Când gura (presei) bate curu’

..şi mai şi costă! Noroc că nu primesc şi blondele sancţiuni pentru limbaj vulgar, da’ păcat că nu se amendează prostia peste limita legală. S-ar îmbogăţi statul, garantez!

În postul ăsta e vorba de Mircea Badea. Nu întreb dacă vă place de el, nu mă interesează. Însă mi se pare de râsu’ lumii ce a păţit. Faza că a primit amendă pentru aceeaşi chestie, în dublu exemplar. Noroc că nu l-au taxat la minut, ce să zic.  Ştiţi povestea…

Acuma, mie tot nu mi-e clar cum de are el aşa de mare gura şi încă trăieşte să o deschidă. Pe ea, pe gură. Că zice vrute şi nevrute şi nu, referitor la vremea de afară, mă-nţelegeţi. 100 de milioane?! heh, o nimica toată, nu la valoarea lu’ Badea, ci la valoarea figurii sale cât de cât simetrice şi vieţii lui cât de cât producătoare de tam-tam. Adică, nu cred că ar fi greu de redus la tăcere sau căsăpit cu profesionalism. Cică sunt nişte băieţi care rezolvă astfel de probleme cu 500 euro. Dar să nu băgăm pe careva la idei, cu toate că, nu ştiu de ce, sunt convinsă că pionieratul în această direcţie nu-mi aparţine. Şi de aceea, am o mare admiraţie faţă de longevitatea lui. Vorbesc serios. (ok, aştept roşiile :p) Se menţine pe poziţii şi nu dă înapoi. Ba publică şi imagini cu duşmanii. Heh. Că precis se găseşte vreun fan pe undeva (să nu ne îndoim de existenţa lui – a fanului extaziat) să se intâlnească la coadă la pâine cu vreo faţă făcută celebră acolo. Şi să transforme întâlnirea într-una “memorabilă”.  Isteaţă mişcarea asta a lui sau, dacă nu, măcar producătoare de insomnii repetate :p Şi nu ale sale 😉

În altă ordine de idei, instigarea la violenţă e unul din motivele amenzii, celălalt fiind papucii daţi Domnului Băsescu (amin!) în direct, cu ceva propulsie adăugată. Nu ştiu cât e de corectă exprimarea din punct de vedere fizic, că după lecţia “Ce înseamnă fizica” eu n-am mai înţeles nimic din frumoasa materie. Asta ştiţi deja :p

CNA-ul, la faza asta, a fost ca profesoru’ ăla care ştie că toată clasa copiază la teză, da’ simte nevoia să-l dea pe Gigel exemplu: nota 1 ! Exclusiv pe Gigel. Păi e corect, măi dragă?!

Bun, s-o luăm puţin la pigulit.

 1. Targetul lu’ Badea: 20-50? 55? 80? Cu toate că mă îndoiesc că generaţia ’30 mai gândeşte aşa rapid cum vorbeşte televizorul. Da’ asta nu înseamnă că nu se uită. În fine. Branşa targetului: irelevantă pentru ce vreau să zic.
 2. Point: Precis nu se uită pruncul de 5 ani la “În gura presei”. Garantez eu. Şi dacă e în cameră când se uită tac-su, precis nu urmăreşte firul epic. În schimb, să vedem la ce se uită, cu atenţie totală şi ochii căscaţi, pruncul de 5 ani: la toate rahaturile de desene(le) animate cu monştri, monstruloşi şi robocopţi. Şi cu câte un frankenstein lăfăit drăceşte în cele mai moderne gadgeturi.  A căror misiune supremă e să îl snopească pe vecinu’ în bătaie. Să-l facă. Să-i dea bucata. O dreaptă, o stângă, trei şuturi în fund. (ştiu că sunt expirate şi primitive tehnicile astea, dar nu m-a pasionat niciodată domeniul. Eu m-am jucat până printr-a şasea cu Barbie-le. Na.) Astea sunt influenţe formatoare de firi umane. Pentru că atunci când ai 5 ani şi întregul tău univers se împarte între dădacă, vocea mamei în telefon şi mortalcombaţii de la teveu, ghici care predomină în cantitate şi influenţă! Eah, da’ pe ăştia de ce să-i amendăm interzicem, că după aia tre’ să mai angajăm trei femei să umple viaţa copilului. Şi să-l înveţe cântecele.
 3. Exemplele ar putea continua.

