Mândri că suntem români

A doua medalie de aur a Romaniei -la canotaj

Felicitări, fetelor!

Olimpiadele din China sunt noul sex din presă. Poate sună murdar, dar aşa este. Inclusiv bloggerii în pană de trafic şi idei, la ceas de august, postează titluri şi dau cu bold peste cuvinte, poate-poate or intra mai mult în graţiile gogului. Şi cum spuneam, dacă sexul şi Olimpiadele vând, ia să-mi dau şi eu cu părerea că prea m-am abţinut până amu.

Avem şi noi câţiva oameni care muncesc, transpiră zi de zi şi se abţin de la ciocolată(!!!!!!) şi cozonoci de Crăciun, oameni care îşi sacrifică oase, copilării şi sentimente pentru a atinge un scop. Şi mai avem încă douăzecişiceva de milioane de leneşi care stau cu degetu-n … telecomandă, emoţionaţi până la lacrimi în momentul premierii. Care aceste milioane de “restul” se bat cu pumnii-n piept, felicită -e drept- şi spun cât sunt ei de mândri.

Unde brusc mi se taie filmul şi încetez a mai înţelege substratul acestei afirmaţii. (?!?!?!) Că te bucuri pentru un compatriot, înţeleg. Că îl feliciţi, bravo ţie, ai cei şapte ani de-acasă. Dar că îţi atribui prin transfer nişte succese ale lui, nu mai pricep. Oamenii sunt încă suficient de ignoranţi naivi încât să creadă că un buletin le dă nişte drepturi?

Nu, dragilor, nu eşti mamă fiindcă scrie în certificatul de naştere aşa, ci pentru că te trezeşti noaptea de grija copilului tău. Nu îţi împarţi viaţa cu un om, fiindcă te-ai jurat când erai mic şi credeai în basme, ci pentru că viaţa ţi se îmbogăţeşte cu el, nici vorbă de diviziuni. Analog pentru naţionalitate. Într-a şaptea am luat menţiune la olimpiada de lb. română, faza naţională. La şase luni spuneam o poezie. Iar la patru ani încă mai făceam pe mine. Şi da, sunt mândră să fiu eu.

p.s. dacă mai vrea careva să-i transfer una din proprietăţile mele mai sus menţionate, rezolvăm. Nu vreau nimic în schimb, doar s-o facem oficială. Că cine ştie cui i-o mai trebuie şi pe asta…

Later edit: încă un aur la atletism! Bravo lor! îi felicităm pe toţi sportivii de acolo. Nu doar pe cei medaliaţi 🙂

Articolul anterior

Smileyface

Articolul următor

Alarmă!

2 Comentarii

  1. Khata

    Hai mai lasa-ma… Ce dracu de poezie ziceai la 6 luni?? 😐 Ok, le ai tu acuma cu cuvintele, da totusi la 6 luni…

  2. Khata, nu trebuie sa crezi tot ce citesti :p

    p.s. asa zice mama si bunicile. Bine, ele zic ca sunt cea mai desteapta si cea mai frumoasa si cea mai cea :))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 129 queries in 0.149 s