Ce înseamnă happy end?

Azi am găsit răbdarea -după mult timp- să văd un film. Care s-a încheiat în clopote de nuntă. Şi m-am gândit câtă naivitate pe producători şi pe toate puştoaicele cu şerveţele pe la ochi să creadă că aşa se întâmplă şi în realitate. Adică, te apuci de trăit fericit în doi, trei, şi apoi cât te mai ţin pântecele să te înmulţeşti, aşa simplu? Mă scuzaţi, dar eu mă îndoiesc sincer.

Îmi imaginez că e ca la Big Brother. Te bucuri că te-au ales slash nimerit, eşti o vedetă până intri în casă, toţi sunt cu ochii pe tine, dar adevărata luptă e să rezişti la toate rundele. Că premiul cel mare nu se dă aşa uşor. Şi degeaba faci pe vedeta cât eşti în casă şi după ce ieşi, dacă experienţa în sine te-a costat programări regulate la vopsit firele albe.

De ce filmele mereu se termină cu o căsătorie între cei doi şi se cheamă happy end? Abia atunci ar trebui să înceapă filmul. Căci asta e abia intriga.

p.s. Mi-au rămas în cap  vorbele lui Carrie din Sex and the City : “we were perfectley happy until we decided to live happily ever after”. Să nu înţelegeţi că sunt împotriva instituţiei căsătoriei, nici vorbă. Chiar sunt total PENTRU aducerea pruncilor pe lume într-un cadru legal şi la tribunal şi la biserică. Dar asta nu e o piedică în a privi puţin realist…

Articolul anterior

Femeile se emancipează în blogRosferă

Articolul următor

Încă o campanie a Poliţiei

9 Comentarii

 1. Alexia

  Bine…dar tot filmul Sex and the City a fost tras de coadă, numai clişee şi replici pe care în mod normal nu le-ai fi auzit în serial.

 2. Cata B

  cred ca scenaristii si-au dat drumul 🙂 ca sa zic asa …. avand in vedere ca la cinema nu prea au ingradiri 🙂 .. .

  iar referitor la topic … ar merge happy ending atunci cand ea/el isi dau seama ca nu se potrivesc, dupa ce sau chinuit tot filmul sa fie impreuna, evident impotriva elemntelor naturii. Astfel rezolvand problema unui/doi copil/copii, de a avea o familie separata si impartita

  Poate ar trebui sa realizam inainte de a face un copil ce ne place …..

 3. alexia, şi mie mi s-a părut… way over limit. plus, prea multe orătănii în materie de vestimentaţie / încălţăminte.

  cata, ar trebui. ar trebui multe, dar vezi femeile nu mai pot face copii după o anumită vârstă. şi dacă nu află până atunci, ce fac? îşi pun pofta-n cui?!

 4. Cata B

  foarte true, si, avand in vedere cum functioneaza societatea in ziua de azi ….. ai dreptate

  asta e viitorul … un singur parinte cu care stai si un altul pe care il vizitezi …. ma refer la cei biologici

 5. Alexia

  Deci, referitor la topic, filmele care se încheie cu o căsătorie (sau împăcare, regăsire) se numesc filme cu happy end pentru că majoritatea oamenilor cred în fantezia asta, cred că asta le va aduce fericirea. Iar scenariştii şi regizorii fac filme pe care oamenii ar vrea să le vadă.

  Ţin minte un film pe care l-am văzut şi m-a marcat: “The Breakup” cu Jennifer Aniston. Deşi filmul se numea foarte intuitiv “The Breakup”, îmi imaginam că personajele principale se despart, ne arată ce se întâmplă după o despărţire, dar în final se împacă. Nu-mi imaginam că vor rămâne despărţiţi. La sfârşitul filmului eu eram nervoasă şi nu-mi venea să cred că nu s-au împăcat, că au decis să rămână despărţiţi! Nu-mi venea să cred că ăla e sfârşitul filmului! 🙂
  Nu a fost cel mai bun film, dar trecând peste fazele mai mult sau mai puţin comice, filmul ăsta era o dramă, prezenta realitatea, situaţii normale prin care trec două persoane după o despărţire. Cred că în final eram nervoasă pentru că filmul prezenta situaţii reale (plâns, tristeţe, despăţire)şi îmi spulbera fantezia.

 6. exact, alexia, macar la filme sa te poti bucura. E ok atata vreme cat nu incepem sa confundam chestia asta cu propria noastra viata. Dar, de cele mai multe ori, incepem sa ne dorim ceea ce vedem ca ii face pe astia in filme fericiti. SI, din pacate, nu intotdeauna se potriveste…

 7. Happy end este atunci te bucuri ca s-a terminat.

  Cat despre un el si o ea la final, sub clar de luna/soare/lampa, era de asteptat, pentru ca femeia e persoana cu care impartim toate bucuriile si necazurile. Si nemultumirile. Si durerile. Si nenorocirile.

 8. “Happy end este atunci te bucuri ca s-a terminat.” -> senzaţional, sfinxule! :))

 9. E las ca si pan la casatorie nui totu roz

  Cat despre filme maj in ziua de azi is praf tandari

  Eu is fanu zicalei Viata bate filmu (si care e si adevarata)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.469 s