Mie mi-e scârbă. Şi, în postul ăsta, nu era vorba de Mircea Badea. Ci de cum satu’ arde şi CNA-ul se freacă-n vârfu’ capului.

Articolul anterior

O întrebare grea

Articolul următor

Prima întâlnire a bloggerilor sibieni în 2009

37 Comentarii

 1. lucrurile firesti, in mod paradoxal, sunt cel mai greu de facut.
  “noma la noi”

 2. Traim in rromania si asta ne ocupa tot timpu …..

 3. Bun postul. Ai pus punctul pe “i” la faza cu autosesizarile CNA-ului. Ar trebui sa ii pui si blogul lui mircea la sectiunea “unde mai arunc cate un ochi” :))

 4. Amenda primit nu face, din puntul meu de vedere, decat sa confirme pentru a mia oara ca in Romania telefonul rules.
  Adica daca cineva se asteapta ca eu sa cred ca emisiunea asta a fost amendata pentru ca membrii CNA sunt interesati de binele poporului, il trimit sa plimbe ursul.
  Daca erau intr-adevar interesati de asta, nu amendau o emisiune la mai bine de doua saptamani de la difuzarea ei. Si nu o amendau la pachet cu una difuzata in seara precendenta.
  E clar ca amenda asta vine ca urmare a faptului ca interesele cuiva au fost lezate.

 5. Erata:
  primita*
  punctul*

  M-am grabit 🙂

 6. CNA este o unealtă politică, nimic mai mult. Doar de aia membrii consiliului sînt nominalizaţi de către partide. Apropo, ieri Radu Tudor l-a numit “mincinos” pe Emil Boc (argumentat). Mă întreb dacă nu se sesizează şi de această dată CNA-ul?

 7. CNA nu mai reprezintă de mult o instituţie în slujba cetăţeanului holbat în ecranul televizorului. Mircea Badea mai deranjează pe câte un mahăr şi astfel apar şi amenzile.

 8. Culmea,a fost amendat chiar la propunerea unui membru CNA propus de presedintele care a incasat prin intermediul televizorului 2 bocanci. Culmea! Si cum sa sanctionezi aceeasi fapta de 2 ori doar pentru ca a aparut si in reluare? Si daca aparea si in reluarea de la 7, ca inteleg ca aia s-a scos, atunci de 3 ori lua amenda?

 9. YODA

  Exista satatistici publice, pruncilor despre targhetul emisiunii “In gura presei”. Blondo, mai documenteaza-te inainte sa scrii ceva. Ma rog, oricum textul este facuit cu ajutorul “profesorului” vostru ZOSO

 10. Doamne, mare ti-e gradina!

 11. @yoda
  coboara un cetatean pe peron: “domnule, aici e Caracal?” “bine ca esti tu destept!”

 12. Mi se pare mie sau niciodata n-ai fost asa de acida si de feroce ?! :”> Ce s-a intamplat ?
  A .. si mi-a placut expresia: “robocopti” :))

 13. @YODA – 1. Arata-ne tu te rog unde ai gasit ca pruncii de 5 ani sunt in targetul emisiunii ‘In gura presei’. OK ? Dar .. nu poza aia pe care a dat-o mircea pe post cu ala micu de se uita la In Gura Presei, ca aia nu-i statistica.
  2. Crezi ca acuma oricine scrie un post mai bun, l-a platit pe Zoso sa-i scrie dedesubturile si apoi el/ea doar l-a publicat ?!

 14. YODA

  @Poworpuff: pruncii de 5 ani nu sunt in targhetul emisiunii, nu are cum, insa pe publicul 18-49- publicul comercial, Badea sta net superior concurentei. Si-n privinta studiilor Badea ii calca in picioare pe altii. Cautati statisticile GfK, in 5 minute s-a rezolvat problema

 15. Yoda, tu n-ai înţeles nimic, doar ţi s-a urcat sângele la cap.
  Dar uite, sunt eu aşa drăguţă şi-ţi traduc: pruncii de 5 ani nu sunt în targetul lu’ Badea. Însă instigarea lor (a pruncilor de 5 ani) la violenţă e mult mai periculoasă decât Badea. Pentru societate, luată la grămadă.
  Badea se adresează celor majori, asta zici tu singură, care au creier să gândească singuri ce fac cu mâinile şi picioarele lor. Deci, hai să-l lăsăm pe Mircea şi să ne vedem de prunci, vreţi?!

  p.s. Mie Badea îmi place, chiar dacă uneori exagerează. (cum face când vorbeşte de bloguri) Dar acum cu amenda asta, are dreptate omul.
  A, şi asocierea cu Zoso nu mă poate decât flata 😉 Vreun invidios?

