Grace Kelly

Născută la 12 noiembrie 1929 în Philadelphia, Pennsylvania, a fost fiica unor emigranţi irlandezi. Bunicul său a făcut cea mai mare parte a averii familiei, realizând visul american. Fratele său, John Jr, a fost primarul Philadelphiei.
La 17 ani îşi dorea să devină actriţă de comedie, familia sa opunându-se cu înverşunare ideii. Pozează pentru Coca-Cola şi Colgate pentru a-şi plăti studiile de artă dramatică la New York. Devine manechin şi a apărut în primul său film în 1951, intitulat Fourteen Hours. Avea 22 de ani.
În anul următor, obţine rolul principal într-un western alături de Gary Cooper. În 1953 apare in Mogambo, o dramă romantică a cărei acţiune se petrece în jungla kenyană, pentru care este nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Apare apoi în trei filme ale lui Alfred Hitchcock: Dial M for Murder, Rear Window şi To Catch A Tief. În 1955 primeşte Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din The Country Girl. În timpul filmărilor are o relaţie cu Bing Crosby.
Era logodită cu contele Oleg Cassini când se indrăgosteşte de Prinţul Rainier de Monaco, şi acceptă să renunţe la cariera cinematografică după comedia High Society (1956) pentru a se căsători cu prinţul, marcând nunta secolului. Au avut trei copii: Caroline, Stephanie si Albert.
Victimă unui accident vascular cerebral, pierde controlul maşinii pe care o conducea şi moare la 14 septembrie 1982.