Update cu privire la concursul Sony Ericsson

Pentru cei care au deschis televizorul mai târziu, lucrurile s-au încins în ceea ce priveşte concursul ăsta.

S-a discutat foarte mult pe marginea faptului ca s-a făcut spam. Şi vreau să aduc o lămurire (via wikipedia):

Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune.

Un mesaj care vine în urma consimţământului exprimat în prealabil de destinatar nu este spam. Detalii legale referitoare la spam sunt prevăzute în ”Legea 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice” (Art. 12).

Aşadar, e clar discutabil că acele nenumărate like-uri de la diverşi dubioşi multinaţionali nu sunt chiar încadrabile la spam. Nu sunt făcute de roboţei, nici automatizate, sunt absolut clar opţiunea unui utilizator facebook de a face un click. De bunăvoie. Şi cu un scop. Că acesta este de a primi la schimb un alt click face parte din continuarea poveştii.

Pe de altă parte, cred că ne-am îndepărtat de la ideea concursului: aceea de a propune accesorii pentru o anumită ţinută. Foarte mulţi au trântit două vorbe şi-un cuvânt, după care au început goana după like. Nu e ok. E ca şi când mi-ai spune că te faci ceva pe concursul şi jocurile noastre, că tu-ţi vrei premiul şi-ai plecat. Din nou, nu e ok. Sau ca atunci când îi spui unui tip că stai cu el pentru banii şi nu pentru faţa şi caracterul din dotarea-i. E treaba ta ce cauţi într-o relaţie, dar măcar nu-l sfidezi pe ăla spunându-i că doar portofelul e de capul lui. Sau de pantaloni, ca să fim mai duri.

Şi chiar dacă nu am nimic personal cu chinezii şi arabii şi ce naţii aţi mai găsit în tot internetul ăsta, aş fi preferat ca prietenii blondelor să le înţeleagă măcar ce gândesc. Nu doar să-şi imagineze. Or, noi nici măcar un alfabet nu împărţim, d-apăi idei scumpe.

Concluzia e în felul următor: câştigătorul marelui premiu (telefonul plus banii) va fi ales de către cineva de la Sony Ericsson în funcţie de răspunsul dat la întrebarea concursului şi de like-urile obţinute, bineînţeles.

Şi fiindcă greşeala e până la urmă a mea (e prima dată când organizez aşa ceva şi nu m-a dus mintea să-mi imaginez ce industrie şi afacere e goana după like-uri) o voi îndrepta cât de cât. Astfel încât, telefonul Sony Ericsson care îmi revenea mie va merge la cel care are cele mai multe like-uri. Cu spam sau fără spam.

Deci vom avea două premii şi doi câştigători:

 1. un Xperia X10 mini + 400 de euro pentru shopping celui care chiar s-a preocupat să-şi imagineze că va face ceva frumos cu banii ăstia (care a descris o ţinută şi nişte accesorii pentru care îi va folosi),
 2. iar alt Xperia X10 mini va merge la cel care a câştigat după regulile mele naive de la început. Că aşa e corect, şi oamenii ăştia s-au muncit. Şi nu îi pot pedepsi pe ei pentru greşeala mea. Asta este, rămân eu  fără telefon, dar sper să-mi repar păcatul. Acela de a nu fi fost cu 2 secunde mai deşteaptă.

Articolul anterior

Povestea Cozonacului meu de Acasă

Articolul următor

Să-ţi adoarmă un copil în braţe

3 Comentarii

 1. Anne

  Cred ca e cel mai corect! Bv:) Indiferent cine va fi castigatorul! Pe cele cu cele mai multe likeuri il stim deja:P

 2. Anne

  Eu de alaltaieri nu mai pot intra pe pagina de fb a blondelor!!!!!!!!!!!!!!:( De ce?

 3. Anne

  Cred ca am inteles de ce. Blondino, eu nu sunt acuma in Ro. Ai blocat accesul persoanelor din alte tari???:(

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 123 queries in 0.123 s