 16. @YODA mai citeste o data articolul de mai sus, abia apoi treci la comentarii.

 17. fix trânta, auzi aici instigare: hai să facem ca şi francezii, mergem până la cna, şi aşa e peste drum de parlament, dăm foc la două-trei maşini, cerem ridicarea taxei auto în orice forma, interzicerea manelelor în spaţiile publice, căderea pieţei imobiliare şi apoi tragem un festival de folk. ei, vă băgaţi?
  .. ăla eu, ăla eu

 18. Lumea a inceput sa-i duca dorul lui Ralu Filip. Pe vremea lui CNA-ul conta cu adevarat

 19. hm, mi se z/bat 2 chestiuni in cap.
  1: treaba asta cu cna-ul, care se cam autosesizeaza (vbim mai incolo despre asta) si
  2: m. badea si emisiunea lui la postul de televiziune care-mi provoaca lately o scarba de nedescris.

  cna: m-am lovit de aceasta institutie (ce-i drept, acu vreo 4 ani) tot pe motiv de amendat emisiuni si am fost placut surprins de modul in care s-au achitat de responsabilitate. chemat partile, facut audiere, luat decizia… elegant asa. ca se autosesizeaza in raspuns la un telefon, tot ce-i posibil. ca asta n-ar fi etic, corect. ca ar putea fi o institutie care nu face altceva decat sa aplice legea in vigoarea careia este infiintata? hmm, ce credeti?

  nu cred ca targetul trebuie discutat aici. numai pt faptul ca ai ales antena 3 in defavoarea altei tv, deja ai o segmentare (si demo-etnografica si politica). badea nici macar nu mi se pare ca se ia de cineva in mod serios. e doar ridicol repetitiv, lucru care pe oamenii mai slabi de inger ii face sa creda ca e serios.

  of, iti iau tot spatiu, ma opresc.

 20. YODA

  @Copila blonda ( si nelinistita). Nope, deloc , ba chiar trebuie sa te ingrijoreze 😆

 21. 1. CNA e o insitutie a statului.
  2. Statul merge prost.
  3. Statul gandeste si emite legi prost

  1+2+3 = Romania

 22. Pai e vba sau nu e vba de Mircea Badea? Incepi cu e vba de MB si termini prin a spune in postul asta nu era vba de MB…hmm te cam contrazici….cherie. In fine nu asta e problema. Cine e de rasu’ lumii MB sau CNA-ul?
  In alta ordine de idei nu prea sunt multi ” Gigei ” pe la TV de care profu’ CNA sa se ia…asa ca …Gigel este the one and the only MB.
  Aaa si bye the way … puteai fi mai subtila cu postul 😛 asta. Sunt convins ca intelegi pentru ca unele blonde mai si gandesc…nu-i asa? 🙂

 23. Nicu, tu cam ce crezi, ce e mai important: că satul arde sau că unii se piaptănă? 😉
  Iar dacă blondele ar fi mai subtile, degeaba s-ar da că gândesc. Cui vrea ficţiune îi recomand literatura SF, teatrul sau televizorul.
  Mulţumesc pentru grijă, da’ pe mine nu poate decât mama sau tata să mă pedepsească, înţelegi? 😉
  Însă ştim prea bine că numa’ adevăru’ supără omu’ 😉 Domnii de la CNA&co au cam uitat de vechea vorbă românească. Busted!

  şi încă ceva – ori eu nu m-am făcut înţeleasă în postul ăsta, treabă care ar deveni un obicei :p, ori lumea nu citeşte posturile integral- Gigel este unicul exemplu al clasei. Chiar dacă nu numa’ el face prostii 😉 Prin analogie, ţi se pare că nu sunt proşti mai mari ca Badea? (dacă aş fi zis “şi alţi proşti”, prea i-aş fi băgat în aceeaşi oală)

 24. p.s. Şi nu mă contrazic. De metoda demonstraţiei prin reducere la absurd îţi aminteşti? Absurdul fiind evident, în cazul ăsta 🙁

 25. nu stiu cine e…desteptul atat timp cat el are audienta.

