Unde mergi în vacanţă?

De atâtea ori am auzit şi citit întrebarea asta că am dezvoltat o inhibiţie de protecţie.
Când eram la grădiniţă, treaba asta se traducea prin Ce ţi-a adus Moşu? Şi în timp ce primeai răspuns, te gândeai numa’ la cum să te lauzi mai tare cu ce ai găsit tu sub bradul de acasă. Că de fapt, de asta ai şi pus întrebarea.
Însă vine o vârstă, când credibilitatea moşului e serios ameninţată şi nu mai rişti să te faci de râs cu astfel de copilării.
Vine o vârstă când nu ne mai lăudăm cu maşinuţa teleghidată ori căsuţa pentru păpuşi, ci trecem la cai putere şi vile prin Snagov. Iar fiindcă astea sunt relativ constante -că nu îţi poţi schimba maşina şi vila mai des ca şosetele- nu rămâne motiv de laudă decât biletele la business-class şi destinaţiile exotice.
Hmm, exotice …mda, sună bine. Egal că habar n-ai să-nfigi pioneza-n locaţie dacă îţi arăt globul pământesc. Treaba e să te tragi în poze ca să crape toţi prietenii de ciudă când îţi intră pe hi5. Da’ îs de ăia care se pun invisible, aşa că o parte din ciudoşi tot o să-ţi scape. Nu-i bai, ăştia se recunosc după unghiile roase de la mâini.

În rest, cu ce ne-am mai putea lăuda… uuuhm, cu feţele palide cărora va trebui să le faci conversaţii şi papucii cu peria, de-a lungul şi de-a latul vacanţei tale. Unii dintre ei poate vin cu plozii urlători. Pentru ăştia, du ceva pastile de ţânâţari ultrastrong şi spune-le că sunt Hubba Bubba cu gust de struguri.

Acum că v-am înşirat toate câte v-aş putea spune în legătură cu vacanţa mea, numa’ cât să daţi în crize biliare, aşa cum am văzut prin filme (că oamenii, în realitate, nu se laudă), vă mai interesează ceva sau ţineţi la ficaţii voştri?!
_____________________________________________

Aşa mă gândeam şi eu… 😉
A, şi încă ceva: eu, în vacanţă, o să merg…. cu degetul pe hartă.
Şi o să vin mai câştigată! Pariu?

Articolul anterior

Doar o îngheţată la patru linguriţe

Articolul următor

Studenţii pleacă din Cluj. În căutarea celor şapte-ani-de-acasă

3 Comentarii

 1. DeA

  Gasim noi si un popas pe harta pentru degetul tau, care mai apoi sa se materializeze….Cat despre mine, eu vreau sa merg departeeeeeeeeeeeeeeeeeeee de tot 🙂

  0
 2. o blonda cazuta... pe ganduri

  stiu eu unde voiai tu sa mergi cu mine 😉 da schimb[m locatia si poate si piticii de pe creier. stii vb aia, schimbi locu, schimbi norocu 😀

  0
 3. ik

  mai este o intrebare din asta tampita care apre deja din septembrie: ce faci de revelion? 😐

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 102 queries in 0.210 s