Prima sută

Cu asta m-au întâmpinat blondele azi. De când am pus counter-ul acolo, îmi imaginam cum ar arăta oare cu un număr aşa rotund. 🙂 Ştiu că variază, are fluctuaţii ca la bursă, doar că aici e în funcţie de inspiraţia blondă a zilei ori de oboseala acutizată a cititorului. Că uneori e omul epuizat şi sătul de toate treburile lui şi şefii bosumflaţi, că îl apucă de-a dreptul râsul când vede ce fac ăia, care n-au ce face. 🙂

Oricum, într-o lună jumătate nu e rău. Mai ales pentru o blondă 😉 Traficul e unul din cele mai proaste din istorie, dar acolo se reflectă cantitatea, nu calitatea. Şi nu sunt fanul primeia, lucru pentru care google mă pedepseşte zilnic cu cca 5 unici 😀 . Noi să fim sănătoşi, că poate o da bunăvoinţa să înveţe şi blondele nişte SEO.

… îndrăznesc să cuget (măcar la sărbători), că mereu drumurile mi-au fost prilej de accelerat gânduri şi ambalat idei şi înfrânat impulsuri… Sunt la Cluj.

Am venit ca un fiu rătăcitor prin mintea lui de gemeni. E ca o entitate bipolară, care îşi activează alternativ extremele. Însă transferul ăsta neîncetat consumă energii şi lasă nopţi în veghe. Dar nu aduce lumină şi nici răspunsuri nu găseşte.

Încă sunt în mişcare, şi voi tot fi, atâta timp cât oasele-mi sunt tinere, iar capul proaspăt şi curios. Şi nu mă voi opri decât atunci când voi fi găsit acel ceva, în a cărui căutare m-am pornit. Căci numai atunci îmi voi fi aflat liniştea. Şi numai aşa se pot aduce luminiţele-n priviri. Şi păstra acolo fără termen de expirare. Ştie mama despre ce vorbesc..

Dar gemenii mă rod pe dinăuntru. Şi ceasul ticăie. Şi ei tot rod. Tic. Şi râcâie. Tac. Şi rod cu dinţi. Tic. Şi râcâie cu ghiare. Tac.
Până se va măcina tot ce e-n plus la fata asta, tot ce-i prea mult, tot ce-i greşit. Ce nu-i la locu’ lui, ce e de împrumut. Ce-şi plânge amintirea unei copilării banale, dar temporare. Ştiu, dealurile Sebeşului sunt superbe. Şi aroma căminului îţi mângâie dorul. Dar te-ai făcut mare-

E încruntarea din sprâncene şi tensiunea dintre omoplaţi. E încordarea de pe frunte şi încleştarea dintre maxilare. Sunt buzele muşcate cu cruzime şi broboanele care apar la tâmple. E pedala călcată necalculat şi direcţia schimbată fără premeditare. E frâna pusă din instinct. A cărui lipsă, pe unii îi costă airbagurile. Şi pe alţii, viaţa.

E resemnarea faţă de restul. În care-ţi aşezi părintele cu frică. De Dumnezeu. Dar lupta cu anii care au trecut e destinată altora s-o poarte. Acum şi morile de vânt au obosit. Oricât de mic ai fi în lumea celor mari, e acceptarea. E înţelegerea că schimbările există în cărţile de psihologie şi speranţa pentru alţii, în cele de filozofie. Însă oamenii aud numai ce văd. Poţi să şi urli, că tot nu te vor asculta vreodată. Şi făr-a da în patetism, vă spun, că de ar fi să plec, să plec departe, undeva să nu mă mai întorc, şi mi-ar citi aceste rânduri cel căruia îi sunt gândite, le-ar vedea multe printre ele. Dar şi le va aminti puţine. Şi, printre păreri de rău, l-ar durea şi amintirile ratate. Cu toate astea, doarme nopţi întregi sub un acoperiş cu mine.

Azi am plecat în flip-flopşi şi pantaloni scurţi de acasă. În bagaj am mai luat pijamaua şi un prosop. Că doar până mâine stau. Iar pe drum mi-am dat seama ce uitasem. ROCHIŢA! În care urmează să mă prezint mâine la examen, etc. Să fie semn ?! Direct m-am văzut în amfiteatru ca în Costineşti. No can do! Şi atunci, mi-am amintit: a uita lucruri îmi stă în fire. Deci, m-am oprit din minunat -că de ce, cum am putut, de ce tocmai acum, etc. Şi am sunat-o pe mama.

Care nici nu mai contează ce mi-a zis, dar poate a fost cel mai important telefon din viaţa mea. Căci mi-am amintit ce uitasem într-un conştient latent, undeva… Suntem o echipă. Care a învăţat şi fotosinteza într-a cincia, şi problemele cu “Maria şi Simona”, ba a luat şi examene de înaltă structură biochimică. Iar ăsta e un avantaj de care nu am voie să îmi bat joc. Plus, o să-mi placă la nebunie 😉 Mâine, nu ştiu dacă o să fiu cea mai pregătită din sală, dar precis voi fi cea mai blondă, în pantofiorii mei verzi şi ROCHIŢA neagră.


