Pentru Erika 3

Mergem?

via Cabral

Articolul anterior

La a(l)titudini joase

Articolul următor

O faţă lungă

16 Comentarii

 1. cred ca da …

 2. …foarte tare idea…ii felicit pe baieti…ca fac si lucruri din astea si de asemenea muzica pe care o fac iei este una de calitate!…

 3. De ce costa atat de mult astfel de operatii? Stie cineva?

  Mai cunosc si eu un caz, mai putin mediatizat..

  http://catalin-micu.blogspot.com/

 4. Aerosoul, din vreo 12 ani de facultate de motive plus inca altii de experienta. De aia costa…

 5. Ada

  Incerc sa ajung, nu promit! Dar daca nu ajung, oricum am zis ca voi face transfer bancar in fiecare luna. 🙂

 6. copila blonda: permite-mi sa ma indoiesc ca de aia costa. Nu de alta, dar daca de aia ar costa, inseamna ca ne straduim sa tinem un om in viata (in cazul de fata pe Erika) doar fiindca un medic (sau mai multi) refuza sa faca operatia daca nu i se platesc toti banii pe care i-a cerut.

  Si ma indoiesc ca asa stau lucrurile.

 7. Andrei, crezi că Erika e singurul caz care are nevoie de medicul-medicii ăia? Mă îndoiesc. Iar medicul ăla, dacă face compromisul financiar o dată, va fi mereu solicitat. E precedentul.
  Iar o operaţie presupune multe, medici, personal auxiliar, sala de operaţii, apă şi lumină. Toate astea costă.
  Iar după operaţie nu pleacă fetiţa acasă în pasul ştrengarului.

  Plus, sunt operaţii şi operaţii. Într-un fel îl plăteşti pe ăla care scoate amigdale şi în altul, pe cel care scoate tumori cerebrale retrobulbare :p am simţit nevoia să exprim aşa “oximoronul”

 8. De acord. Insa ideea era ca toate costurile alea (alti medici, personal auxiliar, sala de operatii, apa si lumina etc), nu il costa pe medic.

  E costul spitalului/clinicii sau, mai precis, al ownerului. Care, de principiu, vrea sa faca un business acolo. Ca intamplator ajuta si oameni cu business-ul ala, e altceva.

  Eu n-am zis ca nu ar fi justificati banii, ci ca n-are neaparat treaba cu cei X ani in care medicul ala a studiat ceva. Adica nu de aia costa foarte mult.

 9. nu cred că suntem pe aceeaşi lungime de undă aici, Andrei. În primul rând e nevoie de anii ăia de studiu. Indiferent ai cui sunt ei. De omul ăla şi de a lui investiţie e nevoie. Că degeaba ai sală şi clinică, dacă nu ai omul. Şi invers poate fi valabil, dar să zicem că uneori standardele respectate sunt suficiente. nu e nevoie de gâdilici în talpă.

  Că dacă nu ar fi nevoie de medicul ăla cu anii lui de studiu şi experienţă, aş opera-o eu pe Erika mâine, free of charge..

 10. Da Miru da Andrei zice sa nu pui neparat un semn nici macar de “aproximativ egal” intre ceea ce stie doctoru’ respectiv si bani. Atata tot!

 11. Da. Exact asta zic.

 12. greşit în continuare, rămân la părerea că încă mai trebuie să învăţăm să punem preţ pe ceea ce ştie un om.

  Că vine ăla şi-i cere o adeverinţă medicului. Şi zice, apăi ce-i aşa complicat, că-i numa’ o ştampilă şi-o parafă. Da, nene, da’ numa’ ştampila aia şi parafa sunt muncite rău.
  Şi mie mi se rupe sufletul de Erika şi de toţi cei cărora le chiorăie maţele în timp ce eu mă plâng că n-am voie să mănânc Milka cu biscuiţi. scîrţ. Dar nu e caz unic. Iar bunurile costă bani chiar şi când sunt de natură intelectuală.

 13. Cred ca exagerati…
  @Andrei Rosca : daca ti se pare scumpa operatia fa-te tu medic si opereaza gratis sau la costuri reduse, vezi daca ai cu cine si daca ai unde si cu ce.
  Daca nu vrei sa donezi sau sa faci ceva mai bine incetezi, este un caz grav la care unii s-au decis sa ajute nu sa puna intrebari. Daca era asa simplu si ieftin crezi ca nu se facea pana acum ?
  Intradevar cazurile tratate gratuit fac si bine dar si mult rau unui spital din cauza lumii care ne inconjoara…

 14. copila blonda: in continuare fiecare vorbeste de altceva…

  maniak: eu zic sa te duci sa te stropesti cu apa pe fata. N-am zis nici ca mi se pare scumpa, n-am zis nici ca ar trebui facuta gratuit. Si am si donat. E atat de greu sa citim un text in limba romana?

 15. Ok, atunci reformulez “fa-te tu medic” referitor la “n-are neaparat treaba cu cei X ani in care medicul ala a studiat ceva”. Asta daca ai scris in romana !
  Nu inteleg de ce tot comentezi , fie ca am inteles eu ( mai dumb fiind ) sau nu , ce iese constructiv din asta? ce vrei sa ne inveti si nu ne dam noi seama?

 16. Incerc sa ajung pe aceeasi lungime de unda cu Miruna, de aia comentam. Tocmai m-am oprit.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 157 queries in 0.510 s