Ai carte, ai parte!

Ai net, mai ai ochi obosiţi, lacrimi artificiale lângă calculator şi dureri de spate. Ca să nu mai menţionez o poponeaţă în plină dezvoltare. Chiar vorbeam cu cineva, că navigatul pe internet nu arde kalorii. Eventual ajută la stocarea lor.

Voiam să vă arăt pagina asta, unde cu siguranţă aţi ajuns de multe ori, din diverse motive. Nu insunuez nimic. Dar recomand să daţi un scroll down, să vedeţi ce are de oferit mai jos de secţiunea caută. E vorba de greşeli uzuale în vocabularul nostru, pentru care nu mai avem nici o scuză de azi înainte. E drept, pe net poţi citi mult, dar mult nu înseamnă şi corect. Şi pute România de oameni care nu ştiu să folosească al doilea “i” unde e nevoie de el sau care au impresia că o cratimă e doar un semn cu rol decorativ. Şi indiferent că eşti inginer ori fizician ori medic ori cântăreţ de la-la-li-lu, ABSOLUT NIMIC nu te scuză să nu îţi cunoşti ortografia limbii materne. Nu doar profesorii de limba română şi studenţii la jurnalism au obligaţii. Şi din păcate nici ăştia nu le respectă pe toate.

! cică e corect “a da sfară-n ţară” nu a da sfoară-n ţară

şi cu surle şi tobe nu cu surle şi trâmbiţe… oare să-i credem? 😉

p.s. încă un sfat: încercaţi să renunţaţi la să ieie şi să deie, chiar dacă le aveţi în sânge şi în locurile natale. E foarte urât.

Articolul anterior

Care pe care? Jandarmi vs negociatori

Articolul următor

Despre atingere

14 Comentarii

 1. mai exact e shfara-n tara si shfara cica era un fum provenit din seu de oaie pus peste foc. fumu e foarte negru si are rol de avertizare. in momentu in care veneau cotropitorii oamenii de la granita anuntau lumea facand focul. erau paznici de veghe pe diferite dealuri si in momentu in care vedea semnalu “dadeau mai departe vestea”. sau cel putin asta mi-a explicat profa mea de romana 🙂

 2. *vedeau semnalul

 3. Helly

  in acest caz, se pare ca sinucigasul meu ameninta cu “surle si TROMPE” ca se arunca :P…asta e, ce sa fac…poate trebuia sa fac literele si nu medicina 😛

 4. eu am citit acolo ca scria “cu surle si tobe” …

 5. Casiana

  Hai sa nu fim duri nici cu profesorii si nici cu jurnalistii…de exemplu de multe ori vad la stiri medici care nu stiu sa lege o propozitie, care nu sunt in stare sa raspunda la niste simple intrebari! In Germania se zice ca tot al doilea om de pe strada este obez, cred ca la noi in Romania tot al doilea om este “analfabet” tocmai de aceea multi au parte fara sa fie nevoie de carte.
  Ps:Şi din păcate nici “ăştia” nu le respectă pe toate.
  Ceva nu suna bine:) in propozitia de mai sus:)

 6. paih tobe si scria 🙂 unde dai si unde crapa…

 7. casi, am vazut multe locuri si multe persoane care sunt total pe langa.
  uite, pe un bilet de trimitere am vazut scris in loc de str M. Eminescu: str. E. Minescu.
  Sau cate si mai cate…
  Bine, nu e crima sa nu stii scrie… si din pacate, ai mare dreptate. Iar medicii aia care nu stiu sa lege 2 prop, probabil au scuza ca ar trebui sa existe un purtator de cuvant care sa vorbeasca. Sau poate din cauza ca se chinuie sa nu vb in termeni prea stiintifici. Alte scuze nu imi mai vin :p

 8. Khata

  Eu zic ca mai bine ai fi tacut si nu te-ai fi “laudat” cu de-astea… Daca ai crescut pana la 22 de ani crezand ca e “a da SFOARA-n tara”, atunci e cel putin trist… In rest, daca e sa imi dau o parere despre blogul tau ca unul care a citit tot din ziua infiintarii, as spune ca progresezi estetic si ca format, dar pierzi la calitate si substanta. Mi se pare de multe ori ca scrii doar ca sa fie scris… Si te rog SCRIE MAI SCURT !!

 9. Khata, se poate sa ai dreptate… Cu sfoara, cel putin, cu siguranta ar putea sa-mi fie rusine 😐

  Din fiecare post tai cam jumatate inainte de a-l posta. Stiu ca vorbesc prea mult. Nu esti singurul care a remarcat. Oricum, merci pt “de la infiintare” 🙂

 10. Oricum eu nu sustin fraza “Ai carte, ai parte” (era odata de mult) acu Ai carte , o freci la rece pe 8 mil 🙂

  Eu am decis sa aiba altii carte,eu sa am parte 🙂 (acu na fac si facultatea cica o si termin da nu ma omor cu detalii de genu examene etc sunt ocupat sa muncesc sa ma dezvolt in IT ca asta vreau sa fac nu 10 mii de materii idioate )

 11. funny, dar pentru a te dezvolta in materie de IT tot de cunostinte ai nevoie. E tot un fel de carte, aceeasi marie cu alta palarie.

  Cu mana pe inima spun, mie facultatea mi-a deschis mult ochii. Nu stiu cum sa explic senzatia pe care o ai dupa un stagiu sau examen la morfopat, cand te simti ceva mai “doctor” decat cu o saptamana inainte… 🙂

 12. Facultatile sistemu din romania e idiot … iar in It chiar poti invata singur autodidact dar mi se pare o idiotenie asta cu ai carte, ai parte

  Da asa is eu anti scoala si alte chestii … facultatea nu te face om nici chiar ceea de medicina …

  Nui aceasi palarie ca eu nu am luat note de 10 diplome si etc …

 13. Sunt de acord cu funny… nu o facultate te face om şi nu toţi cei care au carte au şi parte, mai sunt şi excepţii (pentru mai multe detalii uită-te la ştirile sportive). Sunt oameni cu facultăţi care mor de foame, iar alţii fără care au prea mulţi bani.

  P.S. Pentru a te dezvolta în materie de IT ai nevoie de cunoştiinţe, corect, dar personal am învăţat mult mai multe pe cont propriu decât ce mi-au predat în Poli.

 14. Radu : Poli e cea mai comunista facultate din RO si iti spala creieri asa am obs eu la amicii mei 🙂

  Cat despre cunostinte ce pm sa invat de la o fac atunci cand eu stiu mai mult ca profii 🙂 (de ex aveam profa de programare si preda dupa foi si eu nu programez da tot stiam mai mult ca ea ) sau la licenta m-am dus sa fac licenta din SEO si Promovare Web (decanu si prodecanu m-au intrebat cei aia) si porma au zis bine fa ca suna calumea … ca nu am intrat in licenta asta e partea a 2 poa la anu :))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.157 s