“Aş vrea”

să nu mai aud vorba asta.

Ştii, aş vrea, dar nu se poate. Chiar aş vrea, dar aşa s-a întâmplat. Dar eu încă aş vrea. Ba şi sufăr, pentru că singura certitudine e că NU se va întâmpla. Important e să ţii minte că aş vrea. Adică că eu nu am nici o vină. Adică că nu am chef acum să ne mai şi certăm. Şi, mai mult ca orice, nu am chef să îţi explic în momentul ăsta de ce nu am chef. Să vreau. Tu bucură-te de “aş vrea” ăla, că e tot ce o să capeţi. Vise…

Nu, doamnelor şi domnilor! Furnizarea asta de iluzii împachetate cu hârtie de mătase şi prinse-n fir de speranţă ajunge mai creponată decât clasicul ambalaj. Exact de aia nu bei limonadă după prăjitură. Chiar dacă îţi place de leşini limonada. Ţi se va părea oribilă. Doar că, în realitate, în loc să ţi se facă gura pungă şi lehamite de furnizor, parcă îţi ia Dumnezeu toate papilele gustative şi orice urmă de bun simţ al logicii în relaţiile interumane.

Pentru că firul ăla de speranţă e mai greu în balanţă decât toate intuiţiile şi deducţiile tale logice. Pentru că nu vrei să tai de la rădăcina posibilitatea ca, şansa ca. Bucuria ca ea să se transforme în . Realitate. CaCa.

“Aş vrea” nu există. E un fals din start. Vreau sau nu vreau. Astea sunt singurele variante adevărate. Nu daţi note mari pentru alte răspunsuri. Nici prezumţii de nevinovăţie nu acordaţi. Lumea nu se ghidează după intenţii, ci se mişcă după fapte.

Articolul anterior

Afaceri cu sesiunea

Articolul următor

Leapşa scriitoricească

21 Comentarii

 1. Alex de la Ziar

  ce tare articolul asta….ai dreptate tot timpul e as vrea…si niciodata nu vreau sau vreau…keep the good work

 2. :)) aş vrea sa inteleg de ce vezi tu totul in alb si negru.

  pentru mine ‘as vrea’ face legatura dintre un ‘vreau’ spus de mirajul intamplarii si un ‘nu pot’ spus de realismul care ne inconjoara.

 3. @hoinaru: tocmai asta este problema, ca face o legatura absurda, adica spui ca “vrei” ceea ce “nu poti” realiza.

  Daca pleci cu ideea ca nu vei putea sa realizezi ce vrei, degeaba mai vrei… din start n-o sa iti iasa! Pe de alta parte, daca intr-adevar stii sigur ca nu poti realiza ce vrei, degeaba mai spui “as vrea”, ca nu rezolvi nimic.

  Totusi, cred ca mi se intampla si mie sa spun “as vrea”, fara sa imi dau seama.

 4. Marion

  off topic: se vede clar ca singuratatea te cam apasa..esti cam pesimista.cu siguranta intr-o alta etapa a vietii tale vei gandi lucrurile altfel, si vei vedea si partea cealalta a lor!

 5. Iniţial era să nu te recunosc la faza cu “aş vrea”… Da, sunt de acord cu tine cu o singură adăugire. O expreise similară cu “aş vrea” este “(nu)vreau dar…”. :)) Este ori vrei ori nu vrei, fără alte nuanţe.

 6. Rares

  In loc de “as vrea”-ul ala din titlu ar fi mers mai bine poate.
  Sau, “as vrea” dar de fapt = cutu, cutu ia pastila si roade acolo!

  Oricum, cam dur subiectu…nu se poate trece la bebici, caini, avioane, apa, mare, soare, plaja, bancuri, prietenii…chiar si de cazut zapada in cap…bun si ala.

  Din Ardeal va salut cu drag, al vostru cititor, Rares.

