Iubi, mă iubi sau nu mă iubi?

*consumul acestui post e recomandat cu un concentrat de limonadă alături

Iepuraş, îmi aduci şi mie haina?
Gogonici, nu vrei tu să mergem până la mama, să-i ducem şi ei nişte cireşele?
Maimuţel, cine te iubi pe tine cel mai mult?

Astea fac parte din categoria dulcegării sălbatico-domestico-preistorice, având în vedere prezenţa strămoşului maimuţă.
Mai rar am auzit ursuleţ şi porcuşor. Mă întreb de ce sunt unele fiinţe marginalizate pe lumea asta…

Ea: –Ţi-e dor de mine?
El: –Daah… Ţie?
Ea: –Mie mai mult decât ţie… Da ţie?
El: –Mie mai mult decât mai mult. Foarte mult…

Uite-aşa învaţă oamenii gradele de comparaţie în limba română. Astea se predau printr-a cincia, doar că unii au sărit peste etape.
mă umflă râsul, e evident. Dar că mă ia cu durerea de măsele sensibile la dulce, mă disperă. Atâta lipsă de imaginaţie şi expusă în toate propoziţiile.

Un sfat, oameni. Alintaţi-vă cum vă duce capul, mâinile, gura şi orice alt organ în putere mai deţineţi. Dar faceţi-o în intimitatea unicelor două urechi care ar putea fi încântate la auzul grozăviilor.
Cu greu îmi înfund râsul, când prieteni ai părinţilor mei se strigă “Buuuubicule” într-o formă aşa de fals schelălăită, că mă apucă mâncăricii de la bubele mieunate frenetic de ei.
Cred că moda hani, pampchin şi beibi, plus suiti, bagă-n frisoane toţi adolescenţii zbuciumaţi, da’ acuma, de la unii am anumite pretenţii, domne!

La mine la liceu, era moda cu “Schatz” (=comoară). Era musai să-ţi tragi preten, să-l cari de mână prin văzul tuturor şi să-l strigi de pe geam până în curte. Şaaaaaţ!
Şi se întorceau cinci bucăţi, de îţi puteai alege pe care părea mai gelat. Întotdeauna, Brukenthal-ul a fost cunoscut pentru mentalităţile updatate ale elevilor.

În fine, eu personal, rar am fost înţeleasă de către variabila “el” că uite ce scrie în buletin, aş aprecia să nu efectuezi sforţări laringiene să mă strigi cum ţi-o strigai pe fosta şi pe aia de dinaintea ei. Tot de aia îmi place să mă şi pup cu ochii deschişi. Pentru a evita orice confuzie.

Puţini au fost însă cei care au şi înţeles. În general, puţini pricepeau ce scoteam din gură, ca sens zic. Şi nu erau din China indivizii, mă jur. Cel mai banal am fost strigată IUBI de cel mai încăpăţânat om din istoria mea afectivă. Dar m-a afectat frumos personajul, că m-am conformat plăcutei situaţii şi noii identităţi de iubi. Care îmi închipui că are şi acum foldere în My Pictures cu IUBI1, IUBI2, IUBI3, etc…

Şi ca să nu vă imaginaţi că îmi plac doar băieţii lipsiţi de imaginaţie, vă asigur că am fost asociată şi cu apelative mai strălucite. Dar nu pot publica fără acordul respectivilor, că n-am chef de procese pe rol pentru drepturi de autor. De fapt, procesele de conştiinţă în jocul ăsta sunt de mult clasate, fără urmă de recurs, ci consecinţe de prietenii forţate.
Nici nu trebuie să închid ochii, că îl şi aud cum zice ca un copil care-a făcut o prostie…
Veveee…

Şi până la urmă, poate nu contează atâta ce spune, ci cum şi cine spune.
Limonada, vă rog!

Articolul anterior

De azi, Şi Blondele Gândesc pe hi5 :=)

Articolul următor

Un post cu accidente, copii şi penisuri. Nu e ceea ce pare.

22 Comentarii

 1. Ahilosu

  Asta e, nu conteaza ce zice, doar cum 🙂

  Am 2 prieteni apropiati carora le place sa se “iubeasca” in public si-mi provoaca o oarecare greata. NImic grav dar totusi..behave..

 2. o blonda cazuta... pe ganduri

  Niste limonada? 😉
  trebuie sa imi mai pastrez si prieteni printre vizitatori, ca totusi, “bombonel” e foarte popular… oricum, mi-a zis buna-mea ca azi-maine ma prinde careva la colt de strada si imi da cafteala daca ma mai agit atata cu campanii anticopiat etc 😀

 3. Nosfer

  cel mai penibil alint auzit de mine a fost “Gugushtiucule”. Am tras un ras hilar si am zis cu voce tare “auzi ca gugustiuc” pana i-am suparat pe iubaretzi si au plecat. [asta e, inca 2 persoane care ma urasc]

  cat despre Schatz mi-a spus si mie cineva asa si i-am zis ca si eu stiu sa injur in limbi straine :)) aflu ca era de bine acum.

 4. ULT*RAS

  Hei beibii, du dă mankii uit mi…hî ha hî!!!

  Păcat ca nu pot pune poze…că aveam una tare…

  p.s.1 Socată nu ai?
  p.s.2 Ai ceva împotriva numerotării şi îndosarierii iubiilor? Şi eu am foldere de la 1 la 84 😛
  p.s.3 Ai uitat de “prinţeso” şi toate diminutivele care rezultă: prinţesico, prinţesuţo, prinţişoaro, piţipoanco…ups…ultimul l-am scris fără să vreau.:D

 5. hoinarul

  in bucuresti era moda “pui” cu variabilele: pui mic, puiutzu, poooioo meu, puishor si d’astea :)))
  tre sa recunosc insa ca am intalnit si tipe carora daca le ziceam “Andreea” , “Alina” sau cum le mai chema aveau o reactie gen “ah..esti suparat sau de ce esti asa rece cu mine?” L-)

 6. o blonda cazuta... pe ganduri

  @nosfer: hai ca gugustiucul macar are iz de originalitate!

