Trebuie să ştii că există, ca să îţi poţi dori

Cineva mi-a spus astăzi că dragostea aceea există. Şi nu era televizorul.

Mi-a spus despre iubirea care îţi dă aripi şi ţie, nu numai fluturaşilor din burtă. Mi-a spus despre iubirea care te reconectează la cea mai bună variantă a ta. Şi nu cred că se referea la varianta fără burtă şi cu tot părul în loc de chelie. Mi-a spus că există iubiri care n-au nevoie de întreţineri şi care nici taxe nu cer ca să te bucuri de ele. Nici asta nu ştiu ce înseamnă, că la mine toate bucuriile au avut preţ. Înseamnă că n-am iubit niciodată?

Mi-a spus că iubirea n-aşteaptă, ci se întâmplă. Oricât de şifonat sau nebărbierit te-ar prinde. Că nu întoarce capul după mirosuri scumpe şi nici nu se îmbată din priviri parfumate. Că iubirea nu e despre atingeri sau mângâieri. Că pentru astea sunt oameni instruiţi şi bine plătiţi să le facă.

Mi-a spus că iubirea e despre întâlniri. Şi că să nu primesc la masa noastră nici un flămând creşind atenţie. Indiferent că-i zice dorul şi c-ajută, indiferent că-i zice pătrunjelul şi e-n supă.


Că există cred demult, dar încă mă pregătesc de întâlnire.

Articolul anterior

Empatia pentru criminali, promovată în filme

Articolul următor

În fiecare seară, adorm în jale

10 Comentarii

 1. mo

  sau poate ca stim ca exista, sau ca poate exista, la fel cum stim ca exista fisiunea atomica sau gaurile negre, sau bicicletele cu 20 de viteze.
  exista, bine, dar pana atunci nu ne cumparam nici genunchiere si nu meditam la radiatii hawking.

 2. Of, Miruna… Şi eu am trăit multă vreme doar cu ideea că iubirea aceea înălţătoare, curată, uimitor de puternică şi fără pic de egoism există, fără să o fi simţit. Iar când mă aşteptam mai puţin a venit. M-a surprins aşa cum o poate face un vânticel călduţ de primăvară şi pentru că o aşteptasem ani buni nu am făcut decât să-mi deschid larg braţele şi să o primesc cu bucurie.

  Şi într-adevăr cel care ţi-a spus toate astea a avut dreptate. Iubirea nu ţine cont de miresmele pe care le laşi în urmă, nici nu înseamnă doar mângâieri, sărutări şi atingeri, iar când îl sau o porţi mereu în suflet pe cel/cea iubit/iubită dorul nici nu mai apare. Iubirea e despre înţelegere şi respect, despre dimineţi tandre şi nopţi cu vise plăcute, despre sprijin reciproc şi curajul de a fi mai bun.

  Să ai parte de întâlnirea pe care o aştepţi!

 3. BOBY

  iubirea este atunci cind:
  “gindurile mele se contopesc
  cu gindurile tale.
  privirea mea se contopeste
  cu a ta.
  inima mea se contopeste
  cu inima ta,
  pina cind, in cele din urma
  nu mai stiu,
  care esti TU si care sunt EU.”
  Ea exista. Unii o intilnesc, altii o ocolesc, iar altii nici nu au curajul sa aspire la ea.In momentul cind ai gasit-o, singura iti vei da seama, pentru ca in acel moment ai intilnit SUFLETUL PERECHE. Dragostea este partea fizica a unei relatii, IUBIREA este restul.

 4. Andrei

  Nu exista, oameni tineri sunt meschini in ziua de azi sau naivi, sa nu zic chair prosti, si isi fura singuri caciulile, dar vorba aceea: elevul merge la scoala ca sa invete

 5. Miruna draga, scriu curand ceva.. ca un raspuns 🙂 soare sa ai la intalnire 😉

 6. mo

  a, si inca ceva:
  toata lumea spera si vrea si tinde la iubirea absoluta, la un om perfect, la “jumatate” la etc.

  toti vrem un cineva care sa ne iubeasca neconditionat si sa stranga flori sau melci sau pietricele pentru noi, sa fie “vrednic” de iubirile noastre eterne.

  dar se pare ca nimeni nu si-a pus intrebarea “oare merit?”

 7. mo, chiar dacă nu merit, tot pot să-mi doresc. Nu cred că dorinţele se bazează pe argumente raţionale. Nici măcar nu pier odată cu ele, bine ar fi să fie aşa.
  Şi ba da, medităm. Pentru că, la un moment dat, ajungi să îţi dai seama că cele 20 de viteze îţi fac viaţa mai frumoasă. Şi nu mai vrei să mergi pe jos.
  p.s. mulţumesc c-ai meditat cu mine 🙂

  Ea şopteşte frumos 🙂

  Boby, eu cred că sufletul meu pereche e o femeie. Şi nu are legătură cu bărbatul pe care îl iubesc.

  Irina, retoric?

  Andrei, O să crezi din nou, chiar dacă doar pentru un moment, o să crezi. Şi atunci îţi vei aminti de vorbele astea şi vei înţelege că EXISTĂ, fie şi preţ de un moment.

  Ştef, mi-am cumpărat cremă de protecţie, că se anunţă explozii :p

 8. Mi-a placut in mod special partea in care spuneai ca iubirea nu vine sub forma unei persoane cersind atentie.

  Sunt exagerat de multe persoane in jurul meu care incearca sa “seduca” un barbat sau sa mentina o relatie prin manipulare, cersirea atentiei si, ceva poate si mai dureros, nefiind ele insele.

 9. Ah, e filmul acela… Mr nobody, doamne ce mi-a placut si cat imi doresc sa-l revad…
  de cate intalniri a avut parte si acel personaj/personaje.
  a iubit in atatea feluri.
  si noi iubim cu siguranta de mai multe ori in viata, cred ca trebuie sa invatam sa ne bucuram de ceea ce avem, nu sa visam mereu la altceva.
  zic si eu, inca asteptand dupa intalnirea aceea

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 132 queries in 0.138 s