  PS: ca tot vine 1 martie, primul martisor cumparat este un breloc personalizat (o figurina cu numele persoanei sub). Culmea face…ca mergand la “blind” figurina se aseamana fff mult cu viitoarea posesoare. 🙂
  Reciproca adevarata, numele de Rares se gaseste sub un maimutzoi…ceea ce zic unii ca sunt! 🙂 De obicei nu ma scarpin la sub brat si nici nu fac u u u ah ah ah in public! 🙂

 7. dacă uămul vrea? dacă ştie că n-o să dureze din motivele x,y, respectiv nu-i place să complice viaţa nimănui? dacă i-e de ajuns să te ştie fericită?

  în spiritul prezumţiei de nevinovăţie

 8. Alex, tocmai ai dat dreptate unei blonde. Tu eşti conştient de asta?!!? 😉 mulţam, I will.

  hoinaru, în general, puterea dorinţei e mai mare decât cea a realităţii. Şi atâta vreme cât dorinţa există, există şi puterea de a o împlini. DOar că noi habar nu avem că ea zace acolo, atât de aproape.
  Sau, mai des, ne e lene.

  Paula, şi mie mi se întâmplă să spun. Doar că îmi dau seama. N-o să se întâmple. Pentru că “vreau” e mai puternic decât “aş vrea”.
  “Aş vrea” sugerează că parcă încă tre’ să te mai hotărăşti dacă vrei sau nu, mai întâi asta, la “vreau”, decizia e deja luată: “nu mai pierdem timpul, deci spune, cum facem?”

  Marion, era să-mi fac griji că devin prea transparentă cu ceea ce scriu pe blog. Până a apărut comentariul tău. whew! 🙂

  Robintel, mama mea mi-a zis o chestie: să ţin minte că întotdeauna există o soluţie. Totul e să o găseşti.
  Dar când ştii că există, parcă e mult mai simplu. Şi când ştii că vrei, deja rămâne numai un pas până la se poate.
  Sau poate eram eu prea naivă, ca de obicei… :p

  Rareş, “poate” e mai impersonal şi cu mai slabe impresii artistice asupra publicului telespectator (cel căruia i se spune “aş vrea”). “Poate” e mai felxibil, mai departe de “vreau”.
  p.s. Tu ai cumpărat mărţişor preventiv, că poate-poate, răsare careva s-o cadoriseşti?! :)))

  gheghe, tu ştii prea multe :p cafeaua aia n-a durat mult, dar a fost foarte concentrată 🙂

 9. brontozaurel

  Puterea dorintei mai mare decat puterea realitatii? As vrea sa fiu cu vreo 15 cm mai inalta. Imi doresc asta cu disperare 🙁 😐

  Altfel… azi as vrea sa nu mai vreau… de fapt sa nu-mi fi dorit vreodata… un anumit barbat. Pentru ca imposibilul s-a intamplat si am obtinut ce am vrut. Si chiar daca nu sunt in nici un caz dezamagita de felul in care au decurs lucrurile comparativ cu fanteziile mele initiale, acum incep sa am dubii in ceea ce priveste motivele mele. Oamenii nu sunt trofee. Iar motivele pentru care eram sigura ca nu s-ar uita la mine sunt exact motivele care il fac un trofeu.

 10. Daca ati sti dumneavoastra doamna… Copila Blonda cat de mult m-am regasit eu in acest articol in calitatea de furnizor datator de falsa speranta, demn de lehamite si de vesnic vinovat care se disculpa perpetuu.

  Descrierea blogului meu este “Cat de mult mi-as fi dorit sa… As vrea sa…”. Tocmai mi-am simtit negata existenta. O negare pe care o accept impacat cu gandul ca aveti perfecta dreptate. Nu exista “As vrea”, exista doar “Vreau”. Momentan sunt la Conditional Optativ. Poate invat si imperativul intr-o zi, sau macar indicativul prezent.

