La anul, pe vremea asta

M-am tot fofilat să scriu următorul post de anul ăsta, în speranţa că o să-mi treacă mahmureala dulce de după sărbători şi o să-mi vină vreo idee mai deşteaptă decât aia în care mă plâng că s-au terminat şi că mai trebuie să aşteptăm un an să se întoarcă. Între timp mi-am pierdut speranţa şi m-am hotărât să scriu. Fiindcă oricâtă maimuţăreală la citit, la scris eu fac terapie. Iar la ora asta aş face orice să-mi treacă. Nu mahmureala, ci dorul. Nu amintirile, ci golul de după ele.

Şi ştiţi, când am băgat cheia în uşă şi am intrat în vechea mea rutină, mi-am dat seama că fiinţa n-are nici o legătură cu anul. Nou sau vechi. Nu calendarele schimbă cicluri, ci întâlnirile. Nu anotimpurile produc modificări, ci sentimentele. Nu vă imaginaţi cu ce greutate mi-am dus bagajele, care cred că vor amorţi în aceeaşi poziţie o vreme. De parcă ar păstra puţin din parfumul camerei din Sibiu, a cafelei cu mama şi a dimineţilor cu el.

Eram în baie, mă spălam pe mâini, cu ochii la praful aşternut pe oglindă. Şi cu groaza curăţeniei care urmează, pe care nu ştiu de unde s-o apuc. Dar mă simt bine în dezastrul din casa mea, căci se asortează oarecum la cel din cap… Singurul gând care m-a trezit din mahmureală şi mi-a resuscitat o parte din entuziasm a fost la mine, anul viitor pe vremea asta. Oare ce prafuri voi şterge atunci?

p.s. Orice relaţii aţi putea să-mi daţi referitor la ce-am zis mai sus, întrebarea e retorică şi nu vreau să ştiu. Pe principiul ăsta, nici nu mi-am pus azi-noapte  busuioc sub pernă. Fiindcă eu aştept visul din care nu mai trebuie să mă trezesc.

sursa

Articolul anterior

5 din 2010 şi continuarea

Articolul următor

Bilanţ la observaţii

7 Comentarii

 1. Valeriu

  Pe principiul cine se trezeste de dimineață doarme mai puțin, cine merge la culcare mai devreme visează mai mult. Mai orice ar fi frumos și amuzant să fie.
  Cât despre mahmureala de ziceai, îți trece mintenaș, ai să vezi. 🙂
  By the way… nu ai mai scris un post vesel, amuzant și delicios de ceva vreme. Ar fi cazul să iei o gura de aer proaspat să pui deoparte grijile ce îți distrag atenția. Ai să vezi ce surpriză placuta o să fie. 🙂

 2. Astept si eu. Tu esti dragut si anul asta. BTW, mi-a adus mosul monitor 🙂

 3. Valeriu

  Tehnologic la culme moșul. :))
  Haide acuma să visam 😉

 4. Unde e copila vesela de altadata? Schimba ceva prin casa sau cumpara-ti ceva nou, chiar si un covoras sau un ghiveci cu flori. Sau aseaza mobilierul in alte pozitii, incearca sa faci o schimbare ori cat de mica. sper ca ideile mele sa iti aduca voie buna.

 5. Iti doresc pentru la anul pe vremea asta sa ai un procent ce tinde spre 100% din visul “real”;) si sa stergi praful doar de pe eforturile si/sau norocul ce te-a adus in acel punct de vis:)

 6. Un om nu poate iubi pe cineva si sa nu-l admire.
  Un om poate fi admirat fara a fi iubit.
  O persoana ce se simte iubita nu-si mai pune problema admiratiei. Daca simte nevoia de a fi admirata de o persoana ce o iubeste inseamna ca iubirea nu este simtita in parametri normali. Nevoia de admiratie vine ca o compensare a nevoii de iubire incomplet satisfacuta.
  Admiratia exteriorizata, graita , vazuta de unii ca o forma de a intretine flacara iubirii nu arata decat modul total neprofund in care ei simt sau inteleg iubirea.
  Si asa am inceput sa filosofez, eu care’s omul cifrelor….:))

 7. Vei sterge praful noptilor in care visurile erau singurele in care iti simteai sangele curgandu-ti in vene. La anul pe vremea asta, vei avea atat de multe povesti acumulate incat doar atingand tastatura le vei reda in cuvinte atat de firesc… Miruna, vei fi mult mai bine si praful va fi in cote mai mici … te imbratisez

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 143 queries in 0.178 s