  Daca vei fi mai acida in ceea ce il priveste pe Badea e probabil sa te aduca “in gura presei”!
  He he 😉

 26. Gigel, comentariul ăsta l-am editat eu, da’ al treilea avertisment nu-l mai primeşti. Şi după aia n-o să ştii de unde ţi se trage marca “spammer”.
  Lu’ Badea îi plac blondele, ai ceva informaţii ? :p Vopseşte-te şi tu. Ar fi un pas înainte.

 27. eu aş agăţa la intrare în blog “fii binevenit, dar păşeşte cu grijă”.
  şi data viitoare n-o să le mai cântăm “blowing bubbles”, intrăm direct cu bocancii (şi eu, şi Radu)

 28. gigel

  dincolo de blonditatea pe care o folosesti la fiecare doua cuvinte intelege ca nu vreau sa imi fac reclama; prefer sa fiu citit de cei care nu gandesc in functie de culoarea parului.

  pentru a doua oara constat ca esti in penurie de originalitate si inspiratie…thats all doll

  cat despre spam si allte bullshituri…who cares?

 29. Da’ văd că Mirciulică nu lasă pe nimeni indiferent!
  @copila blondă
  cred că ai fi putut da un alt exemplu (chiar dacă e foarte bun), că mesajul tău s-a diluat ca un şpriţ nereuşit (nu că l-aş încuraja).

 30. Atunci ai fost prea subtila 😛 daca era vba de reducere la absurd. Ai inceput cu o ipoteza pe care in final, in demonstratie ai aratat ca e gresita.Ok nu mai discutam ca ne invartim in jurul degetului sigur.Nu e atat de evident ca 1+1. Poate mi s-a parut, poate ai scris ceva si am inteles altceva..uat evar. Pe scurt daca parerea mea conteaza, Badea e un tip ale carui emisiuni imi plac, desi exagereaza in teorii conspirative uneori. Pt cine intelege, CNA-ul s-a facut de kko cu amenda aia, iar faptul ca MB le-a postat alora pozele pe blog ma duce cu gandul la o zicala pe care tot la MB am auzit-o. Cu samuraii ma lupt ca samuraii cu talharii ma lupt ca talharii. Nu stiu cat MB vrea sa puna la punct CNA-ul sau bataia e cu ricoseu catre Base, CNA-ul fiind considerat un organism de “represiune” ideea e ca CNA-ul nu trebuie ajutat sa devina D-zeu pe pamant si nu trebuie sa ajunga o jucarie in mana puterii.Nu din simpatie pt Badea, dar cred ca demersurile lui ar trebui sustinute. Qed

 31. gheghe, genial ca de obicei! şi în mai multe comentarii la postul ăsta 🙂

  gigel, băi, eticheta de spammer când ţi-e pusă, nu îţi mai trece nici cu Dero, ascultă, că nu vorbesc prostii. În rest,ce să zic, e o onoare pentru tine să fii la fel de puţin original ca şi mine. Că altfel de ce te vei tot lăuda cu asta pe ‘cia? 😉

  alphadog, bună comparaţie. Dar vinul iniţial era de calititate, să ştii.

  Nicu, exact ăsta e mecanismul reducerii la absurd. Porneşti de la o ipoteză greşită (acest post e despre Badea), reduci la absurd, ceva de genul zero egal cu doi (amenda pentru Badea-instigatorul la violenţă, în contextul pruncilor care sunt mult mai influenţabili, decât un major care-l aude pe Badea. Dar care -se presupune- ar trebui să aibă un sistem de procesare a informaţiei. Tocmai pentru creştem mari şi deştepţi.)
  Acum că am demonstrat absurdul, ne întoarcem la ipoteză, unde ziceam că e vorba de Badea. Concluzie: Nu e vorba de Badea.

  Ştiu, sunt o sucită. Noroc că după ce-mi termin şcoala şi mă apuc de treburi serioase, asta nu va implica prea multe poveşti. :p

 32. îmi cer scuze pentru întârziere, dar sesiunea a intrat cu forţa pe uşă, mai tre’ să facem şi altceva în loc să gândim :p glumesc, mami!!!

  biliard, observăm accentul. Şi, din păcate, de tot mai puţine ţigănii sunt ţiganii de vină.

