De ce să fii prost şi să semnalizezi?

Am o singură întrebare: DE CE?!?

Şi ca să nu ziceţi că mă iau de şoferii de Dacii, iată: la unii se poate. Păcat că nu la toţi. Menţionez că e genul de stradă care e mereu plină de maşini parcate. Nu e ca şi când seara începe să bată vântul printre ele şi copiii ies pe uliţă.

Articolul anterior

Eu nu m-aş certa cu tine

Articolul următor

Primul videoblog cu blonde

38 Comentarii

 1. Soferul a intalnit pentru prima oara civilizatia… si a ramas socat! :))

 2. E nonconformist, copilă! Poate simte nevoia să iasă din rând 🙂

 3. Si daca e singurul care a parcat regulamentar?

 4. Valeriu

  După cum arată mașina, cred că e parcată acolo de pe vremea când era loc, iar mașinile se parcau drept si nu oblic. :)) Cum era pe vremea lu Ceașcă, două mașini pe stradă.
  Mie mi se pare cea mai corect parcată de pe toată strada. Este parcată lângă bordură, nu pe jumătate pe trotuar, după cum au parcat ceilalți șoferi “civilizați”.

 5. Exact aceeasi situatie e la mine pe strada, cu o dacie rosie!!!! 😀
  Cat de mare e gradina ta, Duamne!!! =))

 6. era interesanta si o fotografie cu dungile care arata modul in care trebuie sa se parcheze. plus ca celelalte masini par ca s-au urcat pe trotuar (sau ma insel?) si atunci nici asa nu e corect. si la cluj se intalnesc cazuri in care lumea parcheaza oblic, chiar daca desenele de pe asfalt indica a se parca paralel cu drumul

 7. Asa patesc si eu cand vreau sa parchez pe bulevard, in apropiere de casa. 15 masini parcate normal si doi lache care ocupa 10 locuri de parcare. Am zis ca o sa fac biletele sa le las in geam.

 8. Anemona

  Intotdeauna cand vad intrebarea aceasta DE CE?!?! imi vine in minte reclama de la Fulga “De ce ai laptele asa de bun? DE VACA” 🙂

 9. andrei

  asta e genul de sofer tipic mosului cu basca , care in 1997 1998 si a innoit dacia si este atat de retardat incat nu si da seama sau nu tine cont ca in toate orasele masinile s-au inmultit , iar numarul locurilor de parcare au ramas aceleasi .eu patesc la mine in parcare cam acelasi lucru , batrani sau prosti care parcheaza pe 2 locuri , pe langa faptul ca mai sunt inca 5 masini care stau degeaba , si pe care proprietarii le misca de 2 ori pe an

 10. morbo

  o fi prost, da ailalti sunt nesimtiti, daca vad io bine si ala e trotuaru. nota 10 pt ”prostia” lui/ei, mai ales daca masinile intre care e erau dinainte parcate acolo(asta cred ca e insa greu de crezut).
  ocupa locul a doua masini care ar putea fi parcate pe trotuar? eh, mereti pe jos, nu-i asa mare bucurestiu 😀

 11. M-ai dezamăgit.

 12. Că din câte înţeleg te plângi că un nene a parcat NORMAL şi a lăsat spaţiu pe trotuar. 🙂

 13. Valeriu

  Adevărul e fix la mijloc, din punctul de vedere al pietonului mașina stă perfect la locul ei, pe strada, lângă bordură, unde ași vrea să le văd mereu. 🙂

  Din punctul de vedere al șoferului, mașina e pusă incredibil de prost întrucât ocupă inutil cel puțin două locuri.

  Acu’ nu trebuie să fii șofer să îți dai seama cât de greu se găsește un loc de parcare în București, mai ales când te grăbești și că nu o poți lăsa oriunde pentru că riști să rămâi fără ea.

  Concluzia e simplă, mașina e parcată prost pentru o stradă din București, chiar dacă este parcată regulamentar. 🙂

  Pur și simplu nu e loc să fii corect. :))

 14. @Valeriu – Dacă nu-i loc să fii corect nu-ţi iei maşină.

 15. Dragilor, nici măcar nu ştiu cum e regulamentar pe strada aia, cu toate că trec zilnic pe-acolo. Ideea e că n-am văzut niciodată cum sunt desenate liniile locurilor de parcare, fiindcă niciodată aproape nu le văd libere.
  Problema trotuarului: porţiunea pe care nenea nu a ocupat-o e încă o dată dincolo de linie. Pietonii au loc, nu au nevoie de 3 m lăţime ca să circule în cârd.
  Dacă ar fi fost strada liberă, aş fi zis. Dar chiar el să fie schimbarea pe care o doreşte în lume?
  p.s. Astăzi, Dacia era tot acolo. Nemişcată. Mă duc şi mâine şi vă ţin la curent.

