Dragă, am început să mă cam satur

Şi dragă, ce-mi spui mie, n-ai nişte prietene? Sau nişte tovarăşi de bere, după caz?

Ăsta e un text tipic feminin, cu toate că s-au mai văzut şi câţiva rătăciţi care să ştie articula asemenea idioţenie. Ăia sunt fix cei care au alături excepţia de la regula feminină.

Ori că i-o spui verde-n faţă, ori pe la cafele cu prietenele solidare, cam tot aia e. Cel mai bine ar fi să ţi-o spui în gând, măcar în felul ăsta nu cerşeşti să fii judecată de alţii. Hm, până şi asta e discutabil, că el -nefericitul care face obiectul saturaţiei- nu ştiu dacă mai ajunge în prag de judecare, că nu prea are datele problemei. Vorba aia, pentru ca să facă asta, ar trebui să fie atent la ce-i spui peste 30 secunde. Cum ziceam, discutabil.

“Am cam început să mă satur” e un fel de şantaj emoţional practicat în masă, cu speranţa unei schimbări. Dar ne-am convins după atâta vreme scăpaţi de comunism, că schimbarea se poartă doar în nuanţă, nicidecum în esenţă.
Când începi să-ţi serveşti textul la început, o faci cu încrederea că ai libertatea de a lua viaţa în piept şi nenorocitul la palme. O faci cu încrederea că ai curajul de a-l părăsi în toiul relaţiei de amor, lăsându-l singur şi dezbrăcat de vise. Se-ndură altă duduie de el numaidecât, crede-mă pe mine. Ba una dispusă să-i facă şi friptura soldăţei sau şireturile la papuci. De fapt, ştiai şi tu asta. Deci nu era tocmai el şi obiectul compasiunii tale.

Bine bine, până nu te mai rabzi. Şi îi zici în gura mare, dragă, eu am început să mă cam satur!
O-paaaa. Conexiune stabilită. De o fracţiune de secundă, hai două să fie nevoie până să-şi revină din şoc şi să-şi dea seama că nu e nici un pericol, că mereu începuturile sunt pe placul femeilor. Sau ceva în genul ăsta a citit el într-o revistă de-a ta din baie. După care , conexiune întreruptă la loc şi menţinută aşa. Nu cu TV-ul, bineîinţeles şi nici cu semnalul de la mobil.

Nu vorbesc din filme, vorbesc din realităţi. Şi nu numai ale mele.
Când conexiunea s-a păstrat peste 30 de secunde, clipele începuturilor mărturisite erau regretate.
Însă unele soluţii nu se aplică retroactiv. Iar simţirile nu se livrează pe rând.

Când am terminat să mă satur, am deschis uşa şi-am plecat. Nici măcar n-am anunţat.
Doar am întrerupt conexiunea.

—————————————————
De ce schimbările se produc aşa târziu şi se aplică mereu altora mai norocoşi?

Articolul anterior

Dreptul copilului la tată

Articolul următor

Astăzi nu am fost a mea

20 Comentarii

 1. Dacă ar face toate ca tine, cred că ar fi o lume mult mai bună și mai fericită. Le mai auzi pe la cafele cum își mai mărturisec între ele – ”m-am săturat, daaar….” și de aici e poveste

 2. de groaza? de ras? de ce.

 3. n-am vrut să zic, pentru că depinde de fiecare caz în parte. Concluzia e aceeași, la final, că a fost trist și că ar fi trebuit să o rupă mai repede. Acum și finalul ăsta poate să fie după zile/luni/ani.

 4. depinde cat timp are fiecare de pierdut >p

 5. Am fost prea lasa ca sa fac mutarea. Dar am inceput sa-l calc pe bataturi intentionat, sa-l provoc sa-mi dea papucii. Si cand mi-a zis la telefon ca nu vrea sa ma mai vada… m-a bufnit rasul si i-am zis un “ok, bine. pa!” si am inchis. Si nu i-am mai raspuns niciodata la telefoane, SMS-uri, mailuri. Pentru ca asta se intampla duminica. Si nu i-a luat decat pana marti sa se razgandeasca. Doar ca eu ma hotarasem de multa vreme.

