Autofollow pe Twitter – compliment sau pomană?

Îmi amintesc ce zicea Bobby aici. Atunci i-am dat dreptate, judecând situaţia dintr-un singur punct de vedere. Iar zilele astea mi-a venit rândul să primesc un mesaj care suna cam aşa:

Hi,thanks for the follow!This is an automated message,but this doesn’t make it less true!

U talkin’ to me? :oo Am eu faţă de-ţi vine să-mi dai 5mii sau restul de sandwich de la Mc? Primul impuls a fost să dau block, apoi mi-am amintit că omul îmi răspunsese la ceva twitt, motiv pentru care îi şi dădusem eu follow. Fiindcă mi se pare de bun simţ să fac chestia asta, altfel e ca şi când cineva vorbeşte cu mine şi eu mă uit pe fereastră. În general, îmi plac oamenii care se uită la tine când vorbeşti cu ei.

De aici şi impulsul de a scrie acest articol. Da, e foarte mişto să ai în lista celor care te urmăresc nume sonore. Dar e ca şi când le spui prietenilor că l-ai cunoscut pe  Michael Jackson. Şi le-arăţi o poză. În care el -Dumnezeu să-l ierte! e de ceară şi tu, mincinos.  Nu e pe bune. Sau ca atunci în clasa a 4a, când !el! te-a invitat la dans, dar obligat de Doamna. Că altfel nici prin cap nu îi trecea, d-apăi invitaţia, pe gură.

De asta spun un mare NU acestei funcţii de autofollow. E prea mecanic procesul, prea puţin uman. Încă n-am ajuns acolo, unde respectul poate fi întreţinut de roboţei. Dacă omul ăla mă urmăreşte, înseamnă că are o comunicare de făcut. Cu mine. Şi dacă o face, îi dau follow negreşit. Dar, până atunci, e ca şi când îmi dă add pe messenger, dar nu-mi vorbeşte niciodată. Nu contorul de la twitter mă interesează, ci ceea ce-mi scrieţi.

Aşa că, vă rog, dacă nu sunt destul de interesantă să primesc unul adevărat, nu-mi daţi follow automat…

sursa

Articolul anterior

Un articol pe care nu mai pot să-l scriu

Articolul următor

Între noi fie vorba,

6 Comentarii

 1. Cineva te-a suparat? Spune-mi-l mie!

 2. Ai cu nusnt acord cu tine. Daca eu vreau sa dau AUTO-FOLLOW este OK, este alegerea mea. Problema e ca DESTEPTUL/DESTEAPTA nu a stiut sa isi personalizeze mesajul. Se poate face si asta! ;0

 3. Blondo, cum ti-am zis si pe Twitter, iti zic si aici. Eu am fost contra functiei de autofollow si aia de automultumire. Sunt mult prea robotizate. De ce sa dau eu autofollow la toti roboteii porno care ma urmaresc? Si sa le mai si multumesc pe asta? Prefer sa raman pe cat posibil uman. Daca simt eu ca omu ala de ma urmareste merita urmarit, ii dua un follow si ii pot multumi “personal” nu cu ajutorul unor functii robotizate.

  @artistu : eu te contrzic pe tine, cu argumentele de mai sus, oricat de personalizat ar fi mesajul prefer sa nu il primesc, ca imi dau seama ca e autofollow sau autothanks din ala 😉

 4. nina, nu m-a suparat, mi-a oferit o noua perspectiva 🙂

  artistule, nici nu mesaj personalizat nu ma impresioneaza, ca e la fel de personalizat” pentru toata lumea.. deci e cam tot de pomana

  valy, bine, functia tot robotizata e, ca doar nu trimiti eventualele mesaje de multumire cu porumbei 😉

 5. @Blonda: da mai, insa prefer sa tastez eu mesajul ala de multumire, daca omu’ merita, la fel cum prefer sa apas eu butonul ala de follow daca il consider pe om interesant.

  NU AUTOMATIZARII! AM ZIS!

 6. dada, stiu. si aprob! 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.189 s