  Ariel, de când am carnet am învăţat că uneori e mai bine să te supui legii străzii. Eu era să păţesc nişte chestii nasoale, fiindcă eram singura care rula cu 50km h şi toate tirurile mă depăşeau. Până m-am prins că e preferabil să iei amendă, decât să mori într-o curbă, depăşită sau stropşită de un tir. 🙂

 16. Valeriu

  Prea radical, corectitudinea în cazul ăsta este o medie între actiunile noastre ca cetățățeni și utilitățile pubilce ce ne sunt puse la dispoziție.

  Calitatea inferioară a unor servicii publice(transportul în comun) te obligă să îți cumperi o mașină.

  Lipsa unor servicii(parări publice) te forțează să renunți la mașină.

  Cum în general interesul privat are întâietate celui public, alegem mașina că e comodă. 🙂
  Pentru anumite chestii în București îți este obligatoriu să ai mașina.

  În fine, locuri de parcare în București nu vor fi niciodată suficiente. Miruna atrage atenția doar asupra faptului că se ocupă inutil două locuri de parcare din cele extrem de puține disponibile.

  P.S. Și doar ți-am spus că mașina stă acolo de când era la modă parcarea a la bordură. :))

 17. Îţi dai seama că ceea ce zici e o aberaţie imensă, nu?

  Deci, dacă o mare parte din lume face treaba cu curul, hai s-o facem şi noi. Dă-l dracului de bun simţ, ce moralitate, ba mai mult: ce lege, bre!?

  Ce, toţi fac aşa, nu-s locuri de parcare!

  Eu unul m-am săturat să nu pot să merg pe trotuar de maşini. Tu eşti şoferiţă, nu mă aştept să înţelegi. Dar acum că te plângi că unul ocupă 2 locuri pentru că a parcat regulamentar… asta-i deja penibil şi super-aiurea.

  La fel şi cu exemplul tău care mie mi se pare cam foarte imatur: mai bine mergi cu 100 la oră şi încalci legea (căci, legea, e făcuta aşa, după ureche. a zis unul că aici se merge cu 50 că aşa avea el chef, nu că ar fi periculos să mergi cu mai mult…), rişti viaţa ta şi a celor din jur, decât să stai legal şi să te înjure 3 tirişti necunoscuţi.

  Nu-i vorba de amendă, ci de legi, viaţă, moralitate şi alte chestii.

  Ştii, în adolescenţă încep colegii să fumeze… şi te bagi şi tu, că na, e ok. Imaturitate, nu? E, află că cum fumai în a 11-a, fără să ştie mami şi tati, şofezi acum, la atâţia ani distanţă. Întrebarea este: n-ar trebui să ne maturizăm? Să te maturizezi?

  Nu lua personal chestia asta. N-am nimic cu tine personal. Am ceva cu această majoritate despre care tu îmi vorbeşti şi cu care, din păcate, zici că te înţelegi bine…

  Dar, desigur, dacă şi tu parchezi fără să laşi loc pe trotuar, tragi pe dreapta fără să priveşti în oglindă, deschizi portiera la semafor fără să priveşti în oglindă, parchezi pe treceri de pietoni sau îţi arunci mucurile de ţigare pe geam, atunci am ceva şi cu tine, personal. 🙂

 18. Ariel, e evident că nu eşti şofer. În România nu poţi circula constant cu 100km la h nici în locurile unde asta e permis. Fiindcă nu-ţi permit gropile, câinile şi alte cele. Dar cu 70, poţi. Şi un tir poate. Iar tirul nu are răbdare să stea în fundul tău cu 50. Şi te depăşeşte. Tocmai fiindcă ştie că poate. El e mare şi poate. Şi, culmea, nici nu-i pasă. Că vine curba, de exemplu.
  În cazul ăsta, da, e la mintea cocoşului că e de preferat să mergi în ritmul lui şi să nu-l enervezi. Fiindcă atunci că se urcă tirul pe tine e cam tot aia, fie că respecţi legea sau nu.
  Aşteptăm să mai creşti şi mai povestim. 🙂
  Nu o iau personal, însă eu credeam că eşti un tip care vede din mai multe unghiuri o situaţie. De asta zic, o să mai creşti. Şi tu şi eu.

  p.s. Eu n-am fumat niciodată. Iar asta nu a însemnat moartea mea socială. Pe şosele însă e diferit.

 19. Eu sunt de acord cu Ariel. Inteleg ambele puncte de vedere, dar nu e normal sa il faci cu ou si cu otet pe cel care respecta regulile de circulatie. Si cred cu tarie ca daca s-ar respecta mai mult regulile de circulatie am avea toti o viata mai frumoasa/civilizata.