 6. Valeriu

  :)) Finalul doar vine, cu cât mai repede cu atât mai bine pentru toată lumea. O relatie e ca o afacere până la un punct și până la un moment dat.
  Și ca orice afacere are un termen de finalizare, sau o valabilitate, mai lungă sau mai scurtă dupa caz. Dacă nu ești pe fază ca partenerului începe să i-se cam ia de tine, ai o problemă sau mai multe depinde de câte hartii sunt la mijloc. Dacă ajungi in etapa finală care se lasă cu jet și flit, lasă afacerile și candidează la un post de sef de fermă :))

 7. brontozaurel, asa ii sta bine unei supergagici! Superhotarata! Dar pana sa ajungi acolo, cred ca ti s-a frant inima…

  Valeriu, guit-guit! cotcodaaac. O sa fie inghesuiala la depus CVuri, crede-ma

 8. Valeriu

  Mno ferma aia la care se vor întrona sefi se compune musai din șef, nevastă telenovelistă și copii cu valoare, adaugată, valoarea mea valoarea mea :))

 9. If you don’t know meeeeeeeeeeeeee byyyyyyyyyyy nooooooooooooow, you will never never know meeeeeeeeeeee! Decizie luata la timp. Bine ca nu au fost alti parametrii in ecuatie. Bravo!
  Si de-amu capu’ sus!

 10. Un fost coleg de facultate zicea (legat de cuplu) ca oamenii nu se impart in frumosi/urati, superficiali/”adanci”, inteligenti/prosti, rai/buni s.a.m.d. ci : SE POTRIVESC/NU SE POTRIVESC…

 11. hm..lucrurile rareori sunt chiar așa de simple (dincolo de dificultatea inerentă ruperii unei relații care a însemnat ceva) mai ales între 2 „pietre tari”, orgolioase și mândre. adesea ne lăsăm conduși de impulsivitate și nu reușim să vedem tabloul în ansamblul lui, iar mai apoi regretăm. alteori, primul impuls e și cel corect. și mai e și varianta 3, când nu merge și pace. dar de obicei aceea nu durează prea mult, din motive evidente.
  și eu tot din proprie experiență vorbesc.

 12. Curat santaj!
  Pai tu stii ca il poti domina, el nu vrea sa scape glodul de aur (hmm..asi)..si d-aici…..poate stii melodia de la Depeche Mode “Master & Servant” ….pe sistemul sezi/aport..etc
  Cred ca daca se ajunge aici nu prea e bine!

 13. E trist când şantajul ăsta merge o vreme, iar apoi, deodată, te trezeşti că ţi se lovesc cuvintele de-un munte de indiferenţă, ba chiar că posesorul muntelui începe să-ţi plătească cu vârf şi îndesat. C-aşa-i viaţa.

 14. Vad ca am inceput sa definim relatiile nocive in ultimele comentarii. Cel mai sanatos e sa fii sincer. Orice alta metoda duce spre un sfarsit abrupt si naspa.

  Been there, done that, don’t wanna do it again.

 15. eu si...

  daca la inceputul relatiei am fi capabili sa stabilim citeva reguli, pe care sa le si aplicam, atunci totul s-ar derula omeneste… chiar si despartirea.Ok, dorim altceva sau pe altcineva, nu ne mai simtim bine in relatia noastra…PA…si fiecare- si vede de drumul lui.Ar fi ideal.DAR exista intotdeauna acest DAR…de care unii se agata cu disperare, dar care nu face decit sa mareascasa durata AGONIEI. Relatia pina la urma tot MOARE.

 16. Dar uneori închid uşa şi pun lacătul înainte de senzaţia de saţietate, în aşteptarea ei. aş vrea tare mult să spun cuiva “m-am săturat cu tine, nu de tine şi nu mai am nevoie de altceva acum.”

 17. elEna, nu e asa personal textul, cum l-ai luat tu, dar multumesc mult 🙂

  Camil, dar ce te faci, cand tu vorbesti si nimeni nu te-aude? Iti iei campii sau talpasita

  Nicule, stii la ce ma gandeam in timp ce citeam ce ai scris… ca precis sunt momente cand rolurile se schimba si fiecare ajunge sa strige aport si sa aduca batul inapoi

  Maria, tu, sa stii ca am vazut cupluri vechi, oameni care se uita cu megaADMIRATIE unul la celalalt. “Asa-i viata” e o teorie de compromis. Eu inca mai cred ca se poate si ca in filme.. :p

  Titus, crede-ma, ca am fost sincera si tot degeaba. Mereu i-am spus felul in care simteam, ce nu ma deranja etc. Nu auzea, punct. Si-a destupat mintea si si-a desfundat urechile dupa ce-am plecat.

  eu si.., exact. Agonie lunga=moarte sigura. Asta de la bunica o stiu.

  idee scandalisee, interesant ce spui. Dar ce faci cu cheia de la lacatul ala? Ca daca te indepartezi inainte de satietate, celalalt se trezeste si-ti gaseste cheia. Pentru ca inca nu esti pregatit sa o inghiti.

 18. sunt deja dusa departe, cu cheie cu tot:)

 19. @ Copila Blonda

  O spui cu oarece teama 😛 ?

 20. idee scandalisee, sa ai un drum frumos atunci!

  Nicule, stiu, e greu sa accept, dar nici macar eu nu sunt perfecta 😛

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.171 s