Regret. si zodia gemenilor

Cea mai ciudata dintre zodii… cea a gemenilor. Ca unde-s doi, sunt prea multi.
Si chestia asta o resimt in fiecare zi. Si tot in fiecare zi, ma doare. Si nu doar pe mine. Pentru ca nu traiesti singur pe lume. Si pentru ca sunt oameni care te iubesc si carora le pasa. Si mai grav, pe care ii poti rani. Chiar daca urmeaza o sincera parere de rau, cateodata poate fi prea tarziu…
Te poti trezi intr-o dimineata cu cel mai mare regret. Si doar cu atat. Pentru ca n-ai profitat de toate acele momente de feerie sa faci unele lucruri sau sa le spui. Pentru ca ai pierdut vremea cu cele mai primitive dintre indeletniciri si viata a trecut pe langa tine. Si macar de te-ai fi bucurat toate astea. Dar ma indoiesc.
Si cu regretul ca n-ai avut suficient curaj.
Curaj sa spui ce-ti place si sa actionezi in consecinta. Sa-ti iei lumea in cap, s-o invarti, s-o ametesti, s-o dai jos si s-o iei iara. Pentru ca atunci cand esti tanar multe iti permiti.
Cand iti doreai maxim ceva, cand ajunge sa ti se intample si tie…asa cum vezi in filme…cu plimbari la apus de soare si sarutari prin parcuri, cu nopti nedormite si mangaieri patimase. Cu buze ce se ating in cel mai pur dintre gesturi, cu tremuri si fara pofta de mancare, cu telefoane tarzii si mesaje siropoase, cu dispute copilaresti si impacari pasionale.
Cand constientizezi ca , de fapt, le ai pe toate, k ar trebui sa fii cel mai fericit om d p lume si cand nu intelegi de ce timpul iti poate fi prieten si dusman deopotriva. Cand nu intelegi de ce dupa 10 ani d iubire sincera, sau dupa 2 saptamani de dragoste nebuna incepi sa te obisnuiesti… si obisnuinta asta paleste din savoarea frumosului si il transforma intr-un fericit episod. Si asta nu face decat sa-ti trezeasca o curiozitate bolnavicioasa. Pentru urmatorul episod. Si concomitent o durere surda. Pentru ca atunci cand intr-adevar le ai p toate, te crezi atat de puternic si uiti de alternativa. Atunci nu mai exista decat pasari colorate, ciorile nici ca amintiri nu mai functioneaza. Si puterea asta poate exista pe bune. Poate fi reala. Dar secretul e durabilitatea ei. Pentru ca tare e greu sa simti ca iti fuge pamantul d sub picioare.
Pentru ca in mom ala ti se duce toata puterea, curiozitatea si incerci sa te prinzi cu dintii de ce ai avut. De noua ta viata.

Articolul anterior

Despre fericire

Articolul următor

Cel mai crunt moment de blonzime

1 Comentariu

  1. kuyu

    servus miruna, sunt cucui ! sa sti ca am citit cateva articole si chiar imi place ce scri!!!te pup

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 128 queries in 0.144 s