Citatul promis

Că blondele care gândesc îşi şi respectă promisiunile :p

Instinctul, când e doar instinct, nu are preferinţă. Nu are, în sine, impuls către o perfecţiune. […] şi atunci, orice îl satisface.

[…] iar în universul uman, perfecţiune înseamnă nu ceea ce e mai bun decât restul, ci ceea ce se remarcă într-o anumită ordine de calitate.

Graţia expresivă a unui mod de a fi, nu corectitudinea sau desăvârşirea plastică, este, după mine, obiectul care provoacă efectiv iubire. Şi viceversa: când subiectul, în locul unei iubiri adevărate, se pomeneşte aruncat într-o falsă ambalare – din amor propriu, din curiozitate, din orbire momentană-, surda incompatibilitate pe care o simte în fond cu anumite detalii ale celeilalte persoane e un semn că nu iubeşte. În schimb, incorectitudinea sau imperfecţiunea figurii din punct de vedere al frumuseţii pure, dacă nu este monstruoasă, nu stă în calea iubirii.

Jose Ortega & Gasset

Articolul anterior

Hai, mai bine de iubire să vorbim

Articolul următor

Crist(ea)mas Blog Party

2 Comentarii

 1. Eu ma repet iubirea nu se traieste invata din citate si carti e ceva din interioru fiecarei persoane …

 2. gabriel

  Eu vad dragostea sau iubirea ADEVARATA cam in felul asta:

  “Dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate:dragostea nu pizmuieste:dragostea nu se lauda,nu se umfla de mandrie

  nu se poarte necuviincios,nu cauta folosul sau,nu se manie,nu se gandeste la rau,

  nu se bucura de nelegiuire,ci se bucura de adevar,

  acopera totul,crede totul,nadajduieste totul,sufera totul…..

  Iata aici definitia completa si perfecta despre dragoste sau iubire……asa cum ne-a dat-o insusi Dumnezeu..ce carti de filozofie,ce definitii lumesti si inutile……ce poate fi mai adevarat decat Sfanta Scriptura….?

  Un om care spune ca are dragoste pentru ceva,sau ca iubeste pe cineva si nu se incadreaza in tiparele celor scrise mai sus,ori este un mincinos,ori un prefacut….ori amandoua la un loc.

  Dincolo de cadouri,pupici,sclipici si alte ambalaje,ce inseamna de fapt iubirea….?
  Iubirea inseamna in primul rand JERTFA personala pentru cel/cei de langa tine….un cuvant de mangaiere,o incurajare,o mana de ajutor,doua maini de ajutor…pentru ca nu-i asa iubirea nu se rezuma numai la vorbe,nu…?
  Si cu cat puterea iubirii este mai mare in omul respectiv,cu atat ACEASTA se extinde din ce in ce mai mult,ajungand sa cuprinda toata familia,apoi rudele,prietenii,cunostintele,colegii de servici sau de scoala,ceilanti cunoscuti,apoi din ce in ce mai departe,mergand catre simplele cunostinte,apoi oamenii de pe strada si in final DUSMANII…..pentru ca insusi Domnul ne-a poruncit sa ne iubim vrajmasii….si cine suntem noi,niste frunze-n vant,sa credem ca dupa mintea noastra e mai bine….?

  Un om rau sau iute la manie,nu poate avea dragoste sau iubi pe cineva cu adevarat,pentru ca felul sau de a fi este contrar lui Dumnezeu.
  La fel si un om prefacut sau duplicitar,materialist,iubitor de avere si lux,de pacate in toate formele ei….pentru un astfel de om,iubirea tine o saptamana,apoi se transforma in plictiseala si dezinteres,sau daca a facut pasul casatoriei,pentru acel om,zicala “la bine si la rau” inseamna de fapt doar “la bine”,cand apar greutatile si problemele,apare automat si “incompatibilitatea de cuplu”,deci si despartirea…..

  Concluzia ar fi ca iubire adevarata fara credinta in Dumnezeu nu exista sau e doar o utopie de moment.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 128 queries in 0.356 s