Ca o taină

Sufletul meu e mai simplu, iar parametrii mei mai definiţi. Eu gândesc în termeni mici şi nu conjung din plictiseală.

Însă uneori judec şi emit pretenţii de ce-i bine şi ce-i rău. Fiindcă în lumea mea, valorile astea sunt foarte clar definite. Fiindcă în lumea mea nu există nici un “el” în afara lui tu şi eu. Fiindcă în lumea mea, niciodată nu m-am trezit într-o situaţie cu sprâncenele ridicate şi umerii miraţi. Atât de mult îmi place controlul, încât nici liftul nu mai am răbdare să îl chem.

Azi am ascultat o mărturisire de viaţă, care mi-a fost promisă demult, ca un dar pe care simţi că nu-l meriţi. Iar, când mi s-a pus întrebarea ca unui preaînţelept părinte, eram tot mută de uimire. De judecată. De tristeţe. Fiindcă în lumea mea răspunsul era clar şi dureros. Tot azi o colegă de-a mea a lăcrimat când un bătrân ne-a arătat rănile prinse în bandaje pe picioare. Ştiu că i-ar fi desfăcut nodurile, de parcă în ele ar fi stat prinse rănile. Tot aşa cum eu i-aş fi dat răspunsurile, de parcă ele i-ar fi eliberat  durerile.

Nici vorbă. Fiindcă niciodată tiparul după care mi-am construit lumea nu se va potrivi unei alte ordini. Fiindcă în lumea mea, ordinea o stabilesc eu

 

şi tu.

Şi gata.

Articolul anterior

Bine-ai revenit, rutină!

Articolul următor

Iubito, ăştia-s banii, poţi să-i toci!

15 Comentarii

 1. Trinity

  si daca raspunsul e atat de clar si de evident, dar atat de greu de acceptat incat iti vine sa il ignori?? sa il ignori din teama de a nu rani TU-ul care nu are nici o vina…si totusi, stii ca acel raspuns e cel potrivit pt tine..offf..e greu!!

  0
 2. “Femeile sunt autobuze
  Pe care le aşteptăm.
  Stăm în staţie cu anii..
  Uite, d-aia fumăm!”

  0
 3. Valeriu

  Nici tu nu vei spune întotdeauna tot, nici alții toata taina către tine, la vârsta asta tot ce zboară se mănâncă :)) și nu o spun cu răutate, ca nici eu nu am prea multi in puls fața de tine.
  Controlul, e doar o chestie de imaginatie. Și totuși nu spune niciodata niciodata. 😛
  Avem impresia ca intelegem pe atâția și atâtea, când defapt, cel mai greu ne ințelegem pe noi. Este ca și cum ai vrea sa ajungi nicaieri :)) de parca nicăieri e un loc.

  @ gheghe, daca tu crezi in autobuze, atunci autobuză sa fie.
  eu ziceam ca mai bine femeia era pieton, maca puteai sa o tii de braț. 🙂

  0
 4. Un nene

  Sant de acord ca “si blondele gandesc”. Se gandesc si ele la ce mall sa mai mearga, ce sa mai cumpere de la mall, cu ce sa se imbrace, etc, etc. 🙂

  Acu’ lasand gluma la o parte, imi place blogu’ tau. (cat si initiativa curajoasa de a dovedi ca “si blondele gandesc”…). Numai ca in articolul asta nu prea ai scris tot ce gandesti, ca sa inteleaga si cititorul de rand (adica eu). Ce marturisire? Ce intrebare? Si ziceai ca sufletul tau e simplu? :).

  P.S. “…ordinea o stabilesc eu si tu.”? Suna putin selfish… Sau naiv? Sau nu?

