Acel Crăciun pe care nu-l vom uita niciodată

Nu ştiu dacă v-aţi început/terminat cumpărăturile de Crăciun sau dacă v-aţi gândit măcar o dată că se apropie, dar vreau să vă arăt mult aşteptata reclamă de Crăciun de la John Lewis (un mare lanţ de magazine de lux din UK). Înţelege toată lumea, chiar şi cine nu vorbeşte engleză. E MI NU NA TĂ!

“Oferă-i cuiva acel Crăciun pe care nu-l va uita niciodată”

La mine au fost două până acum, ştiu precis care. Iar după primul, în care moşul mi-a lăsat cea mai frumoasă maşină din lume cântând colinde în curte, am ştiut că va fi tare greu să mai existe un Crăciun măcar la fel de frumos ca ăla.

Iar cadoul de anul asta a fost unul puternic premeditat, cu atentie impachetat si cu emotii asteptat. Mai putin de mine, care habar n-aveam…
Si uite asa, fiecare milimetru cub de aer care imi hraneste plamanii ma umple de bucurie. A fost cel mai frumos Craciun din viata mea. Unul care le eclipseaza pe toate celelalte…trecute si viitoare, ideale sau neimaginate. Si dincolo de simpla emotie care imi cutremura carnea la fiecare utilizare a minunii, sta puternicul sentiment ca e o perioada cum n-am sa mai intalnesc multe.
Pentru ca simt cum nu imi lipseste nimic. Ma rog, putin mai multa minte nu strica niciodata. Mai ales unei blonde ;) Pentru ca ii am pe toti ai mei langa mine. Parinti si bunici. Si prietenele mele. Care inca graviteaza in jurul nucleului reprezentat de copilaria noastra.
Si prietenii noi. Uneori altii, si doar cei constanti autentici.
Si zambetul meu din oglinda. Si chiuitul din spatele volanului. Si lipsa poftei de mancare.

Întreaga poveste e aici.

Câţiva ani mai târziu, a venit anul trecut, când inelul mic cu diamant şi răspunsul monosilabic şi imediat au schimbat tot ce ştiam despre mine până atunci. Despre mine şi despre el, şi, mai ales, despre amândoi împreună. Bine, nu chiar tot, dar cu siguranţă a fost o conştientizare, o afirmare şi o sărbătoare a noastră reciprocă şi împreună. (Neaşteptată, cu siguranţă, fiindcă şmecherul m-a făcut să cred că primesc calculator! Apoi mi-a pus în braţe o cutie mare de la Lush, de mi se scurgea dezamăgirea printre şampoane… Nu că n-aş fi mare fan al brandului, ba dimpotrivă, dar să zicem că preferam un laptop nou-nouţ. Şi după ce m-a întrebat de o sută de ori dacă-mi place, dar sigur îmi place cum miroase fiecare săpunel în parte, mi-a zis că mai are o cutie cu schokorieglen pentru mine. Şi credeţi-mă, doar ciocolată mă mai putea consola în momentul ăla parfumat! Doar că, în loc de bomboane de ciocolată, era un ineluş cu certificat şi multă emoţie. Restul va fi istorie.)

Între timp, abia aşteptăm să vină Momentul şi tot ce urmează după el. Suntem ca doi copii care abia aşteaptă să crească. Împreună.

De aceea vă mai spun încă o dată, oferiţi persoanelor iubite un Crăciun cum nu va mai fi altul. Puterea bucuriilor stă în mâinile noastre. Iar diamantele nu sunt atât de scumpe pe cât vă imaginaţi, iar pentru ACEL INEL valoarea stă în ceea ce reprezintă, nu în cât costă. Cum i-am spus iubitului meu, probabil îmi va mai dărui şi alte inele, poate mai falnice şi mai frumoase, dar nici unul nu va putea fi atât de preţios că ăsta. Pentru mine.

Şi pentru toate iubitele din lume-i tot aşa, deci nu te gândi prea mult la model şi la bani.

original_marry-me-christmas-proposal-card

Sunt unele Crăciunuri care nu se mai pot lăsa aşteptate.

foto

Articolul anterior

Voi purtaţi centura?