  Emiliannec, mai stai puţin, că după ce i-am luat aici partea, să-l mai şi pun în blogroll… i se urcă la cap! :p

  Alina, e clar că şi tu ai înţeles ideea principală a textului. Nota zece cu felicitări 🙂

  alphadog, ce scrie în paranteză??? că nu prea se vede, nu prea se aude… :p argumentele sunt detali… Eu n-am culoare politică, nu mă interesează mizeriile lor, dar dacă tot îi trimitem la colţ cu mâinile sus, hai să-i trimitem pe toţi!

  Buddha, tu ce insinuezi, tinere, gândeşte-te bine ce zici, că uite titlu postului ce zice 😉 Nu vreau să mai scriu un post despre nedreptăţile CNA-ului asupra bloggărilor, zeităţilor, whatever… :p

  Alinush, ce de culmi! culmea! :))) bine că n-au taxat la minut, cum spuneam…

  nina, subscriu.
  Cu dezamăgire,
  Miruna.

  gheghe, aia cu Caracal a fost un fel de punct ochit, punct lovit! :))) Foarte tare, frate! :p păcat că mulţi văd … şi atât.

  Powerpuff, eah, toate au un început :p ştii cum e , greu e până te porneşti.. :)) glumesc

  sorin, şi presimt că alţii au început să ducă dorul liniştii nocturne :p vezi ce debitaţii în răspunsul pentru Nicu, mai sus, cu metoda reducerii la absurd, apropo de ce vorbeam… 😉

  traiu, nu-l iei de la mine, aşa că, feel free! 🙂
  El exagerează uneori, e foarte adevărat. Da’ e şi asta parte din rolul de Mircea Badea la momentul de faţă. Lumea se va sătura, o să-i treacă. Şi va trebui să sufere o rebranduire emisiunea. Şi de blonde se va sătura lumea la un moment dat :p
  Şi ba tocmai targetul trebuia discutat, în contextul pe care am mers eu: Fiindcă Mircea se adresează celor majori, care au discernământul format, deja ştiu ce e bine şi rău şi nu se duc la mall să-l omoare pe ăla, doar pentru că o zis unu’ în emisiune. Scîrţ!
  În schimb, ăla mic nu ştie. El acum creşte, se formează. Primii ani din viaţă sunt cei mai importanţi pentru fiecare dintre noi. Gândeşte-te câte învaţă atunci copilul. Doar un sfert din performanţele alea dacă le-am mai atinge de-a lungul întregii noastre vieţi, am fi nişte genii.
  De aia zic, e megaimportant. Eu despre asta am vorbit. Pentru că m-au enervat ăia. Că-şi pierd vremea cu fleacuri.

  Florin, eu încep să cred că ţigăniile nu sunt doar carpato-danubiano-pontice. Că de la cineva tot a trebuit să luăm lecţii. Doar că noi avem o problemă cu măsura..

  mamacuelefanţi, mulţumesc, la fel! :p

 33. Andrei Bugeac

  Miruna,CNA-ul ca orice alta institutie a statului care “apara si pazeste” binele omului (a se citi fraierului) de rand e o institutie profund subordonata si nu numai politic.Intr-o tara in care absolut orice poate eluda niste legi si asa extrem de prost elaborate o voce care ataca pe unul si pe altul in mod haotic (emisiunea lui Badea e cel mai bun exemplu de prostie omeneasca si de “hai sa vorbim ca sa nu tacem”) este acceptata in mare parte de cei vizati…amenda nu e pentru Badea si pentru emisiunea lui de 2 lei,ci este indreptata mult mai sus…

 34. Scrie că nu încurajez şpriţu’! :-p

 35. apropo de problema desenelor animate, eu tind sa cred ca pana la urma toata treaba asta se trage de la parinti care de mult nu mai ofera copilului “cei 7 ani de acasa”. Romania televiziunile au aparut la fel de rapid ca si agentiile imobiliare, fiind conduse de pseudo profesionisti. Astept cu nerabdare efectele crizei financiare.

 36. Alo! Alo! Tovarasi! Va rog! Tovarasi! A venit vremea sa ne revedem si in 2009. Asa ca dati sfoara in Sibiu si anuntati toti blogerii ca DUMINICA, 18 ianuarie, ora 17 la Bohemain Art&Flow, Piata Mica (sub Hostle) se face prima mare intalnire a blogerilor din Sibiu din 2009!!! Anuntati tovarasii, domnii, taranii, muncitorii si intelectualii posesori de bloguri!!! Puteti sa va confirmati prezenta la comentarii pe MAZEMANIA, important e sa fiti acolo!!!!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 195 queries in 0.221 s