 20. Valeriu

  Mai Ariel, peștele care înoată împotriva curentului moare electrocutat. :))
  Orice regula se respectă atata timp căt e si safe să faci chestia asta.
  Să nu imi zici că esti gata să mori decât să încalci legea. :))
  Apoi să nu uităm cam cât de eficient sunt instituite și aplicate legile pe la noi.

 21. p.s. ce ma enerveaza chestia cu “sa mai cresti”… adica asta da replica imatura :))

 22. eu nu cred ca te omoara nimeni daca parchezi regulamentar 🙂 si daca da… aia e alta problema…

 23. @Miruna – păi da, nu-s şofer. I-am văzut pe ai mei cum conduc în Bucureşti şi aşa m-am îndrăgostit de bicicletă. Ah, ştiu, să nu-ţi recomand bicicleta căci n-ai ce să faci cu ea în oraşul ăsta… Nu, e ok, nu o recomand.

  Problema este că titlul articolului tău spune că omul acela îi prost şi pe deasupra mai şi semnalizează asta. Mă scuzi, dar faci “prost” singurul om bun de pe strada aceea. Singurul om cu atitudine, singurul care a preferat să fie “călcat de tir”. Şi totuşi, nu văd cum dracului te calcă tirul dacă mergi cu 50 la oră şi el merge cu 70. De aceea există două sau mai multe benzi, nu-i aşa?

  Da, replica asta cu “Să mai creşti” mi-a dat-o şi Chinezu când l-am supărat. Eu-s mic, n-am carnet, tre’ să mai cresc. Aş putea să văd şi din alte unghiuri această “problemă” dar nu ai argumente cu care să susţii faptul că acel individ care a parcat corect e prost. Faptul că lângă maşina lui mai încăpea una e fix irelevant.

  Prost şi idiot şi nesimţit este omul de aici: http://arielu.ro/scrisoare-deschisa-catre-banca-ing.html

  Om pe care tu-l promovezi. Aştept ziua în care o să mergi la bancă şi nu o să ai loc de un cretin.

  Atitudinea ta este de a merge cu gloata. Şi amândoi ştim că asta nu-i bine, mai ales din moment ce gloata merge într-o direcţie greşită.

  Aştept să mai creştem amândoi, nu doar eu.

  @Valeriu – Când tu nu faci nimic să susţii legile şi nu faci nimic împotriva celor ce nu le respectă degeaba-mi zici mie: “Ariel, tu vezi cum sunt la noi legile şi vezi cum nu le respectă şi nu le aplică nimeni?”.

  Boul ăla de Gandhi zicea că schimbarea începe cu tine. Iar schimbarea pe care văd că o susţii e aia de care văd că te şi plângi. Nu-i eronat?

  PS: N-am murit electrocutat. Sunt împotriva curentului din 2006. Presimt că mai rezit o vreme, până voi face curentul să se întoarcă.

 24. Robert

  “nu-ţi permit gropile, câinile şi alte cele”

  …si blondele gandesc…

 25. Liora

  E primul meu comentariu pe blogul tau, copila blonda. Am citit cateva pagini, per total imi place cum scrii si gandesti, motiv pentru care am revenit.

  Vreau sa-ti dau un sfat. Stiu foarte bine cum se circula pe soselele din Romania. Incearca sa mergi in spatele unui TIR, pastreaza distanta regulamentara si tine-te de el. Mergi regulamentar dar cu tiru-n fata.
  Daca n-ai tir in fata si vine unul din spate care intentioneaza sa te depaseasca cand nu e permis si te temi ca va trage de volan dreapta cand din sens opus vine o masina, atunci lasa-l pur si simplu sa te depaseasca , redu putin viteza, du-te putin spre dreapta ca sa-i faci loc. Intentia asta nobila,pana la urma, ii va opri soferului nervos injuratura-n gat(de cele mai multe ori)

  Sau..daca te temi tare, renunta la condus.
  Nu mari viteza doar pentru ca tirul nu stiu care are chef sa goneasca, asta nu e ok. Si nu-i ok nici cand mergi mult prea incet,sau cu fluctuatii dese si extreme de viteza, ca incurci lumea. E nevoie sa gasesti echilibrul, atata tot.

  Despre dacia cu semne de intrebare si exclamare nu ma pronunt ca nu stiu cum sunt delimitate acolo parcarile.

 26. Valeriu

  Mai ai dreptate, să știi, e perfect ce spui tu acum, are un sens. Peste 10 ani lucrurile vor avea alt sens. Ai să vezi. 🙂 Și pentru noi niste lucruri acum 10 ani aveau alt sens.

  Ummm… am cam deviat de la subiect oarecum. 😛 Discuțiile de genul ăsta sunt de un real folos pentru cei ce acceptă și critica. 🙂

 27. Lexis, în Bucureşti (cu toate că nu numai) dacă parchezi prea pe trotuar, prea pe trecerea de pietoni, prea în dreptul unui garaj, te trezeşti cu roţile tăiate. Evident, nu mori. De asta, eu evit să mă pun cu maşina ca nuca-n perete. Fiindcă pietoni supăraţi (şi pe bună dreptate) sunt mulţi. Cei mai frustraţi îşi fac singuri dreptate.

