De ce -uri

Actualul tău prieten va plăti întotdeauna păcatele celor de dinaintea lui.

Oare soţii plătesc pentru toate greşelile foştilor iubiţi? Şi atunci pentru greşelile soţilor cine plăteşte?

Încerc să elucidez mecanismul prin care oameni buni nu primesc întotdeauna ceea ce merită. Şi nu reuşesc să depăşesc momentul. Sau să îmi dau seama de algoritmul prin care se stabileşte cine cît merită.

Din nou, acesta nu este un post. Dar dacă aveţi răspunsurile care fug de mine la ora asta, rogu-vă, împărtăşiţi-le. Şi vă promit c-o să mai luminez şi pe alţii.

Articolul anterior

Loc cămin Bucureşti

Articolul următor

3 diplome şi nici o experienţă

25 Comentarii

 1. Not always. He just might break all patterns and then everything else becomes unimportant. And maybe that’s when you know there’s something big going on.

 2. Uite, nu sunt de acord. Nimeni nu plăteşte pentru alţii, decât dacă te face celălalt (cealaltă) să plăteşti. Ceea ce înseamnă că are o problemă. Iar oamenii buni primesc mult, dacă ştiu să vadă. Ne gândim însă “ce om bun e” sau “sunt un om bun” şi ne gândim că ar (am) merita mai mult, în raport cu bunătatea. Ceea ce primeşti sau dăruieşti au legătură cu un nimb interior care, cred, nu se raportează la bunătatea firii. Am poveşti şi argumente pentru asta. Logica nu se aplică, doar experienţa 😀

 3. nu sunt de acord,ca daca ar fi asa nu ar mai exista actuali,decat recent-fosti,ca nimeni nu accepta sa plateasca oalele sparte de altul.

 4. Frica de greselile trecutului cred ca ne ciunteste din conditia noastra deoameni. De ce urmatoarul trebuie sa fie la fel? De ce trebuie sa te porti intr-un anumit fel cu urmatorul?
  Are vreo importanta ca ti-o “furi” in acelasi fel sau intr-altul? Important este efectul.

 5. Orianna

  cred ca in cele mai multe relatii nici unul nu e nou, ca scos din cutie si fiecare poarta cu el reactii sau “sechele”. Atata timp cat exista un actual, inseamna ca ai decis sa te rupi de ele si sa o iei de la capat, si e important sa nu inclurci borcanele. Cred ca e nevoie de multa intelepciune de ambele parti.
  Nu sunt de acord cu regulile de genul “oamenii buni nu primesc ce merita”. Ce e un om bun? cine hotaraste ce merita si apoi sta sa ma soare cu checklistul daca a primit sau nu ce era scris acolo in lista?
  Senzatia mea e ca lucrurile se pun in alti termeni

 6. Zany

  de ce crezi că ceea ce nu primeşti e ceea ce meriţi? poate meriţi să nu primeşti cea ce vrei.
  poate nu ăsta e cel mai bun lucru pentru tine. că aşa crezi acum, e de înţeles, e mai uşor, e mai plăcut. poate trebuie să înţelegi ceva.

  poate meriţi ceva mai bun!

 7. Zany

  numai un caracter slab, controlat de propriile complexe acuză actualul de greşelile fostului. conştient sau inconştient.

 8. You will understand in future.Maybe 10 or 20 years. Its all about brain chemistry, You will see.Serotonine.

 9. Dar daca totusi afli de ce oamenii buni nu primesc intotdeauna ce merita sa imi spui si mie….

 10. Se pare ca asa functioneaza lucrurile, ca suntem o suma de experiente mai mult sau mai putin ratate si ca foarte putina lume poate sa discearna intre ce-a fost si ce este fara sa faca o comparatie sau sa se astepte (prevazator) la ceva.
  Oricum, e stupid, la urma urmei, ce treaba are una cu alta? Daca ai fost supus unei chestii din trecut si ai o pata pe creier, ce treaba am eu cu problema ta? Le am si eu pe ale mele :).
  Probabil ca ar trebui sa se faca un checklist, sa vina fiecare cu prostiile de pe creier si pornind de la aia sa se ajunga la ceva comun… daca mai e loc 🙂

 11. Ai perfecta dreptate, blondo (nu stiu cum sa iti zic altfel). Si cel mai tare e ca nu prea ai ce sa faci in legatura cu asta.

 12. Nimeni nu plateste pentru nimeni. Fiecare plateste pentru propriile greseli.

 13. Leapsa: prezidentiale 2014, cine vor fi actorii? raspunde si da mai departe

 14. Florin

  Poate ca universul nu e cauzal in toate aspectele. Adica poate ca oamenii “buni” platesc in avans pentru fapte pe care inca nu le-au facut. 🙂 Ar fi chiar straniu sa am dreptate.

 15. KTL

  nu exista un algoritm. fiecare face in asa fel incat, daca ramane dator celui de dinainte, sa isi ia revansa de la urmatorul. in felul asta, cu totii avem greseli de platit si de rascumparat.

 16. Mai putine greseli si mai multa constinta curata….

 17. deA

  Pentru greselile sotilor mai platesc copiii uneori.

 18. Two of my personal favourite reasons to believe in karma, are that it represents ultimate justice as everyone will harvest the results of their actions, and even if karma would not exist, as long as I try to avoid negative actions, the world would be a better place to live in for everyone anyway.

 19. Andrei Monciu

  de sechelele de care se vorbeste mai sus eu zic ca se poate scapa usor, iti iei o perioada de vindecare si de redobandire al sinelui.

  Vorba aia “ce-si face omul singur se numeste lucru manual” se aplica si la relatii. Oamenii nu inteleg ca nu se merge dintr-o relatie in relatie doar de dragul de a fi cu cineva, trebuie facut cu cap totul.

 20. am patito de n ori in ultimii 3 ani. Mereu am dat peste domnisoare dezamagite si frustrate, parasite de fosti si care s-au razbunat pe mine intr-un mod sau altul. E dureros cand stii ca tu vrei sa dai si sa fie bine si primesti “palme”…Totusi noi de ce nu tratam la fel fiintele feminine?

 21. pentru greshelile parintsilor, copiii platesk intotdeauna + inzecit, deci ar trebui sa luam aminte la ceea ce facem shi kum facem.

 22. Da’ se intampla mereu asa! Ba mai mult, tu ca ACTUAL/A trebuie sa treci “teste” tampite, doar pentru ca cel de langa tine a suferit enorm inaite dupa una sau mai multe relatii TAMPITE!

 23. Dacă langă noul/noua partener/ă te simţi ok şi ştie să nu te facă să plângi cred ca poţi trece peste orice, şi nu trebuie să fii pus în situaţia să compari.
  Era o replică din ceva film, în care el o întreba pe ea dacă e fericită şi dacă o face să râdă, la care ea raspunde ceva de genu “Nu mă face să râd, dar in nici un caz nu mă face să plâng”

 24. normal ca sunt inerente comparatiile,iar daca fostul te-a inselat,esti mai atenta la unele aspecte,iar cine zice ca nu vrea doar sa contrazica.important e sa nu-si dea seama celalalt:))

 25. N-am gândit niciodată așa, nu am dorit niciodată să-l fac pe actualul să plătească pentru tâmpeniile fostului :)) Ar fi prea triste relațiile în cazul ăsta și fără șanse de reușită. Am ajunge din ce în ce mai singuri!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 170 queries in 0.168 s