  @ult*ras: as continua lista printeselor cu frumoaso, dragalaso, pisicuto dar e prea de dimineata pt mine si pe stomacul gol..

  @hoinarul: DA!!! ziceam si puipuipui unuia pe la 17 ani. atata am ras cand mi-a zis el asa prima data, ca s-a suparat. Si ca sa-i treaca oftica, am cedat, gandindu-ma ca probabil se simte el mai cocos [ca sa nu zic gaina] in manifestarile respective. Cati pui a vazut retina mea pe ecranul telefonului…o fermna intreaga!

 7. Radu Gaspar

  “În fine, eu personal, rar am fost înţeleasă de către variabila “el””

  Variabilele nedefinite sunt imprevizibile :)) prin variabilă nedefinită a se întelege “unu pe care nu ştii cel duce bostanu”.

  Maimuţăreli tipice (nepostate):
  îngerică (plus familia lexicală), micută (idem), ţiţi, pisicuţă… mă abţin de la restul, deja simt că mi se face rău. O limonadă nu-mi ajunge, aruncă-mi o lămâie Miruna!

 8. ULT*RAS

  Eu aştept încă limonada aia, dacă socată nu ai 🙂

 9. Cine? EU?!

  Imi face o deosebita “placere” sa vad cupluri formate din tineri de 14-16 ani, care pe caldura asta stau stans lipiti deolalta in autobuzul supraincalzit si fara aer, spunandu-si in felurite feluri colorate strident si se giugiulesc, si se saruta, si se alinta, si se ating de-ti vine sa-i iei frumos de urechiuse si sa-i cobori la prima statie, soptindu-le usor: “Get a room, man!!!”.
  Totusi, cred ca daca as avea o lamaie asupra mea de fiecare data cand ii vad, viata mea ar fi concentrat de acra 🙂

  http://www.RozSauNu.blogspot.com

 10. sibian

  mie mi s-o zis o data si ‘putza’ ‘putzishor’ sau ‘putzi’ (cu accentu pe i)
  si multe altele in privat.. da o fost dulce de tot, nu ma deranja ca era motiv de gigugiuleala :))

 11. o blonda cazuta... pe ganduri

  okay, daca e de giugiuleala si e in prv, ai voie 😉

 12. DeA

  Pe mine cel mai mult ma lasa rece ” iubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii” cu un iiii foarte prelungit pe fundalul unei voci la fel de isterice.Am auzit persoane in toata regula de varsta parintilor mei spunandu-si asa.
  Si un alt exemplu de un “iubi” de data asta mai limitata, care pentru mine a ajuns sa fie ca un oricare alt nume, alex , sorin, marius, s.a. Fiind vorba de prietenul unei prietene foarte bune, pe care inclusiv baietii lui au inceput sa-l strige “Iubi”…:))

 13. Radu Gaspar

  Pe scurt vă disperă mâţâiala… ironic sau nu, unii băieţi consideră că asta vă place :))

 14. SzAnk

  “Uite-aşa învaţă oamenii gradele de comparaţie în limba română. Astea se predau printr-a cincia, doar că unii au sărit peste etape.”

  A cincia? 😀 gradele de comparatie, ca gradele de comparatie… iubirea suporta mici modifcari in aceasta privinta. Gramatica insa nu.

 15. Da ce ai tu cu :iubi: sau pui ce nu iti place mie imi place iar asta cu pupatu cu ochii inchisi asta nuj de unde ai scos-o ca eu nici nu stiam ca te pupi cu ochii inchisi cu ce ciudati ai umblat ?

 16. anca

  toate ca toate da ati mai auzit apelativul ,,kitzi,,?nu cred….

 17. param pam pam!

  schatz ramane legenda in bruk chiar si in zilele mele de glorie (trec pe a 11a din toamna), dar nu se compara cu toate aberatiile pseudo-gramaticale de gen “uByTzIcOoTz0oL@k3” (asta-i inventie proprie) de care te lovesti in statusuri.

  all in all, si eu ma plang de dureri de cap atunci cand aud anumite nume de alint. dar cel mai bun mod de a scapa de ele este sa ne vedem de vietile noastre mizerabile si sa ne alintam persoana mult iubita cu…chestii mai personale si mai putin siropoase.

 18. Eu si iubita mea avem, in intimitate, “boo”… “my boo”. Atat timp cat o folosim intre 4 ochi, doua suflete, si … deci, intre noi… mi se pare o vorbulita frumoasa. Ahh, acu` nu mai e asa de intima! :))

 19. ma.. ati uitat de “gura ” gurita” “pufuletz”..

 20. Cristian

  Beton articol. 5 stele de la mine, asta daca-ti merge bine site-ul ca face figuri notatul am impresia.

  Eu n-am folosit decat o singura porecla (un animal), dar o foloseam destul de rar si in niciun caz pe ton mieros si alte minuni. Imi fac asa o greata textele astea … mai ales cand sunt combinate cu tot felul de pupaturi …

  Vreau si eu o apa plata cu lamaie.

 21. Cristian

  @Cine? EU?!: nu “Get a room, man!!!”, ci “Hai ca se poate” ca-n noua reclama de la CEC.

 22. Băi, unii îi spun iubitei Căprioară, fostei Pisicuţă iar amantei Maimuţică. Cu puţin efort, găseşti d-ăştia care nu se limitează la un singur animăluţ 😆

Leave a Reply

© 2007-2021 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 169 queries in 0.259 s