  Ariel, mie îmi e drag acest spirit justiţiar al tău. Însă în condiţiile în care nu sunt locuri de parcare la discreţie, pur şi simplu nu ne permitem să parcăm pe 2 locuri! E atât de simplu. Mai ales că nu moare nimeni, pietonul are loc să treacă, să respire, să se minuneze…

  Robert, am scris intenţionat aşa. Făcea parte din ironia propoziţiei.

  Liora, exact asta încercam şi eu să spun: că nu e bine să încurci lumea. Nici pe şosea, nici în parcare 😉

  Valeriu, mă simt ca un zoso mai blond. Mereu i-am admirat lui talentul de a naşte polemici 😛

 28. Boogie Boo

  Pe Plevnei acolo este sens unic si conform legislatiei, din cate tin eu minte, pe strada cu sens unic se parcheaza pe o singura parte, nu pe ambele.. Nu este niciun fel de marcaj pentru parcare pe niciuna dintre partile strazii..

 29. Hahaha. Eu cred ca toata lumea are dreptate din perspectiva din care priveste. Unii vorbesc referindu-se la o realitate deja existenta a Bucurestiului. Ariel vorbeste despre o realitate pe care sa o cream si despre responsabilitatea pe care o are fiecare in treaba asta.
  Intrebarea cred ca ar fi: Cum sa facem sa cream o noua si mai buna realitate, avand totusi o relatie cat de cat ok cu realitatea prezenta?
  Pentru ca…stim cu totii, nici negarea nu e buna. Nu poti sa te porti ca si cum locurile de parcare nu ar fi o probelma, pt k ar insemna sa negi realitatea.
  Deci cum schimbam plecand de la ceea ce avem in prezent?

 30. Toate masinile sunt parcate regulamentar. Ce sa mai 🙂 cele care sunt pe trotuar au pastrat distanta de cel putin 1 metru fata de gard/cladire etc iar dacia 1300 a parca langa bordura, probabil fiind o epava parasita de stapantul ei si nevand norocul sa ajunga la remat 🙂

  Vinovat se face aici administratorul drumului( adicalea primaria impreuna cu politia care pot mentiona clar cum se poate parca in zona si mai mult ca sigur daca se va lua o asemenea hotarare masinile vor parca pe trotuar lasand spatiu de 1 metru pana in gard/cladire ).

  In Constanta, vorbesc pentru cine nu stie, exista reglematari clare in aceasta privinta iar daca nu parchezi masina cum iti zic ei, ti-o ridica. In cazul de fata probabil Dacia ar fi fost ridicata.

 31. Liora

  Copila blonda, nu cred ca spuneam acelasi lucru, tu te referi evident la un alt fel de ´´incurcat lumea´´.
  Uneori poate fi mortal, asta e amanuntul important. Sunt atatea nuante incat ar fi aiurea sa cadem in pacatul generalizarii.

  Ai luat din mesajul meu ce ti-a convenit 🙂

  A nu incurca lumea nu inseamna a calca regulile, intr-o societate suprapopulata de prosti, oamenii inteligenti nu au nicio scuza daca stau pe margine si asista la spectacolul acestora(al prostilor).
  In fine, nu dezvolt ca am vaga impresie ca citesti pe diagonala.

  Ich wünsche dir einen schönen tag.

 32. Cred ca in functie de fiecare comment, este evident cine e pieton si cine e sofer. Pe trotoar trebuie sa ramana/sa fie cel putin un metru, nu e nevoie de spatiu sa faci roata sau sa poti improviza o hora spontana. Ca asa scrie in codul rutier. Si pentru ca este vorba despre o strada din Bucuresti, pun pariu ca daca nu erau parcate regulamentar facea primaria o avere cu ridicatul masinilor. Totusi, ganditi-va oameni buni, trebuie sa incapem cu totii!!! In Japonia este un om care are jobul de impinge alti oameni ca sa incapa in metrou, si aia nu se mai plang.

 33. Unora putin le pasa sincer sa fiu, ii doare undeva ca le reprosezi sau le spui ce au facut. Sunt nesimtiti si punct, stiu ca nu e bine, dar tot aia fac intelegi, nu le schimbi gandirea deloc.

 34. :)) daca are el loc mai conteaza restul ?!

 35. am un idiot in fata blocului cu o dacie rosie care face exact la fel! ma dispera! 😀 😀

 36. @cory atunci sa-i venim de hac cumva 🙂 any ideeas ? ca eu am cateva 😛 e mos sau e mai tanar ?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 202 queries in 0.430 s