Lucruri goale

Ştiu că există mese de bucătărie mult mai ordonate decât a noastră, dar azi am aşezat turta dulce pe acel colţ unde stăteau covrigii. Sau ciocolata începută. Iar cana de ceai am împins-o în cel mai din spate rând, ca să n-o mai văd în fiecare dimineaţă. Cred că îmi şi scot dulapul din funcţie, că e prea plin de lucruri. Goale.

Am trei pahare de vin, din acelea mari ca globurile de cristal, scoase din filmele cu lume multă. Le-am luat de o vreme, ca să sărbătoresc cu amândoi ai mei. Ceva, orice. Sau, mai târziu, cu al meu iubit. Romantic şi degeaba.
De curând, am început să-mi beau ciocolata cu lapte de acolo.

Mai am un ceainic cu două căniţe, primit de la colegii mei anul trecut, cadou de casă nouă. Şi cu indicaţie de suflet, şoptită pe fugă de una din fete. Fără să vreau, i-am spart tortiţa şi n-am îndeplinit făgăduinţa. Tot fără să vreau.
Iar de curând, am început să-l pun ca o scrumieră pentru musafiri.

În casă stau eu şi ecoul tăcerilor mele. Afară stau oameni cu alegeri pe rol. În casă mi-e cald, dar patul e gol. Departe-i cărarea, pe care vrei s-o aleagă. O veni şi momentul fără de praf în pahare, căci vezi, şi lucrurile goale păstreză-n ele cărări nevisate.

Ce frumos a fost…


sursa

Articolul anterior

Şi n-a murit speranţa

Articolul următor

Cei 12 magnifico-fantastici

11 Comentarii

 1. Lasa ca vei gasi insotitoare:)….Unde este optimismul?:)

 2. Postul tau (felul cum e scris) imi aduce aminte de felul in care personajul masculin din Viata pe un peron a lui Paler isi descria viata , trairile etc.
  Misto

 3. Scriere de artist, ce mai. Frumos si trist un pic, frumos.

 4. Tavi

  Tristeti de toamna?

 5. sorin, >)

  Nicule, exagerezi.

  nina, nici un artist, domne, aici blondele ruleaza! 😉

  Tavi, nici o legătură, mie toamna îmi place

 6. Tavi

  Hahah, faian imaginea cu cele 2 babute…acum un ceas nu era?

 7. ba era. sau na, ar fi trebuit sa fie 🙂

 8. Nu, stai, nu te comparam cu Paler. Am zis doar ca s-a intamplat ca postul asta sa-mi aduca aminte de ceva. Deci nu cred ca exagerez cu nimic.

 9. Daca atunci cand ai fost in Iasi aveai treaba si nu ne-am intalnit la vreun ceai, ma autoinvit ca un enervant ce sunt sa bem o ciocolata cu lapte in pahare mari ca niste globuri din cristal

  …intr-un viitor

 10. Ar trebui sa scoti o carte 😕

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 148 queries in 0.161 s