Primul ajutor. Acordat.

Primul prim ajutor pe care l-am acordat.
Cherhanaua de pe malul mării, din Olimp.
Cine cunoaşte locul, cunoaşte şi mirosul senzaţional de peşte prăjit ce te întâmpină şi gustul dincolo de imaginaţie care iţi provoacă ploi în cavitatea bucală. Precum şi maşinile de la intrare. PLOOOI.
Okay, pică una de pe picioare, scandal, spectacol. O cădere de calciu, nu se moare aşa uşor din asta, cu toate că, dacă te străduieşti, nimic nu e imposibil. Mai ales cu atâţia specialişti în jur.

Am fugit la ea, am trimis chelnăr după apă, zahăr şi calciu, am pus-o în poziţia de siguranţă. Au năpădit cucoanele atotştiutoare şi salvatoare de vieţi. Astea, măcar mai aveau o scuză.

Da’ staţi să vedeţi. Apare una bucată individă care se îşi face cale printre oameni şi se prezintă cu jumătate de gură (şi după jumătate de fază) ca studentă la medicină în anul 6. Buuuuun. Întreabă ce are femeia leşinată.
Buuuuun. Cucoanele dau cu presupusu şi indicaţii ăsteia de era lată pe o bancă întinsă să-şi mişte ochii nu-ştiu-cum şi să scoată limba. Doamne feri, muieri nebune, terminaţi o dată, că nu face nici un fel de sens nimic din capul vostru dat cu fixativ să stea. Că de nu, v-ar cădea de pe umeri.
Da vine asta, studenta. O apucă pe pacientă -să-i zic aşa- de bărbie şi începe să-i care cu arătătorul (indexul mai medical, să nu mă înjuraţi că vorbesc ca în piaţă) mişcări de percuţie în obraz. Ştia ea ceva de vreun semn Quosteck, indicator clinic de spasmofilie, numa’ că era uşor dezinformată. Că semnul ăsta nu-l faci prinzând omul de mandibulă, că se duce dracu’ tot scopu’ iniţial. Colegii mei mă vor înţelege. Unii dintre ei, cel puţin.
Femeia leşinată avea frisoane puternice, iar maxilarele îi erau încleştate. Semnul ăsta executat de domnişoara medic într-un an de-acum încolo era way over de depăşit. Pe ăsta ţi-l face eventual medicu’ de familie când iţi bănuieşte ceva deficit de minunatul element ori ţi-l faci singur în oglindă.
Buuuuun. Concluzia ei: Nu doamnă, semne de lipsă de calciu nu are. nunu. Şi începe s-o-ntrebe dacă nu i-o amorţit nu ştiu ce sau dacă o gâdilă în talpă. Să fim serioşi. După care, îşi dă seama probabil, că e muuult depăşită de situaţie şi se retrage silenţios.

Buuuun.
Apare ambulanţa. Medicul şi asistentul. Ăsta din urmă încearcă să prindă o venă ca să vâre nişte calciu şi magneziu în circulaţie. Ridică braţul femeii, leagă garoul şi începe să mestece după ea venă. La care se oferă cineva din public să execute acţiunea ca să nu ne mai ţină în suspansul ăla, foare apreciat în cinematografie, deloc agreat, însă, în realitate.
Nu vă zic ce faţă de incompetent avea asistentu’ ăla. că o să ziceţi că sunt superficială. De asta, vă spun direct: era incompetent.

Şi-a revenit doamna, în final. I-am spus să nu fie speriată, mai ales la mare se mai întâmplă. Să facă nişte analize şi să poarte mereu o fiolă de calciu cu dânsa. Şi că, în general, la femei li se recomandă creşterea aportului de calciu, mai ales după o anumită vârstă. Şi să îl administreze seara.

Iar pe mine m-a întrebat cineva: sunteţi cadru medical?
Iar eu eram în blugii largi, tricoul cu dungi şi superstarurile cele de toate zilele. Şi blondă, aşa cum ştiţi 😀

p.s. Episodul m-a enervat crunt. Din cauza inutitlităţii unora. Care se mai şi cheamă cu titluri medicale. Şi, se pare, că sunt tot mai mulţi.

Articolul anterior

Felicitări românilor. Nu suntem chiar toţi tâmpiţi.

Articolul următor

Vreţi bărbaţi cinstiţi? Faceţi-i!!!

8 Comentarii

 1. Helga

  percutia aia pe obraz…(stia ea ceva pe acolo)… se face la nervul facial pentru a depista lipsa de calciu ( stiai tu bine ce stiai ;))… normal ca la maxile inclestate e lipsa de calciu…d’uuuuhhhh…sigur avea si mana de mamos. Blondes rule! Blonde doctors rule even more!:*

 2. Carina

  Miruna, sunt colegii tai, aia care s-ar putea sa nu inteleaga toti termenii pe care i-ai folosit in articol, asa cum nici eu nu-i pricep.

 3. Omar Pluto Blog

  Hopa , blonda chiar gandeste … 🙂
  Sper sa nu te deranjeze prea tare afirmatia 🙂 era in spirit de gluma. Oricum ideea e ca va ajunge si Romania ca alte tari occidentale. adica ai sa te duci la doctor cu picioru drept lovit si ai sa iesi cu mana stanga bandajata. In plus romanul nostru cel de toate zilele e si atotstiutor din nastere , asa ca o sa fim si mai rau decat “alti” .Povestirea ta nu ma mira cu nimic caci am ajuns in punctul ca ceea ce se intampla pe teritoriul romaniei si in afara ei in care personajele principale din povestiri is romanii sa nu ma mai mire si nici macar sa nu ma mai enerveze. Indiferenta e cheia succesului. Este de-ajuns sa spui Romania si ai cuprins o sacosa de calitati … poraste bineinteles. AM ZIS!

  Si mai imi cer scuze odata daca te-a dernajat gluma… faptul ca gandesti… paradoxal a?!? :))) Have fun si vacanta plina … de ..bucurii 🙂

 4. Alexia

  Ok, pe mine m-ai convins să iau mai mult calciu!

 5. tudor

  da tu ce i-ai raspuns acelui ‘cineva’??? 🙂

 6. psaico

  hey nurse 🙂

 7. o blonda cazuta... pe ganduri

  @carina: You can trust me on this.
  @omar: nu ma deranjeaza, eu insami am facut o gluma referitoare la blonde intr-un post anterior. Si din pacate, ceea ce ai zis de romania este, DIN PACATE, foarte adevarat
  @tudor: “Eu sunt inca studenta”
  @psaico: yey! 😉

 8. o blonda cazuta... pe ganduri

  @alexia: cool, mai ales seara. spune-i si mamei tale. Does Osteoporoza ring any bells?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 140 queries in 0.387 s