Să acceptăm eşecurile

De mult voiam să vorbesc despre chestia asta, încă de pe vremea când fiecare pagină din Aivanhov mă punea pe gânduri prelungi şi nelinişti repetate. Cam acu’ vreo două săptămâni, că de atunci n-am mai pus mâna pe carte.

Ideea e -nu că eu citesc cu mâinile, ceva o dată la două săptămâni ( mi se întâmplă mult mai rar, cam o dată pe lună şi, de obicei, pe copertă scrie Tango), ci că ceea ce citesc din minunata scriitură e impresionant şi cu ecou. Asta măcar la nivel de neuron de blondă cu mintea odihnită.

Aşadar, zice omu’, să nu ne revoltăm în faţa eşecurilor. Nici să ne descurajăm. Ci să înţelegem umili, că, întotdeauna, cauza lor este natura inferioară, care a reuşit să se strecoare într-un moment prielnic.

Să nu ne întristeze ori dezarmeze, căci asta nu ar însemna decât că suntem nişte pretenţioşi care doresc lucruri nerealizabile încă. Şi pentru a atinge succesul, e nevoie să credem în formula lui fizică, materială. Să-l vedem cu ochii minţii în fiecare dimineaţă, iar pe noi, în centrul “celui mai perfect” peisaj. Fiindcă orice lucru măreţ a fost mai întâi un vis.

Cine nu e capabil să-şi depăşească decepţiile va sfârşi prin a se distruge. Fiindcă lupta cu propriul sine e cel mai greu de purtat. Însă nu imposibil de câştigat.

Avem voie să ne întristăm, dar numai pentru insuccesele sau necazurile celorlalţi, nu pentru propriile noastre ambiţii sau dorinţe neîmplinite.

Şi mai cred eu, că fie şi atunci când ne rămâne doar un an de trăit, trebuie să continuăm. Fiindcă în momentul în care ne predăm, ne asumăm statutul de învins. Asezonat cu cel de laş.

Continuaţi, continuaţi, continuaţi… şi atunci veţi observa toate schimbările care vor urma. Căci purtăm în noi toate achiziţiile spirituale pe care le-am dobândit, dacă am căutat sincer să ne perfecţionăm.

Articolul anterior

Lipicios de dulce

Articolul următor

Singur sunt de când mă ştiu

7 Comentarii

 1. raducoto

  Asa e ..

 2. shmirtzic

  depinde doar de “spirit force”. in momentul in care te gandesti la ceva (sau la cineva), influentezi acel lucru, îi modifici structura şi îl aduci mai aproape de tine. intensitatea gândurilor tale este dată de modul în care ştii să vezi ansamblul. the whole picture. offtopic: ai observat cu siguranţă cupluri în care partenerii seamănă fizic foarte mult, de parcă ar fi frate şi soră. explicaţia generală era că de aia se plac, pt că semănă. am aflat (şi pe propria piele) că direcţia acestei teoreme e bună, dar sensul e greşit.cei doi semănă pentru că se iubesc. cu cât se iubesc mai intens şi pentru mai mult timp, cu atât îşi împrumută mai multe trăsături. iar asta e doar o parte din ceea ce suntem capabili să facem, ca Oameni. poa să zică bubu ce-o vrea

 3. cojedkaia

  Vai cata dreptate ai.. Numai ca, uneori e atat de usor de spus dar asa greu de facut..:) dar..cand trebuie, trebuie!
  esecul e experienta care precede triumful!..deci trebuie sa ne conformam 😉

 4. Bogdan Buburuz

  @shmirtzic: Hold your horses ! Cum adică “poa să zică bubu ce-o vrea”? Whaz that supposed to mean? Doar pentru că am anumite idei despre iubire şi “sufletul pereche” nu înseamnă că nu sunt în totalitate de acord cu ce ai zis tu. Mai mult, sunt dovadă vie a acestui fapt…

 5. o blonda cazuta... pe ganduri

  @shmirtzic: e f adevarat ce zici. Da si “spirit force” trebuie antrenat, nu e suficient sa stii ca poate functiona. trebuie si pus in aplicare.acolo-i spielu’. ca stii vb aia… multi veniti, putini chemati.

  @cojedkaia: sa intelegem ca sistemul functioneaza, doar trebuie urmat ca sa se concretizeze. heheh…
  si nah, mai e o vorba: prost sa fii, da sa-ti revii! :p

 6. Boogie

  @o blonda: “Multi chemati, putini alesi” era:P

  @bubu&shmirtzic: ceva mai adanc n-am gasit in putzul gandirii: HEY HEY HEY!

 7. o blonda cazuta... pe ganduri

  @boogie: era cum am zis eu. ca venitii sunt veniti ca vor ei, si toata gloata vrea. dar cei chemati, cei potriviti sunt cei alesi.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 137 queries in 0.195 s