Nu-i pacat?

Lucrurile pe care nu le spui, se pierd…
De ce eu pricep la 20 ani ce unii nici la 50 nu inteleg, de ce trebuie traduse sentimente si infundate glasuri. De ce nu ne putem impartasi interioare, daca impartim aceleasi nume pe buletin. De ce nu acceptam individualitati daca avem pretentia de a fi acceptati. De ce ne temem de ceea ce suntem, daca oricum nu o recunoastem deschis. De ce ne simtim intr-un fel daca negam pana la sange a corespunde in vreo masura. De ce generam lacrimi si nu nastem zambete. De ce preferam resemnarea si nu luptam pentru victorie. De ce acuzam cand ne stim vinovati. De ce nu oferim sprijin si aruncam cuvinte taiose. De ce afirmam interpretari si condamnam perceptii. De ce improscam cu decibeli si pedepsim la intamplare. De ce ne credem mai sus cand tanjim dupa oxigenul de la suprafata.

De ce gresim daca stim ca ne vom cai ulterior?

Articolul anterior

Cand greseala e la tine…

Articolul următor

Uita-ma!

5 Comentarii

  1. Anonymous

    Gresim pentru ca suntem oameni in primul rand.Tu vorbesti despre natura umana, care , din punctul meu de vedere nu e perfecta dar e perfectibila. In alta ordine de idei, ceea ce altii nu inteleg la 50 ce intelegi tu la 20 tine din nou de diferentele existente intre oameni. A sunat de-a dreptul tautologic dar asta e :)) Cred ca mediul in care ne formam conteaza foarte mult. Asta cu “lucrurile pe care nu le spui, se pierd…” nu e dintr-o reclama? In fine cele bune:)

  2. o blonda cazuta... pe ganduri

    ba da, e reclama la vodafone :)) care sustine grafic ideea…

    iar in legatura cu ce spuneai..diferente intre oameni exista in mod evident. eu nu ma refeream la nea nelu din varfu dealului in relatie cu dl prof dr X, ci la oameni culesi de pe aceeasi campie. la oameni de la care ai anumite asteptari. nu am zis pretentii.
    Iar lucrurile nu trebuie lasate nespuse azi, caci maine s-ar putea sa nu mai ai cui le spune, s-ar putea sa isi piarda din valoare. nu intotdeauna functioneaza cliseul “niciodata nu e prea tarziu”. cateodata e cu adevarat prea tarziu. din pacate.

  3. Anonymous

    Mediul nu tine neaparat de diferenta campie-deal:P sau educatie-ignoranta. Chiar atat de limitat nu sunt.:)) Unde am mentionat eu de pretentii? Din punctul meu de vedere nu trebuie sa avem asteptari din partea nimanui. Asteptarile astea tradeaza diverse stereotipuri, pana la urma. Dar hai ca extrapolez:)) Numai bine.

  4. o blonda cazuta... pe ganduri

    Eu am vb de pretentii. vs asteptari. Caci asteptari ai dreptul sa “emiti” in cazul cuiva apropiat, unde nu presupune vreo performanta ori vreun efort. e ceva care trebuie sa ii vina natural. Iar daca nu…se va naste involuntar o dezamagire puternica. dar daca stau bine si ma gandesc, nici pe noi insine nu ne cunoastem prea bine, asa ca ce “pretentii” sa mai avem in a ii cunoaste pe ceilalti? :p
    Ziceai ca extrapolezi?! Bine te-am gasit!

  5. aikisan

    Cred ca iniante sa primesti trebuie sa dai. Greu de realizat mai ales pentru ego-uri fara valori morale ori constinta.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.419 s