Cum nu m-a durut un epilat

Prima dată în toată viaţa mea, când nu m-a durut deloc. În locul acela… Cea mai scurtă şedinţă de stat la cosmetică din câte vă puteţi imagina. Se spune că durerea dilată timpul şi schimbă percepţia. Să fie adevărat?

Păi, depinde de durere…

Cosmeticiana – o tipă tânără (niciodată nu m-am priceput să apreciez vârsta oamenilor), cu burta mare. Însărcinată. Însărcinată mare, aproape de termen. Mi-a spus că mai au un băieţel de 9 ani. Şi că acum urmează o fetiţă. Că şi-au dorit-o mult.

Dintr-una-ntr-alta, mi-a zis că soţul ei a murit în martie. Ea era la medic să-şi confirme sarcina. El se grăbea acasă. Avea şi un buchet de flori în maşină. Pentru ea. Îşi doreau mult încă un copil.

I-am spus că o admir că l-a păstrat. Mi-a zis că nu ar fi putut altfel. Dar nu am admirat-o numai pentru asta. Ci şi pentru faptul că stătea acolo, în picioare, lângă mine. Pentru faptul că deschidea ochii, chiar dacă realitatea ei nu era cea mai fericită. Că zâmbea când vorbea de fiul ei cel mare. Că avea o cămaşă roz închis.

A lăcrimat scurt, apoi şi-a cerut scuze. Prima dată în toată viaţa mea, când nu m-a durut deloc. În locul acela… Eu stau pe gânduri. Şi nu vă cer scuze. Poate luaţi şi dv un loc.

Pe gânduri.

Articolul anterior

Bronzarea organică – un fâs?

Articolul următor

Orgoliul celui dintâi “Te iubesc”

16 Comentarii

 1. Valeriu

  Brrr… urâtă povestea 🙁
  Dar ai simţit pe viu cum durerea altuia îţi inhibă propriile dureri. Paradoxal o suferinţă inhibă altă suferinţă. Indiferent cât de tare ar fi durut pe tine, durerea ta este nesemnificativă în comparaţie cu suferinţa ei.
  Dar eu zic că era mai bine dacă te durea doar pe tine.

 2. daca ti-a placut, poate merita putina reclama, gen adresa 🙂 zic ..eu, miruna

 3. Mi s-a zbarlit paru pe mine. Impresionant. Nu multe sunt cei care rezista, mai ales asa cum zici tu. Macar stie ca are ceva e la el. Nu cred ca ar fi putut altfel, asa cum a zis si ea…

 4. Hai sa apreciem si faptul ca acea mama continua sa stea in picioare intr-o perioada in care ar fi trebuit sa stea linistita in pat, in timp ce foarte multi concetateni sanatosi isi ridica lunar ajutoare sociale.

  Pe ea cine o ajuta? Statul??!!? Nu cred. Familia?!?! In limita posibilitatilor.

 5. marile dureri sunt mute !

 6. Da…sunt momente cand iti dai seama ca durerea fizica e de un milion de ori mai suportabila si de preferat decat cea sufleteasca. Si eu ii admir pe cei care reusesc sa gaseasca puterea de a merge mai departe cu capul sus. Si de cand i-am intalnit, multumesc pentru tot ce am.Si pentru toti pe care-i am.
  Trista poveste. Dar de pus pe ganduri…

 7. Valeriu, epilatul. corect.

  anunturi, nu pot face asta, ar fi o expunere prea mare, s-ar putea face legaturi… oricum, nu asta conteaza. La ce te ajuta sa stii unde merg eu la epilat?!
  p.s. Te rog, data viitoare, semneaza cu un nume propriu. Altfel se cheama spam. Si nu ai nimerit bine.

  Cristina, si mie. Si acum, cand ma gandesc.

  Tudor, e o mama care nu a asteptat ajutorul sa vina la ea, ci s-a dus si l-a luat singura. de la specialist. A zis ca simtea ca innebuneste. Si si-a dat seama ca trebuie sa invete cum sa treaca peste asta, mai ales pentru baietel, sa nu ramana el cu trauma.

  capca1, 😐

  anca, stii cum? atata vreme cat suntem sanatosi si noi si toti ai nostri, e pacat pentru fiecare clipa pe care o consumam facandu-ne griji si suferind pentru prostii! Daca suntem sanatosi, nimic nu-i imposibil!

 8. frumos articol…dar trist :(…pacat…

 9. scuza-ma ca revin, ma refeream ca femeia aia are o demnitate peste medie. e posibil ca multe altele sa fi cedat si sa-si strige necazul si durerea. ea a ales calea demna a Golgotei. de aceea am zis ceea ce am zis, nu a fost nici o urma de ironie!sorry daca s-a inteles altceva!

 10. stai linistit, am inteles, nu am interpretat.

 11. Frumoasa povestea, frumoasa femeia (mai ales la interior)! Pacat ca sunt atat de putini oamenii astia! 😉

 12. Cutremurator …Am ramas fara cuvinte.

 13. … si atat…

 14. durerea mare sufleteasca ce statea langa tine a inghitito pe cea fizica a ta

 15. Tia

  m-a imprsionat tare postul acesta ..

 16. Alex

  Atat de “touching” de nu am putut trece fara sa-mi astern gandul.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.167 s