Articolul anterior

Libertatea-pe cale de dispariţie

Articolul următor

Back home

24 Comentarii

 1. Alexia

  Ţi-a pus-o ea în bagaj, aşa-i? 🙂

 2. felicitari! o bruneta n-ar fi reusit intr-un timp atat de scurt sa ajunga la 100 de abonati 😛 :))

 3. nitz

  bafta maine!!!

 4. Alexia, 🙂 nu, mi-a trimis-o cu autocarul. Ca nu ma pot duce in slapi in fata doamnei profesor 😀

  hoinarul, cu siguranta 😉

  nitz, sa fie!!!

  Powerpuff, cat de mare? :p

  Ult*Ras, tq

 5. Felicitari, sunt si eu printre :). De obicei site-urile ce au de spus ceva si au continut de calitate au succes, eu cu http://www.citateistete.ro am strans in 2 saptamani 87 de abonati cu 48 de posturi. Nu ma asteptam sincer, felicitari din nou

 6. Dee

  Felicitari pt numarul de abonati si sa ai bafta maine! (ti-am pus niste intrebari acolo unde mi-ai apreciat randurile ca exprimand ceva gretos)

 7. Felicitari ! La 1.000 ajungi in 10 luni ? 🙂

 8. succes in continuare cu blogul si bafta la examen…:)

 9. Felicitari si la mai multi 🙂

  Cu examenu succes desi nu cred ca i nevoie numa eu imi ziceam succes la examene ca stiinta am lasat-o acasa 🙂

 10. ft bine :), chiar ca e un nr rotund. Se vede ca blondele gandesc.

 11. 1000 , iar apoi o sa-ti zic iar ” la mai mare ! ” 😀

 12. Bafta la examen. Eu am ratat momentul de a vedea cifra rotunda, dar nu pot spune ca ma plang ca au depasit-o 😀
  Dar eu ii tin acolo, nevazuti lumii intregi. Spor!

 13. bravo, la cat mai multi abonati si cat mai blonzi 😛

 14. O sa ai succes mare, mai ales pentru ca esti blonda. Fenomenul asta de blonde=proaste e ca un mit si tie iti ofera un avantaj semnificativ in ale blogging-ului.

 15. So pleaseeee, baby pleaseeee
  Open your heart
  catch my disease….

  asa imi incarca bateriile melodia asta:X

 16. Piticstyle, super site-ul 🙂 ma flateaza ca tu compari ce au zis atatea minti luminate cu ce a zis o blonda cazuta pe ganduri… :p

  Dee, merci. cred ca am clarificat 🙂

  Teniescu, eu -intr-o luna, cat altii -in zece! ca fat-frumos din poveste 😀

  lola, sa fie! sa fie! sa fie! de toate 😉 ca nu strica la casa omului

  funny, :)) ai tu atata incredere in mine stiind cu ce culoare imi vopsesc parul? 😉 si vorba cu stiinta au mai zis-o si altii 😀

  Andrei Monciu, buna observatie 😉

  Powerpuff, 🙂

  Ligia, dada, fa-ne curiosi amu! grrrr au tu nu stii ca nu se spun secrete in public?! 🙂 bravo tu! pentru ca meriti 🙂

  Delia, sa fie! mi s-au lipit ochii de avatarul tau, la arhi pe blog prima data. Oare esti reala? 😉 da’ blog personal nu posezi? fa rost!

  B-Blog, cica aspectul exterior trece cu timpul, blonzimea insa ramane! 😉

  Marius, crede-ma ca pana la Cj am ascultat-o ca o nebuna. Dar intr-adevar aveam nevoie de o injectie cu nebunie. 🙂

 17. you make me blush. pup pt compliment. nu posed blog personal si nici nu cred ca se va intampla. eu am o parte self-destructive si daca probabil mi-as refula gandurile pe o hartie electronica nu as face altceva decat sa-i dau apa la moara. ori asa, fara locuri personale de dat cu capul e mai bine ca nu te mai doare fruntea;)

 18. Delia, nu-s emo, dar uneori sa te dai cu capul ajuta. Ajuta sa uiti nenorocirea. 😉
  p.s. nu stiu daca sunt pe subiect, ca inca nu citesc ganduri.

 19. cetateanu' turmentat

  Ti-ai luat examenul pana la urma sau nu mai conta atata timp cat aveai ROCHITA ta neagra?

 20. Zany

  620 in momentul de fata…
  de la 601 cati erau luni (26.07.), cand m-am apucat eu sa citesc blogul..

  asteptam 1000.

 21. zany, feedburnerul ala e ceva orientativ doar, nu chiar ca ceasul de farmacie. multi l-au scos, dar pe mie imi creste moralu’ sa-l vad acolo. Plus, ma responsabilizeaza, cumva.

 22. Zany

  stiu ca e orientativ, dar in acelasi timp iti arata si cata lume (orientativ! 🙂 ) e interesata de tine si blogul tau 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 172 queries in 0.219 s