Studii despre iubire

Eu citesc multe cărţi deştepte. Atât de multe, că nu le pot lua pe rând, ci mai multe de o dată. Şi atât de deştepte, încât titlul mă farmecă aşa de puternic, încât adesea rămân cu lectura aici cantonată.

Titlul ăsta – Studii despre iubire – e al uneia dintre cărţile în curs de desfăşurare. La şcoală, în metrou, pe canapea sau în baie. Adesea, pe raft. Partea proastă e că nu îmi aparţine şi nu pot mâzgăli pe ea. Îmi place să-mi însemnez cărţile prin locurile mai deştepte decât titlurile lor. (şi ca să nici nu le pot da cuiva cadou la nevoie :p ) Cartea nu îmi aparţine, deci ciuciu însemnări. Ea m-a găsit pe mine la Schimb de Cărţi şi m-a salvat dintr-un mare necaz, acela de a nu mă găsi în compatibilitate cu vreo scriere şi de a mă face de mândra minune. Asta e, apreciaţi sinceritatea. (Beletristica nu-mi place. Imaginaţie am şi eu, iar aberaţiile din jur mă suprasaturează. Deci, să trecem la lucruri serioase :p )

Nenea ăsta, autorul Jose Ortega&Gasset, zice nişte treburi isteţe rău. Le-am cules pentru mine şi le împărtăşesc cu drag. În miliCuvinte de iubire. De la blonde:

Uneori suferim o decădere vitală care nu provine dintr-o maladie a corpului sau a sufletului nostru, ci doar dintr-o proastă igienă a idealurilor.

Articolul anterior

Trăiesc

Articolul următor

Varianta B

8 Comentarii

 1. iti dai seama ce saraci suntem daca facem schimb si de carti?

  eu asa ceva nu am mai auzit si am fost peste mari si tari…intotdeauna te atasezi de cartea pe care ai citit-o…

 2. naty

  Poate impartasesti cu noi mai multe titluri de carti care te au fascinat!…:) astept cu drag

 3. orator, nu cartea în sine e importantă, ci ceea ce culegi din ea. SdC e un proiect foarte bine primit, mă mir că nu ştiai.

  naty, tu eşti foarte optimistă aşa… :p poate împărtăşiţi voi. fiecare cu ce se pricepe.
  🙂

 4. Nu vreau sa supar, dar identificarea beletristicii cu rodul unei imaginatii care abereaza pina la suprasaturatie e oleaca superficiala. Poate nu am inteles eu deplin miezul…
  Daca-ti place Ortega y Gasset, poti incerca ceva si din Miguel de Unamuno.

 5. Salut!ma numesc radoi mihai si imi place felul in care scrieti si blogul de asemenea.Ma gandeam daca ati vrea sa facem un link exchange.Blogul meu este http://www.niggeridinvisoi.blogspot.com . Daca vreti va rog frumos sa ma anuntati prin mail(radoa_ZA_master@yahoo.com) sau printr-un comment pe blog la mine.Daca nu vreti ma scuzati de deranj!o zi buna in continuare.

 6. Si cititu prea mult nui bun iti baga ideio idioate in cap

  Suna cam idioata cartea iubirea nu tre studiata trebuie traita si simtita … fara carti idioate fara reguli din reviste glossy idioate ..

 7. Am citit-o demult demult… acu vreo 8 ani, cand eram inca tanara 😛

  Citatul acela… vezi? daca nu ai asteptari prea mari, nici nu poti fi dezamagit. Si totusi, daca idealul tau nu e aproape de stele, atunci e foarte probabil sa ramai la genunchiul broastei 🙂
  E vorba despre asumarea riscurilor 🙂

 8. Iulia

  Chiar merita citita cartea asta…parere despre iubire:
  http://www.afladespre.ro/iubirea_un-joc-de-noroc-255.htm

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 141 queries in 0.160 s