eu în culmea tinereţii şi a oboselii aferente, moşnegi la costum, cu sacouri dezbrăcate, mâneci suflecate şi cravate lăbărţate se rupeau în figuri pe ritmuri de Ozone şi Dan Spătaru cel răposat. Iar după  horele de grupa mică, au început băieţii să bage muzici mai alese, mai încinse, mai cu Tom Jones şi mai cu sex bombe. Imaginea era în felul următor: moşnegii frecându-şi palmele-ntre ele şi înghiţind în sec, subalternele frecându-şi altceva de ei, fără vreun indiciu de înghiţit sau nu. Alcoolemia părea să fi trecut de mult de ora Colgate şi limita legală (cu toate că eu -să fi fost în locul lor- nici nu m-aş fi turmentat prea tare, că doar e păcat să nu-ţi mai aminteşti dimineaţa ce crai ai fost seara. Măcar atâta bucurie! ), iar aspiraţiile secretarelor erau ca natura primăvara: înflorite de atâta entuziasm şi Tom Jones. Că imaginea cămăşilor descheiate nu incita decât la o urgentă vizită la cosmeticiană.

Nu vreau să fac discriminări şi să spun că doar femeile (subalterne sau nu) încercau să tragă beneficii după o noapte fierbinte de teambuilding între 4 ochi. Sau doi, că unora le place să-i închidă. Sau mai mulţi, că alţii se declară fani. Sau se uită în oglindă. Nu vreau să-i pun pe domnii scăpaţi de sub jurisdicţia nevestelor sub semnul nenorociţilor absoluţi, fiind convinsă că în ambele situaţii există avantaje şi dezavantaje majore. Unul dintre ele (care anume să aleagă cititorul, din proprie experienţă sau imaginaţie) fiind acela când îţi aminteşti ce şi cu cine ai făcut. Uneori e de preferat ca măcar memoria ta să te scutească, fiindcă de judecata celor din jur oricum nu scapi.

Eu nu judec, să nu ne înţelegem greşit. Îmi place ideea de teambuilding, dar îmi place mai mult când e teambuilding-ul meu. Ale lui nu-mi plac.

😀

Articolul anterior

Chestii care mă enervează la facebook

Articolul următor

Cel care întotdeauna mă va fi iubit aşa: cel mai mult

16 Comentarii

  1. Ha ha ha, articolul se duce într-o direcție pe care n-o simpatizam, dar ultima frază te-a scos! Frumos zis!

  2. yneedtrust

    buna seara:-)
    perfect de acord:-))) ‘ceea ce nu spui treaz,spui beat’,’ceea ce nu spui face to face,spui mai simplu pe sms’
    hai sa luam partea buna:-) calatoresti des!depinde ce iti atrage atentia in excursiile tale:-)

  3. Florine, da’ mă poţi contrazice? Spune tu, că eşti mai mare! 😉

    yneedtrust, nu ai înţeles. Nu e vorba de mine. Eu sunt singurul om (care nu e rudă cu mine) în care am încredere deplină.

  4. Cum a sunat ultimul paragraf, mai, mai sa iti declar dragostea mea eterna :))

  5. Şi-acum te-ai răzgândit sau cum?! Ca să ştiu ce atitudine să iau cu tine 😛

  6. yneedtrust

    am inteles:-)perfect:-)
    si nu ma refeream la tine cu spusul pe sms etc:-) ci la lume in general:-)
    numa ca totul e interpretabil:-)
    m-ai faultat?:-) cu increderea deplina?:-)
    te felicit cu increderea,asa iti pastrezi sufletul sanatos..
    si nu interpreta blonda:-),chiar te admir ca poti sa ai incredere deplina doar in tine.

  7. da, măi, am înţeles, dar făceam şi eu o glumă 🙂 iar asta cu încrederea doar în tine , nu şi în alţii nu e de admirat. Eu m-am fript o dată, iar de atunci am învăţat că încrederea înseamnă timp. Cât timp, habar nu am. Cert e că singurul lucru pe care îl pot observa e că de la zero încredere faţă de “el”, pot creşte cotele treptat. Însă nu ştiu dacă la 100% se poate ajunge vreodată. Sau mă înşel?

  8. Unul dintre lucrurile pe care le-am invatat de-a lungul vietii pe propria mea piele, din pacate, a fost acela ca oricat de confortabil ajungi sa te simti intr-o relatie, sa nu ai incredere completa in nimeni niciodata. Dar niciodata. Trist dar adevarat.

