N-o să înţeleg niciodată

De ce îmi amintesc câte o chestie doar când mă lovesc de ea, că am citit-o nu-ştiu-unde. De ce la teorie ne pricepem toţi, iar la practică abia ne luăm examenul. De ce se fabrică bărbaţi care nu răspund la telefon câte o săptămână. Şi nu înţeleg de ce există posibilitatea acestei săptămâni. Fiindcă telefonul trebuie mai întâi să sune ca să nu răspunzi la el. De ce s-a inventat frica. Şi mai multe feţe la acelaşi om. E greu să cunoşti şi numai una, apăi când năvălesc mai multe în sensuri diferite, chiar rămâi debusolat.  De ce uneori grija roade, de ce nu putem lăsa şi vecinul să trăiască.

N-o să înţeleg niciodată afişele alea din unele toalete, pe care scrie îngroşată rugămintea să nu arunci hârtie igienică în WC. Şi n-o să mai înţeleg de ce în cafenele există plasme cu videoclipuri şi boxe cu alte muzici nesincronizate. Zici că eşti într-un film mut, în vremuri apuse. Mai lipseşte să le dea alb-negru, vă zic eu. Cu toate că mă-ndoiesc că-i treabă de atmosferă. E doar lipsă de coerenţă, da’ poate-s eu mai blondă.

Nu o să înţeleg niciodată de ce un argument emoţional nu face cât zece raţionale. Ci mult mai mult. Şi nu-nţeleg de ce ăstea nu se compară, când noi le aşezăm pe-aceleaşi liste adunate. Şi nu-nţeleg de ce azi nu pot fi un anonim dintr-o poveste simplă. Cu oameni buni şi feţi-frumoşi. Cât să vă dau la fiecare.

Salvaţi ce-a mai rămas din săptămână. La fel o să încerc şi eu.

sursa

Articolul anterior

Frumuseţea colegilor de facultate

Articolul următor

Pierzând ceva, se face loc de altceva mai bun

14 Comentarii

 1. Ada

  “De ce se fabrică bărbaţi care nu răspund la telefon câte o săptămână.”
  Asta ma intreb si eu, inca n-am gasit raspunsul… of!

 2. Şi de ce noi îi sunăm câte o săptămână, când ar trebui să ne oprim după prima zi. Eu şi aici am o dilemă.

 3. Va trece… bipezii care indeplinesc realmente cerintele pentru a fi inclusi in categoria oamenilor sunt din ce in ce mai rari. Noi de ce-i sunam o saptamana? pentru ca avem impresia ca sunt fetii frumosi din basmele copilariei. Realitatea e ca nu exista happy ending-uri in adevaratul sens al cuvantului, iar fetii… sunt niste zmei. Si ne-ademenesc si ne lasam ademenite.. discutia e atat de ampla…. Buna noapte sa ai, draga mea 🙂

 4. alina

  Cred ca e bine ca ii sunam o saptamana deoarece poate in cazul asta cantitatea conteaza…o zi poate insemna orice scuza insa o saptamana nu face decat sa confirme o zi..si anume ca de fapt nu conteaza ‘cand’ ci faptul ca ‘nu raspunde’. Mai simplu, un nesimtit din prima zi!

 5. pentru ca suntem diferiti si din cand in cand intalnind alte persoane, pentru o perioada (poate) ne dorim sa fim asemenea lor. pentru ca avem un subconstient care lucreaza si ne atentioneaza in anumite momente. pentru ca e mai simplu sa atentionezi, decat sa faci sa functioneze…
  (s-a inteles ceva din ce am scris? in afara de ce e intre () )

 6. eeeii de ce?…dece? pt ca azi iti pica tie pe invers. 😀
  Maine….unele iti vor placea, pe alte le vei ignora, iar pe barbatii “neraspunzatori la telefon ” ii vei omori in chinuri 😛

 7. “De ce s-a inventat frica. Şi mai multe feţe la acelaşi om.” Superb!

 8. Valeriu

  De ce? este întrebarea primordială, de ce-urile sunt fară sfârșit. Dar poți fi sigură că fiecare de ce?! își va gasi într-un final si Aha-ul salvator. 🙂

 9. Stef, :)) Bipezii?! :))) dar eu nu cred că ne dorim happy ending-uri, ci happy continuări. Eu asta îmi doresc, să mă iubească mereu.

  alina, nu cred. Cantitatea înseamnă disperare, iar ei nu-s proşti degeaba şi o ştiu. Insistenţa nu va stârni nici un bărbat, ci doar îi va consolida poziţia de superstar. Şi cu toate astea, noi ştiind…tot nu ne potolim. Sau na, vorbesc în nume personal. Că atunci când te mănâncă, păi te mănâncă , domne! În plină tastatură.

  daniel, mi-a plăcut enorm ultimul “pentru”. Pentru că ai mare dreptate.

  Nicule, am crezut că m-ai uitat de tot. Şi ai într-un fel dreptate, că după ce ei răspund la telefon, e rândul nostru să facem pe nebunele. Şi chiar dacă şi ei cunosc jocul ăsta, tot mănâncă jar! :p

  dama , 🙂

  Valeriu, cu siguranţă. Însă pentru unele răspunsuri plăteşti cu propria inocenţă. Luni şi marţi am văzut şi oameni răi. Iar mie nu mi se întâmpla asta… Ce bine că e miercuri! 🙂

 10. @ Miruna

  Cum as putea ! 😛

 11. Ai zis o vorba pe care o s-o bag bine in cap : “De ce un argument emotional nu face cat 10 rationale?”

  Si ca raspuns la aceasta intrebare, am unul foarte simplu. Pentru ca oamenii nu gandesc rational…de multe ori poti sa scoti si cuvantul rational din propozitie ;).

  Observ din ce in ce mai clar ca mai toate problemele se trag din bibilica :).

 12. Oliwer

  Draga copila blonda,

  ca sa intelegi pe ceilalti si rostul lor, intelege mai intai cine esti tu si care este rostul tau.

  In viata, tot ce vine catre tine (care apropo, a fost atras de tine, inclusiv eu, scriind la tine pe blog), poate fi luat in doua moduri:

  – ca pe un OBSTACOL
  (sa te opui, sa RE-ACIONEZI, sa te aperi)
  – sau ca pe o OPORTUNITATE-SANSA
  (de a invata, a creea, a ACTIONA, a experimenta bucuria propriei creatii, de a-ti descoperi sinele prin prisma experientei)

  Tu ce alegi ? 🙂

  Oliwer, cu drag.

 13. morbo

  n-as sti sa raspund la aia cu barbatii, ca pe mine nu ma prea suna lumea. dar probabil n-as raspunde, doar asa, de-al naibii.

 14. Iubirea tine mult prea putin… la mijloc e doar compromisul…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 158 queries in 0.593 s