  0
 5. Trinity, ştii vorba aia, de tine îmi pare rău, dar de mine mă doare sufletul? Curaj! Adevărul eliberează şi dăruieşte nopţi de linişte.

  gheghe, numa’ să nu înceapă să-ţi placă atât de mult, încât să uiţi de ce eşti în staţie… :p

  Valeriu, dar nu înţeleg de ce unii oameni simt nevoia să îmi încredinţeze secrete grele. Mi s-a spus că aduc linişte, dar crede-mă tot mai des mi se întâmplă să mă intereseze tot mai puţin. Eu am învăţat să spun doar cât şi ce cred eu c-ar pricepe celălalt, fiindcă nu am nevoie de judecata nimănui. Nu mă îmbogăţeşte. Dar sunt secrete care mă apasă. Pentru care sufletul meu e prea simplu. Atâta tot.

  Un nene, mă bucur că îţi place bloaga 🙂 îmi pare rău că n-a ajuns mesajul. Mărturisirea unui secret şi întrebarea dacă e bine sau e rău. Un exerciţiu de judecată, de la care nu te mai poţi sustrage, din moment ce ai primit informaţia.
  Şi da, sufletul meu e desenat în multe culori, dar fără nuanţe. De asta e simplu. A, şi nu ai văzut comparaţia.
  Nu încerca să mă înţelegi, dacă nu simţi ce vreau eu să spun acolo…

  egoist? poate naiv.

  0
 6. Mandro hai sa iti zic eu una buna! Ordinea asta e acum. Nu e batuta in cuie. Peste jumatate de ora s-ar putea ca un gest facut de cinrva sa te faca sa spui: SUNT PE LOCUL 2! Asa ca eu cred ca e necesara de facut aceasta “diderenta”!
  Sau poate sunt si eu la fel de naiv, dar in directia opusa?

  0
 7. artistule, nu exclud nici o posibilitate. Ştii că îmi place prezentul. 🙂

  Dar sunt lucruri de care sunt foarte sigură în viaţa mea, e vorba de nişte piloni pe care sunt eu construită. Şi care te fac să străluceşti atunci când te urci pe ei. Nici nu mai contează în ochii cui, dacă se întâmplă în propria ta oglindă.

  Iar despre viitor, numai de bine! 🙂

  0
 8. Invata-ma si pe mine…

  0
 9. gigix

  cum? nimic despre niciun barbat care inseala si care-i nemernic si ca toti si ca… woaaaa!:)

  0
 10. Valentina, trebuie doar să îţi aduci aminte…

  gigix, nu numai bărbaţii înşeală. Însă doar ei se laudă cu asta.

  0
 11. Poate ar trebui sa nu mai pui o limita atat de transanta (chiar si in lumea ta) intre bine si rau. Eu intotdeauna am fost de parere ca cele doua nu se exclud ci ca sunt complementare.

  0
 12. Un nene

  Aha, acu’ e mai clar 🙂 . Daca veni vorba, din ce vad eu, cei care au success la blonde nu sant cei care se chinuie foarte mult sa le inteleaga… Nu-i asa?

  0
 13. Si totusi chiar daca lumea ta n-a putut sa-i ofere un raspuns, i-a oferit ceva mult mai de pret: alegerea de a-i purta durerea ca pe o spovedanie.

  In fata ta nu statea un copil care vroia sa afle adevarul despre viata sau despre o taina mare, statea un om apasat de o taina…odata taina impartasita, durerea poate s-a injumatatit.

  0
 14. Trinity

  multumesc! de fiecare data pui punctul pe i… si sedila la “tz” dupa cum zice un prieten bun :))
  vorbele tale sunt expresia justificarii de care aveam nevoie! justificare fata de mine, fata de durerea probabila care va veni…
  multumesc din nou!

  0
 15. un nene, să -i întrebăm pe ei..

  fanel, cu siguranţă, dar eu nu aveam nevoie de aşa ceva. serios.

  Trinity, justificarea faţă de tine nu poate veni de la alţii. Decât din sufletul tău. Totul e să nu o uiţi nici măcar o clipă. 🙂

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 174 queries in 0.301 s