  9. un_strain

    Pe scurt, ce am inteles eu de aici: Naivitatea copilei blonde se termina in punctul in care teambuilding-urile partenerului ajung sa irite intr-atat incat sa se intrebe, inevitabil, ma inseala sau il insel?:))

  10. Mai, nu stiu cum e la altii dar in teambuilding-urile in care am fost nu s-a intamplat deloc asa. Poate pentru ca noi nu aveam moșnegi? 😀

  11. Nu poti fi fidel altuia daca nu esti fidel tie insuti. A fi fidel tie insuti inseamna a stii cine esti si a stii ceea ce iti place in viata. Toate problemele intervin din insuficienta autocunoastere.

    Daca esti fidel partenerului ptr ca i-ai promis, nu esti fidel tie insuti, si uite unde se afla sursa conflictelor…

  12. Savuros articol!! dap, conferintzele si teambuilding-urile, oazele monotoniei de job si cuplu:))

  13. yneedtrust

    hello..
    nu te inseli..incredere absoluta nu exista..sunt unii care se invata minte din prima..sunt unii care nu se invata minte nici din a 2..3..oara.
    mai greu e si cu iertarea de partea cealalta..dar nici iertare adevarata nu exista..
    exista toleranta:-),si modul in care dorim sa acceptam si privim lucrurile..
    ar fi bine sa scrii un post pe tema asta:-) ca uite unde s-a ajuns de la teambuilding:-)

    ps: reclama de pe blogul tau,cea cu bcr..mai sta mult acolo?de pe mobile internet:-),ocupa jumate de ecran:-),si numa’ nu as vrea sa folosesc o paleta de telefon:-) cu ecran mare,ca sa pot sa mai postez si eu de pe tel direct:-)
    sa nu se supere cei care folosesc’iphone,samsung galaxy..etc’..

  14. Mioara, nu e trist, e realist. În felul ăsta tocmai asta faci: previi tristeţea.

    un_străin, nu, naivitatea copilei blonde nu se termină încă, fiindcă e conştientă de faptul că nimeni nu trebuie să meargă în teambuildinguri ca să însele. Doar e o ocazie mai aproape.
    În ceea ce îi priveşte imediata situaţie personală, bărbatul de lângă copila blonda a fost în destule teambuildinguri înainte de a face echipă cu ea.Adică a f***t suficient, cât să nu-i mai ajungă doar asta.
    Şi să-ţi mai spun ceva. Naivitatea mea se bazează pe ceva concret. Eu am dovada faptului că fidelitatea există.

    nina, dacă nu s-a întâmplat la tine-n dormitor, zic să nu-ţi dai cu părere despre ale altora 😛

    oliwer, sunt de acord cu insuficienta autocunoaştere, dar în rest nu prea înţeleg ce spui.

    BabyRacy, şi conferinţele, ai?! Asta trebuie cercetată…

    yneedtrust, până pe 14 mai crezi că mai rezişti cu BCR-ul? Are un x în dreapta sus şi o poţi închide. De fapt, ar trebui eu să îmi pun o nouă temă, adaptată pentru mobile internet.
    Am scris multe despre înşelatul în cuplu, nu vreau să-mi provoc norocul pe partea asta, fiindcă niciodată n-am păţit-o. De fapt, n-am aflat. Caz în care cu siguranţă aş găsi iertarea, însă după mult timp şi câteva alte relaţii. 😀

  15. Liora

    A fi fidel este o alegere, asta-i important sa stim. Daca eu nu te insel este pentru ca asa am ales si nu pentru ca niciun barbat nu ma va atrage vreodata in viata asta.De ce am ales asa? Din multe motive.Personale! Tot ce alegem ne priveste personal.
    Motivele pentru care cineva inseala sunt, si ele, foarte multe si diverse. Eu sunt una din putinele femei care recunosc(doar in fata femeilor, haha) ca poti insela iubindu-ti totusi partenerul, sau partenerul te poate insela iubindu-te. De ce? Pentru ca inselatul fizic, adica faptul ca te culci cu altcineva in afara relatiei stabile, are a face cu atat de multe lucruri, iar iubirea nu se numara printre ele. Exista si exceptiile, desigur.

    Ce putem face, asadar? Nimic. poate doar sa investim in relatia noastra, astfel incat sa fim capabili de respect si sinceritate. Ca sinceritatea doare a naibii de rau uneori, eh, asta e o chestiune pe care e musai sa ne-o asumam.

  16. yneedtrust

    blonda:-)
    x acela nu se vede de pe mobile:-)
    poate de pe unele:-) nu si de pe al meu:-)..
    Liora..stii ce putem face?sa iesim dintr-o relatie de acest gen..
    blonda?:-) iertarea nu ai gasi-o zic eu..ai gasi doar puterea sa accepti ceva ce te-a suparat..dar mai bine sa nu stii de din astea da?:-)
    Mioara? excelent..de acord oricit la %..

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.154 s