V-aş povesti atâtea lucruri…

Ca atunci când el doarme şi eu i-aş spune despre noi. Ca atunci când are tata dreptate, dar n-aş recunoaşte nici cu slujbe. Ca atunci când tipare se aplică, de parcă am fi pioni fără suflet.

Să nu credeţi că există oameni fericiţi.  Arătaţi cu degetul către cineva pe care-l credeţi fericit, apropiaţi-vă şi vă veţi dori să fi rămas departe.
Însă există oameni înţelepţi, care nu se tem de fericirea altora. Şi care nici n-o cercetează.

Îmi dau seama că nu mă ştiu “vinde”. Iar asta mi se trage dintr-o groaznică lene. E mult mai simplu să fiu eu. Dar o astfel de hărnicie sper sincer să nu mă apuce curând. Fiindcă şi aşa sunt obosită.

Nu citiţi printre rânduri, ştiţi bine ce vreau să zic. Şi chiar mă duc să mă culc.

Dar v-aş mai spune că azi, mai mult ca alte dăţi, mă bucur că existaţi şi că am în fiecare zi unde mă întoarce. La dv pe monitoare. O noapte frumoasă s-aveţi.

Articolul anterior

Va face duş în Piaţa Universităţii!

Articolul următor

Câştigătorul invitaţiei la film

13 Comentarii

 1. Cris

  Vise colorate, copila!

 2. Dana

  Si noi ne bucuram ca existi:”> Noapte buna, Sa visezi frumos!!!

 3. ardeleanu'

  Se zice că oamenii leneși gândesc mai mult. Tocmai din lene.

 4. cu mos ene pe la gene ai reusit sa spui asa mare adevar… dar sa nu crezi ca oamenii nu sunt fericiti… nu sunt pentru ca ei aleg sa fie asa… eu, de cateva luni, ma chinui sa vad ceva in paharu’ alal gol, ca sa pot exclama: “Stiam ca nu e posibil ca paharu’ sa fie gol…. vezi? Are un firicel de praf in el… nu e gol!”

 5. Felicitari pentru postul de la ELLE. Mult succes si mult curaj! Mi-ar placea sa ne cunoastem intr-o buna zi.

  Cu drag,
  C.

 6. Cris, nu s-a împlinit urarea 🙁

  Dana, eşti o drăguţă!

  ardeleanu’, mai mult cantitativ, fiindcă durează mai mult… pe principiul: leneşul mai mult aleargă. 😛
  Şi oricum, noi, cei din Ardeal, suntem renumiţi pentru încetineala din oase

  Dane, te invit aici să dezbatem teoria lucrurilor goale. Iar, atunci când crezi, paharul se va umple, doar ca să ai tu ce vedea în el! 😉

  Cătălina, comentariul acesta tocmai a dovedit că eşti unul din oamenii înţelepţi. Aşa că te felicit, la rându-mi.

 7. ?(eu si...)

  Mai bine-i sa fi mai “ardelean”, sa faci totul in ritmul tau, sa construiesti cu migala si trainic, decit repezit si vitezist, iar in urma ta sa se ridice doar praful.Iar Tu, intotdeauna vei fi Tu, din orice punct te-ai privi, sau te-am privi, iar ceea ce “cumparam”, cu siguranta niciodata nu ne va dezamagi. E de calitate superioara.

 8. deci intelepciune si fericirea nu fac casa buna?…fericiti cei saraci cu duhul? 😛

 9. Doamne Dumnezeule, dacă ai şti cum mi-au mers la suflet rândurile astea…

  E mare păcat că mulţi dintre noi nu putem lua lucrurile aşa cum sunt, că nu ştim să ne bucurăm de fericire atunci când o ţinem strâns între palme ci o băgăm fuguţa sub microscop şi o întoarcem pe toate părţile aşa încât la momentul în care ne gândim să începem să gustăm din ea deja vedem că i-a expirat termenul de valabilitate sau realizăm că poate totuşi unele dintre cele observate în urma analizei parcă nu sunt exact ce vrem.
  Şi asta e valabil şi pentru fericirea celorlaltora. Ne băgăm nasul în viaţa lor, îi analizăm şi îi judecăm în loc să-i privim zâmbitori şi să-i admirăm că-s mulţumiţi şi împliniţi.

 10. anka

  nicu, intelepciunea face casa buna cu tot ce tine de frumos! si stii cum se spune….nu imbatranesti, ci devii mai intelept 😉

 11. eu si.., pericolele există şi pentru cele mai bune calităţi de “Tu”

  Nicule, fericiţi! Dar nu în sensul de proşti. De curând mi-a explicat cineva foarte frumos sensul acestei fericiri, dar nu vreau să-l stric în vreun fel, traducându-l în cuvintele mele sărace. Tu, precis ştiai demult explicaţia spirituală..
  şi nu, înţelepciunea face casă bună cu fericirea. Chiar şi cu a altuia 😉

  Semafor, şi ştii ce am mai observat? Că dacă eu m-am măritat cu un inginer şi tu ţi-ai luat senator, mor de ciudă pe tine! Dar poţi să-ţi fi luat şi preşedinte de stat, dacă eu încă nu-s măritată şi mai am şanse să-mi iau vreun rege… mai ştii? 😛
  dar înţelegi ce zic.

  anka, chiar şi bătrâneţile pot fi frumoase, dacă ni le facem aşa! Fiindcă ele nu sunt finaluri, ci continuări. Depinde de noi cu ce putere le înzestrăm. Mi-ai dat o idee pentru un post.

  da’ apropo, eu şi peste 50 de ani (dacă mă ţine Doamne-Doamne până atunci), voi fi “o tânără de 70 de ani” :p

 12. anka

  abia astept noul post 😉

 13. 🙂 frumos articolo (de acolo http://siblondelegandesc.ro/2009/11/01/lucruri-goale/) … dar nu faci altceva decat sa ma faci sa cred si mai mult in noua mea “credinta” 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 152 queries in 0.227 s