Scrisoare de la mine din viitor

Îmi port tinereţea ca o vină pe umerii goi. O simt grea, dar vie şi o port veselă, dar dureroasă. Sunt unele lucruri pe care ţi le-ai fi dorit să se întâmple mai târziu, ca să le înţelegi cu mintea de pe urmă şi să le poţi aprecia cum se cuvine. Atât lor, cât şi ţie. Sunt lucruri de care te poţi bucura infinit mai mult când le pricepi de ce ţi se petrec şi unde duc şi cum pot să te umple.

De câteva zile mă chinuie gândul de a-mi scrie o scrisoare din viitor. Adică eu, cea care voi fi în 10 ani să i se adreseze celei de acum. Probabil fiindcă e final de an şi, mai probabil,  începutul unuia nou. Cu siguranţă e din nou un moment de decizii, la care eu sunt un antitalent înnăscut. Şi nu-mi plac lucrurile la care nu mă pricep. Dar cred cu tărie că m-aş pricepe mai bine să redactez scrisoarea decât să o citesc pe urmă. Dacă tot e vorba de priceperi. Sau de lipsa lor. Fiindcă am început să simt în limbi pe care nu le mai vorbesc, şi-am început să înţeleg simţiri pe care nu le-am învăţat vreodată. Căci altfel ele mi-au fost date să le cred. Şi să le port prin lume. Să le cresc frumoase şi să le adopt ca şi când ar fi fost ale mele. Dar sângele apă nu se face, iar atunci când nişte convingeri sunt împrumutate, vine şi momentul să-ţi plăteşti dobânda.

Dac-ar fi să pleci din viaţa ta şi să te duci peste 10 ani, să-ţi scrii o scrisoare pentru acum, de unde ai începe?

Cred că eu aş scrie aşa:

Iubito. Cele mai bune decizii se iau singure. Şi nicăieri nu arde…

…decât în sufletul meu. Dar poate ăsta-i semn de tinereţe. De viaţă. Şi de iubire?

Articolul anterior

Ştii (banking) şi câştigi!

Articolul următor

Povestea Cozonacului meu de Acasă

9 Comentarii

 1. Ahh, Miru…. ca bine le mai zici. Ma gandesc si te anunt cand reusesc sa scriu:) Gand bun 🙂

 2. Iulia (Ivatherm)

  Superb articol, Miruna!! Ma copleseste emotia cand il recitesc on and on pe muzica lui Rod Stewart. Poarta-ti tineretea cu nesabuinta, draga mea!! 🙂 Nu vei mai fi aici niciodata.

 3. Valeriu

  Miruna de peste zece ani îți va mulțumi tare frumos, dar îți va spune că cele mai bune decizii nu se câștigă la loterie. Și dacă nu arde acum, nu ai nici o garanție ca nu va lua foc mai încolo.
  Compară ce credeai acum doi ani cu părerea de astazi despre un anumit subiect apoi înmulțește cu 5 și ai să vezi că îți dă cu virgulă. 🙂 Un singur lucru știm precis, Miruna de peste zece ani tot copila blondă va fi, cu modificările de rigoare dar tot blondă și tot copila cuiva. 🙂

 4. ela

  Frumos articol. Dar sunt convinsă că peste zece îți vei schimba părerea.

 5. gânduri….
  chiar, cum o să fie viața noastră peste 10 ani? mai bună sau din contra- mai grea?hm….nu pot spune cu certitudine…gânduri…

 6. Valeriu

  @ Mana, 2010 a fost un an mai prost decât 2009 dar mai bun decât 2011 :)) ceva de genul asta va fi și peste 10 ani. 🙂

 7. 🙂 prevezi viitorul? 🙂

 8. Salut,
  ieri ti-am descoperit blogul si imi place foarte mult ce si cum scrii.
  Legat de scrisoarea din viitor, vreau sa iti recomand o carte foarte faina: Guillaume Musso – Vei fi acolo. In cateva cuvinte… un el de 60 de ani gaseste o metoda prin care se poate intoarce in timp, cu 30 de ani in urma, in perioada in care si-a pierdut iubita. E superba cartea si ti-o recomand cu caldura.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.202 s