Articolul următor

Statul la soare și inconștiența celor din jur

14 Comentarii

  1. dorina

    Asa este… Craciunul conteaza, si nu prin felul in care este marketat,ci prin felul in care ne daruim iubirea celor dragi.Ai aprins din nou amintiri unice , si trairi ce nu se vor mai intoarce ,la fel si bucuria, dar ele sunt atat de vii!Exista Mos Craciun!

  2. Ce frumos ai scris! La mine s-a pierdut de ani de zile orice magie a sărbătorilor… însă anul acesta parcă simt nevoia să resuscitez cumva, măcar pentru Puștiul de cinci ani care are nevoie de magia aceea…
    Poate-mi iese. Și fac Crăciunul magic măcar pentru alții, dacă pentru mine nu mai poate fi…

    Felicitări! 🙂

  3. Cel mai frumos Craciun a fost primul imprena in casa noua, casa noastra, al doilea Craciun din nou special pentru ca eram sot si sotie, al treilea va fi deosebit pentru ca va fi primul Craciun pentru nepotica noastra, si tot asa!
    Foarte dragut filmuletul!

  4. Cele mai frumoase momente, fie Craciun sau nu, se gasesc printre oameni dragi, iubire si speranta.
    Sa fii sanatoasa si sa ai parte de multe astfel de sarbatori minunate! Si pentru mine inelul de logodna isi are valoarea in ceea ce reprezinta, si nu in caratele diamantului pe care il poarta. Suntem norocosi toti cei care avem parte de astfel de momente si trebuie sa nu uitam sa fim recunoscatori si sa apreciem fiecara clipa de bucurie si fericire.

  5. Abia astept Craciunullll cel mai frumos !

  6. Of, tare frumos ai scris! Astept si eu un Craciun special de ceva vreme, insa se tot lasa asteptat. 🙂 Intre timp, incerc sa il fac eu special persoanelor din jurul meu. Atat cat pot si cat imi permit. Iti doresc sa fii fericita si sa iti traiesti visul in continuare. Iulia

  7. Sandra

    Miruna,iti spun sincer ca aproape mi-au dat lacrimile uitandu-ma la reclama aia. Intotdeauna mi-a placut Craciunul, iar de cand am plecat din Romania, desi aveam parintii si fratele langa mine, simteam cu totii ca ceva lipseste si muream de dorul sarbatorilor de acasa. Cum sa simti Craciunul cand afara ploua de rupe, colindatorii nu se aud, nu ai si tu un Centru in care sa iesi la plimbare pana-ti-ngheata nasul? Dar de 2 ani incoace, odata cu aparitia lui pe meleagurile ploioase, avem un Craciun minunat doar pentru simplu fapt ca suntem impreuna, iar cand ajungem in Ro, este si mai deosebit pentru mine. Insa am invatat sa nu mai tanjesc dupa saniusul de alta data si sa ma bucur de persoanele pe care le am langa mine.

  8. morbo

    ah, craciunul…acea zi in care imi revin dupa betia de la ”colindat”. foarte englezesc mod de a-l petrece, as spune 😀

  9. Da… frumoasa povestea cu inelul… si iubirea… si copii care o sa vina… si noptile nedormite… glumesc:))… intr-adevar craciunul e special… e o atmosfera speciala, incarcata puternic emotional… merita sa-l facem deosebit in fiecare an!

  10. Adi

    Haioasa reclama.

  11. In fiecare an imi spun ca nu voi mai lasa totul pe ultima suta, ca ma voi organiza mai bine, ca vom avea sarbatori foarte linistite… Asa sunt, linistite si frumoase, dar aproape niciodata nu cumpar din timp cadourile.
    Spre surprinderea mea, fetele nu ma mostenesc, Iulia m-a anuntat ca maine primeste cadourile comandate pentru mami si tati, cadouri pe care noi le vom vedea de Craciun. Sonia nu mi-a spus nimic. 😀

  12. De Craciun este important sa ne gaseasca printre oameni dragi, iubire si speranta. Frumoasa povestea felicitari.

  13. a vina Craciunul atunci, sarbatori fericite tuturor!

  14. Ce dragut… nu pot sa zic ca mie nu mi-ar placea sa fiu ceruta de sotie in acelasi mod. E foarte frumos si abea astept momentul asta!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.144 s