  Pana atunci, As vrea sa ai o seara cat mai placuta 😀

 11. Alex B.

  Desire makes the world go round, cum s-ar spune. 🙂 Oamenii isi doresc tot timpul ceva si intreprind actiuni sperand ca vor obtine ceea ce vor. Unii spun chiar ca suntem sclavii propriilor dorinte. Din punct de vedere obiectiv, nu exista nici o diferenta intre ‘as vrea’ si ‘vreau’. Diferenta e subiectiva, si sta in insasi natura lui ‘as vrea’ – e conditionat de altceva, vrei daca…In absenta acestui alt factor, intr-adevar, nu vrei.

  Cu toate astea, chiar presupunand ca ‘vrei’ si ‘se si poate’, astea nu constituie nici un fel de garantie ca vei obtine ceea ce vrei. Exista intr-adevar intotdeauna o solutie. De multe ori solutia poate fi renuntarea la dorinta. Then you will be free. 😀 Please excuse the philosophical approach… ;))

 12. brontozaurel, dorinţa cu înălţimea se îndeplineşte prima: cu una bucată încălţăminte comodă. Poate nu 15, da’ 12 cm se găsesc fără comandă specială 😉
  iar capcanele pe care ni le întindem singuri fac alt subiect de discuţie, delicios de altfel. Cel mai trist e cînd ceea ce credeai că te face fericit ajunge să-ţi arate că întotdeauna este loc şi de mai bine. Mult mai bine adeseori. Of, tu.. asta se întîmplă cînd suntem victimele propriilor noastre cereri. Cînd un anumit gînd îţi scoate din cap toate celelalte detalii. Care se văd în altă lumină, de aproape.

  Confuzius,
  pînă la însuşirea unei forme reflexive a imperativului, ;i indicativul prezent se acceptă 🙂 ca soluţie provizorie, dar de termen lung.
  iar eu… o să am o seară plăcută! Pentru că vreau 😉

  Alex B, the philosophical approach e binevenit/ă (?) 🙂 Te mai aşteptăm pe cia..
  Iar garanţiile nu există niciodată, sunt alte iluzii vîndute cu neruşinare. Dar sunt şi ele o strategie de marketing. Fie el şi interuman.
  Dar nu avem voie să gîndim negativ!

 13. brontozaurel

  Hehe, cu toace de 12 cm am vreo 20 de perechi de sandale… si le ador 😀 Da, ma simt mai bine cootata pe toacele alea… dar tot mica, of!

 14. Mi-am instalat wordpressu pe un site si as vrea sa te rog daca poti sa imi zici cum pot sa imi pun icoana la link sus…altfel decat cea standard si nu stiu cum sa fac. Ma poti ajuta te rog? Multumesc

 15. @brontozaurel

  Dacă te consolează cu ceva să ştii că mie îmi plac fetele mai scunde de înălţime… 😀

 16. brontozaurel, te înţeleg perfect :p eu cred că nici aşa micuţă cum eram nu mai sunt, de cînd cu poziţia asta vicioasă de la calculator 🙁

  Paul Alexandru, uite aici un tutorial

  Robintel, toata fetele scunde îţi zîmbesc recunoscătoare

 17. Mie îmi plac fetele non-foarte-înalte.
  Și mie, adică.

 18. mugur de fluier

  as vrea si am vrut multe.suna bine.dupa o lunga experienta in viata mea am ajuns la o concluzie “daca vrei poti, doresteti cu ardoare acel lucru, nu renunta ” si mai devreme sau mai tarziu o sa reusesti.am patit-o pe pielea mea si 40% din “as vrea” sa indeplinit suficient nu??!!

 19. Florin, şi ţie îţi zâmbesc 🙂 fetele. toatele.

  mugur.fluier, nu pe mine trebuie să mă întrebi. Răspunsul e la altcineva 😉

 20. mersi am reusit, si inca ceva pls. permalink …nu reusesc nici cum sa fac linkurile ca ale tale impartite 2009/02/24/as-vrea/ …ci imi raman tot asa urate..nu reusesc sa le schimb nici cum…imi zici si mie cum ai reusit pls?

 21. E cam la fel cum zic eu

  Exista Da sau NU .. poate e pt oameni slabi … gri e pt oameni slabi e ALB sau NEGRU …

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 165 queries in 0.217 s