Cu programare, in Piaţa Victoriei

Programare la protest, că-i ziua şi protestul, iar la ştiri sunt luate toate domeniile bugetare, la rând. De zici că facem inventar. Mie îmi pare atâta de rău. Fiindcă vor muri oameni, credeţi-mă. Oameni nevinovaţi, atâta vreme cât prostia nu e încadrabilă penal.

Eu le ţin pumnii tuturor celor care protestează. Ba le furnizez şi furculiţele din bucătăria mea, să nu meargă oamenii cu mâna goală la luptă. Cu toate că mai bine ar fi mers cu ochii deschişi la vot. Asta e mai rău ca la şcoală, când făceau doi tâmpiţi o boacănă, da’ toată clasa trebuia să stea cu mâinile la spate. Acu’ un singur tâmpit face BOaCăna (şi până la urmă îmi va şi părea rău că am ortografiat aşa, că omul a plătit în multe fire albe – şi mi-e teamă că “multe” nu se va opri la “fire”) da’ tot el dă pedeapsa. Iar cel care îi dă tâmpitului ideea e scos prea puţin în faţa clasei. De data asta, nici măcar n-o încasează.

A, şi acesta nu este un post politic. Fiindcă nu mi-aş mânji tastele într-o astfel de combinaţie. E doar o părere de rău. Un fel de pre+doliu.

Şi ce paradox! Să te întorci înfrânt din Piaţa Victoriei. Sau credeaţi că victoria va pleca de la guvern… Vreodată. Către români.


Articolul anterior

Preludiu la dietă

Articolul următor

ELLE de iunie – un cadou de ziua mea

9 Comentarii

 1. Nu-mi place nihilismul d-aia l-am urat pe Cioran( nu ma executa in piata mare), dar de data asta sau in cazul asta ce ar fi fost de ales? Clasa politica romaneasca e aceeasi Marie cu o alta palarie.Iti dai seama ce trist este sa nu ai pe cine sustine?Romanul se pricepe al dracu’ de bine la doua lucruri.Politica si fotbal.De ambele s-a ales prafu’ 😀

 2. sper ca pana la toamna va fi si un protest serios, desi sunt cam slabe sansele. mie, unuia, de exemplu, incepe sa-mi fie lehamite. pentru ca victoriei nu va fi niciodata universitatii.

 3. morbo

  daca ar fi politica la nivelul fotbalului din romania, bine ar fi.echipele din politica noastra cred ca se opresc in tururile preliminare, nu ajung sa prinda grupele, ca la fotbal. de fapt na, probabil ca politica e ca nationala, nu ca echipele de club. de aia ma uit la meciurile echipelor de club si ma duc la alegerile locale, iar de nationala si de alegerile generale nici nu mai vreau sa stiu, pana n-o sa ma atraga prin rezultate.

 4. morbo

  si chiar ca nu mai vreau sa stiu. vreau doar sa-mi fie bine mie si celor la care tin. asta implica un oarecare (mare, cred)bine general. n-apai pe ala il vreau.

 5. Nicule, nu-s mama Omida sa zic cum ar fi fost daca… mai ales ca deja ne-am pus de acord asupra acelui conditional optativ.
  apropo, stii care-i anagrama pentru R-om-în-ia, nu? om în Rai 😀

  gheghe, Amin. Tare-mi place că eşti aşa deşteptuţ! Tare mă enervezi că ai dreptate.

  morbo, e bine să avem un ţel, dar e şi mai bine când avem o idee ce drum ne duce acolo…

 6. Valeriu

  Cât s-a trait din creditare și am consumat mai mult decât produceam, era bine și atunci cei de acum de la Victoria erau buni. Acuma că a venit nota de plată nu mai sunt buni.
  De fapt abia acuma se vede cam cât este valoarea reala, la chirii, salarii, case și posibilitatile reale ale țarii. De echipa de management nu zic nimic, nu am votat nu ma doare capul de ei. Oricare ar fi tot aceleași interese generale le au.
  Acuma s-a ajuns tot la fraza: Guvernanții ie de vină. Că ies în strada și fac scandal nu rezolva nimic. Lucrurile sunt deja aranjate.
  Problema reală este ca 9 din 10 români nu stiu ce să faca cu 1 milion de euro daca ar primi. Nu exista o educatie financiară și se vede. Pacat că sufera tot cei care nu mai pot riposta in nici un fel, dar nici ei nu sunt chiar fara nici o vina. Iar cand vezi tânara generație din care 9 din 10 sunt retarzi e timpul să te gandești serios ce faci să nu ajungi ca pensionarii de astăzi.
  O zi buna si chef de lucru vă doresc. 🙂

 7. Eu daca as fi in locul guvernului as face o campanie cel putin pe TV in care as explica oamenilor ca daca nu producem, nu mancam. Ca sa avem de unde plati trebuie ca fiecare sa puna umarul indiferent de unde lucreaza, la primvat, la stat. Adica ceva gen “indemn la munca” nu la “intins mana”. Si bineinteles daca as fi in locul guvernului, n-as mai fura, cu orice risc. 😀

 8. boby

  Vezi Miruna, o parte dintre cei care astazi protesteaza, sunt cei care ar fi putut schimba in urma cu 20 de ani cursul involutiei noastre.Atunci au fost “orbiti”, pacaliti sau au crezut intr-o “minume”, dar cum minunile nu tin decit trei zile si aceea a disparut. Alergam dupa o himera si ne pacalim pe noi insine. Eu nu fac politica, el (ea) nu face politica, tu nu faci politica, noi nu facem politica, ei nu fac politica. Atunci cine ne conduce?INTERESUL PERSONAL (sunt foarte multe de spus, dar inchei cu o epigrama- POLITICA
  O entitate ce traieste
  Din paradoxuri si minuni!
  Ea ADEVARUL il slujeste,
  Edificindu-l din MINCIUNI!
  S.I.

 9. teo

  mai bine ai pune si tu mana pe o furculita si ai iesi si tu in piata alaturi de batranii( care ar putea sati fie bunici),din pacate avem o atitudine obiectiva la lucruri care ne privesc direct….studentu si tanaru din romania e inexistent..si ca voce si ca putere(nu este integrat,dar parca nici nu vrea sa zica cva)….participa dar nu se baga.daca nu se face un protest de amploare am sa fim supti de aceiasi hoti ink 20 de ani…prea multa demnitate si inteligenta avem(din pacate)…..p.s. felicitari pt job

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.150 s