A murit un medic! Şi presa se piaptănă

Puţin probabil să fi auzit la ştiri povestea medicului de familie de 53 de ani, care a fost omorât de un pacient, fiindcă sora acestuia a fost rechemată peste două zile la cabinet după reţetă. Tocmai se întocmiseră noi liste de medicamente, după care medicii trebuia sa aştepte pentru a scrie reţete. Dar ciobanul handicapato-dobitoco-sălbatico-cretino-tâmpit “s-a enervat” şi ce s-a gândit, a luat cuţitul de bucătărie şi i l-a înfipt medicului în gât. Veşnica pomenire.

Iar în ultimul număr din “Viaţa medicală”, citim reacţia Colegiului Medicilor la neplăcutul episod. Mi s-a făcut pielea de găină. Popor de sălbatici ce suntem.

“Colegiul Medicilor din România a luat la cunostintã, cu îngrijorare, de cresterea numãrului de violente din partea populatiei îndreptate împotriva medicilor, violente care au culminat cu uciderea unui medic de familie din judetul Timis.

Acesta este rezultatul încercãrii de a se acoperi neputinta organizatorilor de sãnãtate prin culpabilizarea corpului medical la care, din pãcate, alãturi de politicieni si decidenti a participat si o parte din mass-media. Mediatizarea excesivã a unor situatii nefericite la care solutia nu fusese încã datã si renuntarea la prezumtia de nevinovãtie în cazul medicilor, atacurile împotriva reprezentantului legal si legitim al corpului medical – Colegiul Medicilor din România – au fãcut posibile escaladarea violentei care a culminat cu suprimarea vietii unui coleg, a cãrui singurã vinã a fost cã a respectat legislatia în vigoare si reglementãrile profesiei“, a precizat dl prof. dr. Vasile Astãrãstoae, presedintele CMR. O persoană a făcut patru operaţii pentru coxartoză şi acestea n-au reuşit. Zile întregi, în toate televiziunile, în toate ziarele s-a scris: “Cum este posibil acest lucru?”. Un medic a fost înjunjunghiat de un pacient şi a fost subiectul a două minute de ştiri, după care s-a lăsat liniştea.”

CMR acuză media pentru campania puternică îndreptată asupra medicilor. Şi într-adevăr e foarte uşor să critici. Dar presa habar nu are în ce condiţii lucrează unii medici, de câtă inventivitate trebuie să dea dovadă uneori din lipsă de mijloace şi de implicaţiile biologice ale profesiei. Iar atunci când nu te pricepi, nu ai dreptul să-ţi dai cu părerea. Mai ales cu atâta tam-tam. Iar în momentul în care se întâmplă o nenorocire şi un medic e omorât, presa nu mai scrie nimic. Şi tocmai prin tăcerea asta îşi trădează vinovăţia. Dar sunt prea mulţi proşti şi inconştienţi care se numesc jurnalişti ca să conştientizeze riscul la care e supusă societatea prin astfel de campanii jegoase. Medicii tineri ne pleacă spre străinătăţuri, cei mai valoroşi pleacă. Din cauza sistemului mizerabil şi a oamenilor cu creierele spălate la televizor.

Articolul se încheie cu îndemnul preşedintelui CMR: “Trebuie să ne adunăm şi să reacţionăm în aşa fel, încât incompetenţii, inconştienţii, demagogii să nu-şi mai poată impune punctul de vedere”.

Sintetizez eu: către atotştiutorii, cu ţintă Europa FM, Shut the fuck up! mind your own radio-blablabla-stop killin’!

Articolul anterior

Blonde CAPabile

Articolul următor

Beautiful? What else is new?!?

7 Comentarii

 1. Alexia

  Am văzut ştirea la Pro TV Timişoara, dar nimic mai mult.

 2. si eu am prins-o. nici nu stiu cum. De le-am zis la ai mei, s-au crucit saracii

 3. Ce pot sa zic eu nu suport medicii si mizeriile pe care le fac unii da si animalu ala care sa dus cu cutitu la doctoru care nu avea nici o vina

  Eu sunt pt Peeapsa cu moartea (daca ar fi reintrodusa)

 4. funny, da numa’ pt medici??
  :p

  sa stii ca pedeapsa cu moartea e o eliberare pt pacatos. Eu pe unii i-as tortura si le-as picura lamaia pe rani, dupa care as baga o cura de vitamine si perfuzii, sa-l reanimez. dupa care, ai ghicit ;), o luam de la capat. :p na, ca sa ti se aplece de pacatuit! :p

 5. copila blonda .. esti cam sadica!

  da acuma ce sa-i faci … ramai in echipa!!!!

 6. dorina

  cine nu suporta medicii sa se trateze singur sau sa se inscrie la fac. de medicina (si sa o termine)si atunci poate sa-si exprime parerea despre medici!(funny)

 7. ana

  fac facultatea de medicina si din cauza ca vad ce vad la tv incep sa ma sperii! 😐
  am profesori medici, care castiga niste mizerii de bani, pt care culmea, muncesc mai mult decat au muncit saracii care dau spaga! pai daca nu ai da spaga atunci medicul ar muri de foame! da!!!! ar muri de foame 🙁 dupa 6 ani de tocit creierii prin facultate si inca 3-9 (in functie de specializare) ani prin rezidentiat cu un salariu aproape minim pe economie…ca sa nu mai zic ca in facultate un amarat de atlas poate ajunge si la 500 de lei…deci da..medicinii sunt nebuni si prosti si restul stiu mai bine 😐

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 135 queries in 0.153 s