Schimb în România!

E vorba de 3 lucruri pe care le-aş schimba în patria noastră-n trei culori, dacă mi-ar sta în putere. Condiţionala asta mi se pare uşor pesimistă, căci teoretic ar trebui să credem că putem contribui cu ceva bun de la nivel individual. Fiindcă, să fim serioşi, câţi dintre noi ajungem preşedinţi? Eu una încerc să nu-mi arunc gunoaiele pe jos, ci să le bag în geantă până ajung la primul coş. Ştiu că ar trebui să existe din 5 în 5 metri. Dar faptul că nu se întâmplă chestia asta nu e scuză ca eu să fiu ŢĂRAN (nu din ăla ca-n reclamă).

Deci:

1. Aş da o lege prin care aş interzice unora să aibă copii. De ce? Fiindcă unii pur şi simplu sunt pericole sociale. Un program de castrare naţională ar funcţiona, ca să nu mă acuze careva că îi interzic plăceri animalice, că oricum mai mult de Dânsa-ntr-însa nu pricep ăstia. Deci, ficky-ficky-bumsi-bumsi în vecii vecilor, dar fără consecinţe, vă rog. Că noi, ceilalţi, nu avem nici o vină.

(părinţii nu pricep că au fiinţe umane lângă ei şi nu nişte animale care trebuie hrănite şi spălate. Nu înţeleg să renunţe la “Îţi explic când creşti mai mare“; copilul nu e tembel, dar părinţii îl pot trasforma într-un cretinelo după chipul şi asemănarea lor. Cu succes chiar. Sau ăia de îşi bat pruncii. Nici pe câine nu e voie să-l baţi cu mâna -spun toate cărţile de dresaj- ci numai cu ziarul, fiindcă mâna stăpânului e pentru a-l mângâia, nu pentru a-l lovi. Dar oamenii, fiinţe raţionale, chipurile, uită asta când vine vorba de copilul lor. Iar puterea pruncului de a ierta e uimitoare.)

2. Aş investi masiv în infrastructura existentă. Până când o să apuce ţara asta să vadă o autostradă ca lumea, n-am chef să risc viaţa familiei mele zi de zi pe cărările patriei. Ar fi mai ieftin decât ridicarea autostrăzilor, mult mai rapid şi ar salva câteva zeci de vieţi, părerea mea. Că România cu autostrăzile face parte din seria “La Paştile Cailor”.

3. Aş pune pe picioare un program naţional de stimulare şi sprijinire a copiilor supradotaţi. Avem oameni cu potenţial, în care trebuie investit din vreme. Dar noi ne lăudăm pe la televiziuni cu termeni ca donaţie, caritate şi euro ca să impresionăm babele şi moşii. Care şi-au trăit viaţa bine-merci şi acum au chef de telenovele. Iar elevilor din băncile şcolii le împuiem creierele cu Sadoveanu şi Sobieskii şi românii. Eu i-aş pune pe ăştia cu tot neamul lor în Muzeul Ţăranului Român întru veşnica pomenire. Iar celor care se formează, care au minţi ascuţite şi procesoare ultraperformante le-aş spune că există Blaga şi Eliade. Pe Eminescu îl pricepi într-a patra şi îţi ajunge. La ce bun să faci teoria băţului de chibrit pe mai multe planuri în Luceafărul, când lumea te aşteaptă să exişti deştept în ea. Eu n-am citit pic de nimic în şcoală, fiindcă îmi imaginam că toate cărţile sunt ca greţoşeniile cu care ne îndopau ăştia. Noroc cu literatura germană, că mai era ceva de capul ei.

Hai să îi ajutăm pe cei aflaţi în dureri fizice mari, dar să nu uităm nici de cei care i-ar putea salva pe aceştia. Şi anume, Copiii Noştri. Eu cred în copii.

Acesta a fost răspunsul la o leapşă primită de la Omar. Oricine crede că are o idee de împărtăşit e invitat să preia leapşa. Eu nu o dau mai departe, fiindcă puţini sunt receptivi la genul ăsta de jocuri. Să nu vă fie cu supărare.

P.S. at Omar: De ce numai 3 ??? Că eu doar ce m-am pornit :p

 Later edit: leapşa preluată de Călin

Articolul anterior

Blogurile româneşti acum 2 ani

Articolul următor

În atenţia bunicilor

11 Comentarii

 1. hmmmm… prima si a treia luate la comun duc la o teorie spartano-ariana… cred ca stii la ce ma refer…. castrarea nu e o solutie, ci programele educationale pre si post natale. Traim intr-o societate democratica si educatia e totul. hai ca iau si eu leapsa!

 2. Doar trei cu o motivatie solida: Tot ce ne dorim noi s-ar putea pune in aplicare , doar prin descoperirea pestisorului de aur cu cele 3 dorinte, in ceea ce priveste simbarile din Romania! 🙂 Gresesc? AM ZIS!

 3. super calin, pun link.

  Omar, nu imi place modul tau de gandire. Asa tanar si asa pesimist?!

 4. Nu am vrut sa scriu , ca imi scade reputatia in “campania” anti-blonde, dar trebuie sa recunosc ca sunt in totalitate de acord cu ideeile tale. 🙂
  Si apropo de gunoie: Eu unu sunt plin de resturile de la ambalaje (mai ales de la pachetele de tigari )tot timpul prin buzaner(ca na.. nu port geanta 🙂 ) dar nu multi fac asta. Si in alta ordine de idei , peste tot se arunca pe jos, (in lume) dar aia care is platiti sa le stranga , spre surprinderea noastra is multi si chiar is fac si treaba. Pentru ca intodeauna poate sa vina cineva sa-i verifice si iar spre surprinderea noastra , chiar vine. La noi , is putini ,a.. nu isi fac treaba ,cat de verificat , nu prea este cine , ca na … ar ramane scaunul de la birou gol si poate vine cineva si il ocupa … 🙂
  AM ZIS!

 5. Nu-s is pesimist . Is chiar foarte optimist . Dar la faza cu Romania , dupa 6 ani de cutreirat prin lume, is … doar realist … 🙂

 6. Omar, ma enervezi cu atata realism! 😀
  SI da, asa este. Daca te nimeresti in NY in jurul pranzului, cand ii apuca pe aia curateniile, faci cu inima de cat gunoi se strange. Dar oamenii ii fac fata.
  Peste tot in lumea asta se arunca pe jos. Ai mare dreptate, si eu am vrut sa scriu, dar deja prea ma lungeam cu vorba. Suntem noi salbatici, dar nu suntem singurii :p

  EU umblu f mult, azi iar plec la buc. Si ma dispera cati arunca gunoaie pe geam, din masina. Innebunesc.

 7. Calatorie placuta si atentie la transee … aaa… ma scuzi …aaa..gropi… :)) AM ZIS

 8. i will vote you for PRESIDENT!

 9. * la 1. cred ca e mai elegant sa ii spui vasectomie
  * cu 2 sunt de acord cu tine
  * dar cu 3 nu sunt 100% de acord. mai precis as zice asa: ca materii generale precum limba romana, matematica, fizica, chimia, etc sa fie studiate in comun pana in maxim clasa a 8-a, apoi urmand fiecare o specializare unde sa se puna accent pe ceea ce au ales. de exemplu unul care a ales sa studieze in liceu informatica, apai sa aiba 20 de ore pe saptamana de info, si cate una-doua din restu’ ca sa nu uite cum se citeste si cum se calculeaza 1+1 😛 daca crede ca poate, de exemplu, sa consume o literatura mai pretentioasa, atunci sa fie cursuri optionale sa se dezvolte si in directia respectiva. dar in nici un caz sa se ceara obligatoriu ca toti elevii sa studieze sa devina savanti in 10 domenii cum e acum! 🙁

 10. dan, crezi ca in clasa a noua omul e in deplinatatea constientei intregii sale persoane, incat sa fie capabil sa aleaga un drum? hmmm, imi amintesc eu ce liste cu pro si contra faceam printr-a 8a ca sa ma hotarasc ce profil aleg…asa orientativ cum era el.. nu cred ca e capabil sa aleaga. plus, omul se poate descoperi daca ii arati ca exista una, alta.
  Mie mi se pare o mare greseala ca materii ca desenul sau muzica sunt scoase din programa de liceu. Si mi se pare o tampenie ca toti au pretentia de 10 la sport. Nu, domne, unu e bun la matematica, altu e bun la sport. Pe toate nu le poti avea.
  Imi amintesc ce nervi ma apucau cand taica-mio [el e foarte talentat] refuza sa-mi faca desenele pentru scoala. Acum il inteleg…

 11. ok, poate am exagerat putin, dar ai inteles ideea de baza si anume ca sa nu mai incercam sa fim experti la toate 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.198 s